EUROLEAGUE

Με δέκα παίκτες, αλλά νικήτρια η Χίμκι

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ×ÉÌÊÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - KHIMKI / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ×ÉÌÊÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - KHIMKI / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε μόλις δέκα παίκτες στη διάθεσή του για το τελευταίο παιχνίδι της regular season στη VTB League, με τη Χίμκι να κάνει πάντως το καθήκον της. Τρομερή εμφάνιση από τον Αντρέι Ζούμπκοφ.

Δεδομένου ότι επρόκειτο για το τελευταίο παιχνίδι της regular season στη VTB League, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν ήθελε να πιέσει τους παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς φέτος ή εκείνους που καταπονήθηκαν αρκετά στα playoffs της EuroLeague. Ο Τσαρλς Τζένκινς ήταν ο μοναδικός από τους ξένους παίκτες της Χίμκι που ταξίδεψε στο Κρασνογιάρκ για το παιχνίδι με την Ενισέι, πλην όμως οι "κυανοκίτρινοι" παρουσιάστηκαν μαχητικοί και πήραν τη νίκη.

Με δέκα παίκτες στην αποστολή (σ.σ.: οι οκτώ εξ αυτών πήραν χρόνο συμμετοχής), η Χίμκι νίκησε την Ενισέι (89-84), αλλά δεν κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πέμπτη θέση της κατάταξης αφού -την ίδια ώρα- η Άβτοντορ πέρασε από την έδρα της Αστάνα (92-75). Έτσι, ολοκλήρωσε τη regular season στην έκτη θέση, πράγμα που σημαίνει πως θα αντιμετωπίσει τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στον α' γύρο των playoffs και μία εκ των Ούνικς Καζάν ή Νίζνι Νόβγκοροντ στον ημιτελικό του Final Four -εφόσον φυσικά φτάσει ως εκεί.

Σε ό,τι αφορά στο σημερινό παιχνίδι, ο Αντρέι Ζούμπκοφ έκανε σπουδαία εμφάνιση με 27 πόντους (με 10/20 σουτ και 6/6 βολές), ενώ ο Τσαρλς Τζένκινς (19 πόντοι) με τον Βιάτσεσλαφ Ζάιτσεφ (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ) βοήθησαν επίσης αποφασιστικά.

Πλέον, η προσοχή της Χίμκι στρέφεται στα playoffs και τις αναμετρήσεις με τη "Λόκο". Στόχος είναι η πρόκριση στο Final Four και, εν συνεχεία, η εξασφάλιση του εισιτηρίου για τον τελικό προκειμένου να μπορέσει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να... ανανεώσει το ραντεβού της με την EuroLeague. Στην post season, αναμένεται να είναι ετοιμοπόλεμοι κι οι παίκτες που απουσίασαν από το παιχνίδι με την Ενισέι, δηλαδή οι Αλεξέι Σβεντ, Τόμας Ρόμπινσον, Τάιλερ Χάνεϊκατ, Άντονι Γκιλ, Μάλκολμ Τόμας, Στέφαν Μάρκοβιτς και Μάρκο Τοντόροβιτς.

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ