ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπαρτζώκας: "Η σκιά του θανάτου του Τάιλερ Χάνεϊκατ υπάρχει ακόμα για την Χίμκι"

Μπαρτζώκας: "Η σκιά του θανάτου του Τάιλερ Χάνεϊκατ υπάρχει ακόμα για την Χίμκι"

Η αυτοκτονία του Τάιλερ Χάνεϊκατ έχει αφήσει τον στίγμα της στην Χίμκι, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δηλώνει πως η σκιά του θανάτου του Αμερικανού πλανάται ακόμα πάνω από την ομάδα του. (VIDEO).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Goal χωρίς σύνορα" αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αυτοκτονία του Τάιλερ Χάνεϊκατ - η οποία έχει στιγματίσει την Χίμκι - και δεν έκρυψε πως πονάει ακόμα για τον χαμό του.

Ο 53χρονος Έλληνας προπονητής, όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για τον αδικοχαμένο Τάιλερ Χάνεϊκατ δεν έκρυψε πως "για τρεις μέρες ήμουν άλαλος, δηλαδή δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη. Ήταν μεγάλο το σοκ και πραγματικά μεγάλη η στεναχώρια αλλά και η έκπληξη, γιατί όσοι ήξεραν τον Τάιλερ δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν είχε την παραμικρή σκοτεινή πλευρά στη ζωή του, ήταν ένας εξωστρεφής άνθρωπος που δεν είχε κανένα ίχνος επιθετικότητας ούτε με αντιπάλους ούτε με συμπαίκτες. Έτσι λοιπόν όλους μας άφησε εμβρόντητους αυτή η είδηση και πέρα από τη μεγάλη στεναχώρια που υπάρχει, αυτή η σκιά υπάρχει ακόμα για την ομάδα μας. Μας μένει μια στεναχώρια γιατί αν υπήρχε πρόβλημα έπρεπε να το καταλάβουμε και να του δώσουμε ένα χέρι βοήθειας".

Ο κόουτς της Χίμκι, όμως, θυμήθηκε και το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό: " Είναι μια ευχάριστη ανάμνηση με τα πάνω της και τα κάτω της και έτσι πρέπει να μείνει στο μυαλό μου. Η ζωή προχωράει, έχω τρεις διαφορετικές εμπειρίες με διαφορετικές ομάδες από τότε”.

Όσον αφορά την συνύπαρξή του στην Μπαρτσελόνα με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο είπε: " Με τον Ναβάρο είχα την δυστυχία να είμαι προπονητή του στα τελευταία χρόνια της καριέρας του. Εννοείται πως στην προπόνηση και σε κάποια παιχνίδια έβλεπες το πολύ μεγάλο ταλέντο του και τον τρόπο που έπαιζε, όμως είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών, συχνά έμενε έξω και χρειαζόταν μία πολύ ειδική διαχείριση από την ομάδα".

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όμως, ρωτήθηκε και για τη νέα σεζόν, ενώ στάθηκε στις πολύ καλές συνθήκες εργασίας που του παρέχει η ομάδα του: "Το καλοκαίρι που ξεκινάς προσπαθείς να φτιάξεις μια ομάδα που να είναι καλύτερη από τον προηγούμενη. Στη Χίμκι και στη Ρωσία είμαι πολύ ευχαριστημένος, έχω βρει ένα περιβάλλον και μια δομή που μπορώ να δουλέψω με χαρά και να έχουμε και αποτελέσματα. Αυτό κοιτάω αυτή την στιγμή και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Άμα δούμε στατιστικά τα προηγούμενα χρόνια ποιες ομάδες πάνε στο Final Four , θα δούμε ποιες είναι οι ομάδες που πήγαν στα Final Four κι έχουν τις προδιαγραφές να πάνε καλά. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις και εκπλήξεις, αλλά συνήθως το να κάνεις προβλέψεις αυτή την περίοδο είναι δύσκολο. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι δεις τι έχει τα προηγούμενα χρόνια και πάνω - κάτω θα ξέρεις ποιες είναι οι επιτυχημένες ομάδες".

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας από το 2015 εργάζεται στο εξωτερικό και είναι ένας από τους εκπροσώπους της σχολής των Ελλήνων προπονητών: "Πολλοί Έλληνες έχουν τολμήσει να φύγουν στο εξωτερικό, μην ξεχνάμε πως το πρωτάθλημα μας δεν είναι τόσο δυνατό όπως παλιά. Πριν από 20 χρόνια ήταν το πιο δυνατό πρωτάθλημα στην Ευρώπη, τώρα δεν είναι και κάποιοι βρήκαν τη δυνατότητα να το κάνουν στο εξωτερικό. Νιώθω ότι υπάρχει σχολή προπονητών. Δεν σημαίνει βέβαια πως όλοι παίζουμε το ίδιο μπάσκετ αλλά ίσως όλοι έχουν την ίδια αφοσίωση για το άθλημα και το ίδιο πάθος για επιτυχία. Υπό αυτή την έννοια υπάρχει σχολή προπονητών".

Τέλος, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ρωτήθηκε για το αν σκέφτεται να κάνει το... άλμα και να εργαστεί σε κάποια ομάδα του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ: "Δεν είναι τόσο απλό, είναι ένας τελείως διαφορετικός κόσμος. Υπάρχει αξιοκρατία στον αθλητισμό αλλά μαζί με την αξιοκρατία υπάρχουν προσωπικές σχέσεις, δημόσιες σχέσεις. Κάποιος για να πάρει μια δουλεία κάπου πρέπει να καλλιεργήσει ανθρώπινες σχέσεις με πολύ κόσμο και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού χρειάζεται να κάνεις πολλή δουλεία επί πολλά χρόνια για να φτιάξεις καλές σχέσεις να σε γνωρίσουν και να γνωρίσεις ανθρώπους. Για μένα αυτή τη στιγμή δε φαίνεται πολύ ορατό κάτι τέτοιο να γίνει. Αν γίνει όμως στο μέλλον θα είναι κάτι πολύ σημαντικό και αξιομνημόνευτο".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ