EUROLEAGUE

Κουρτινάιτις: "Πιο πολύ με ανησυχεί η ομάδα μου παρά ο αντίπαλος"

Κουρτινάιτις: "Πιο πολύ με ανησυχεί η ομάδα μου παρά ο αντίπαλος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις μίλησε για τον αγώνα της Χίμκι στην έδρα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ (22/2, 21.00, Live Blog από το Sport24.gr) και τόνισε ότι περισσότερο τον ανησυχεί η δική του ομάδα και τα λάθη που κάνει στα κρίσιμα σημεία.

Τον αγώνα της 23ης αγωνιστικής της EuroLeague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Χίμκι σχολίασε ο Ρίμας Κουρτινάιτις ο οποίος στάθηκε στα όσα θα πρέπει να πρέπει να αποφύγει να κάνει η ρωσική ομάδα στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Παράλληλα θυμήθηκε τη μοναδική νίκη της Χίμκι σε αυτό το γήπεδο, το 2012, ενώ εστίασε και στον τρόπο με τον οποίο τρέχει ο Παναθηναϊκός του Ρικ Πιτίνο στο ανοιχτό γήπεδο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague ο τεχνικός της Χίμκι:

"Στην έδρα του, ο Παναθηναϊκός παίζει με διπλή ενέργεια. Είναι μια γρήγορη ομάδα, που τρέχει ιδανικά το παρκέ, ειδικά με τον νέο προπονητή, τον Πιτίνο. Θα είναι καλύτερο για εμάς να κάνουμε το παιχνίδι μας και να σταματήσουμε τους αιφνιδιασιμούς τους. Μόνο έτσι θα γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα. Από την άλλη, ο αντίπαλος χρειάζεται τη νίκη, αλλά έχει παρόμοια προβλήματα με εμάς στο ρόστερ του. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις στην Αθήνα, αλλά έχουμε καλή εμπειρία, καθώς τους νικήσαμε εκεί το 2012.

Και οι δύο ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες, αλλά για εμάς είναι σημαντικό να έχουμε τον έλεγχο και να παίξουμε πειθαρχία. Πιο πολύ με ανησυχεί η ομάδα μου, παρά ο αντίπαλος. Στα πρόσφατα παιχνίδια δείξαμε ότι στα δύσκολα σημεία χάνουμε τον έλεγχο και παίρνουμε βιαστικές αποφάσεις για να επιστρέψουμε γρήγορα. Πρέπει να το αποφύγουμε αυτό, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες στην Αθήνα".

Από την πλευρά των παικτών, ο Τσαρλς Τζένκινς υπογράμμισε:

"Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Θα παίξουμε σε ένα εχθρικό περιβάλλον απέναντι σε μία ομάδα που έχει παρόμοιο ρεκόρ με εμάς και κάνει την προσπάθειά της για να μπει στα πλέι οφ. Περιμένω να βρούμε μπροστά μας έναν Παναθηναϊκό με κίνητρο και εμπειρία.

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή και να παίξουμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά, να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός έχει τον κόουτς Πιτίνο, έναν από τους πιο διάσημους προπονητές στις ΗΠΑ. Γι' αυτόν είναι κάτι νέο το να βρίσκεται εδώ. Θα είναι ωραίο να παίξω απέναντί του

Photocredits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ