EUROLEAGUE

Η Χίμκι εναντίον των... μνηστήρων για Γκιλ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ×ÉÌÊÉ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - KHIMKI / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ×ÉÌÊÉ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - KHIMKI / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Χίμκι έχει ως προτεραιότητα την παραμονή του Άντονι Γκιλ στο ρόστερ της για έναν ακόμη χρόνο, με τον Πάβελ Αστάκοφ να δηλώνει πως ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ είναι ήδη περιζήτητος.

Μπορεί να αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην EuroLeague, πλην όμως ήταν εξαιρετικός. Ο Άντονι Γκιλ αποδείχθηκε σταθερός, συνεπής σε άμυνα και επίθεση, αξιόπιστος σε ό,τι του ζητήθηκε από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον σημαντικούς παίκτες της Χίμκι για φέτος.

Δεν είναι μόνο οι 11.8 πόντοι και τα 4.5 ριμπάουντ που είχε κατά μέσο όρο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική, είναι η γενικότερη εικόνα του στο παρκέ που τον μετέτρεψε άμεσα σε... ευσεβή πόθο αρκετών ομάδων. Τουλάχιστον κατά δήλωση του Αθλητικού Διευθυντή της Χίμκι. Ο Πάβελ Αστάκοφ μίλησε σε ρωσική ιστοσελίδα, εξηγώντας πως " ο Άντονι μάς εξέπληξε θετικά, χωρίς υπερβολή έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας φέτος". Για να προσθέσει πως " η ιδέα της απόκτησής του ήρθε από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αυτός τον πρότεινε και τον υπέδειξε ως μια καλή λύση. Πριν από τη Χίμκι, είχε μόλις ένα χρόνο ευρωπαϊκής εμπειρίας, οπότε το ρίσκο της επιλογής ήταν αρκετά μεγάλο. Κάναμε όμως την επιλογή μας, μαντέψαμε σωστά και δικαιωθήκαμε στο 100% για την επιλογή του".

Όλο αυτό, έφερε -μοιραία- αρκετούς μνηστήρες για τον ύψους 2μ04 πάουερ φόργουορντ, με τον παράγοντα της ρωσικής ομάδας να επισημαίνει πως " ο Άντονι έχει αρκετές προσφορές από ευρωπαϊκές ομάδες. Θα πρέπει να παλέψουμε για να τον κρατήσουμε. Ελπίζω όμως πως στο τέλος θα παραμείνει στην ομάδα μας".

Ενδεχομένως, ρόλο στην τελική απόφαση του Άντονι Γκιλ για το επόμενο συμβόλαιο που θα υπογράψει να παίξει κι η διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχει η Χίμκι. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται στο Final Four της VTB League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη. Αν καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, κι εκεί βρεθεί κι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τότε η Χίμκι θα ανανεώσει το ραντεβού της με την EuroLeague. Κάτι που θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Τόσο για τον ίδιο όσο και για τους υπόλοιπους...

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ