EUROLEAGUE

"Ο Σβεντ απέρριψε 4.000.000 δολάρια από το ΝΒΑ"

New York Knicks' Alexey Shved (1), of Russia, drives to the basket past Phoenix Suns' P.J. Tucker during the first half of an NBA basketball game, Sunday, March 15, 2015 in Phoenix. (AP Photo/Ralph Freso)
New York Knicks' Alexey Shved (1), of Russia, drives to the basket past Phoenix Suns' P.J. Tucker during the first half of an NBA basketball game, Sunday, March 15, 2015 in Phoenix. (AP Photo/Ralph Freso) AP PHOTO/RALPH FRESO

Ο ατζέντης του Αλεξέι Σβεντ μίλησε στο Izvestia για το ΝΒΑ και την απόφαση του ηγέτη της Χίμκι να πει "όχι" στα 4.000.000 δολάρια που του προσφέρθηκαν.

Για ένα ακόμη καλοκαίρι, το όνομα του Αλεξέι Σβεντ ενεπλάκη σε φημολογία περί επιστροφής στο ΝΒΑ. Στην πράξη δεν έγινε τίποτα όμως, με τον 30χρονο γκαρντ να παραμένει στη Χίμκι για τέταρτη σερί σεζόν. Ο ηγέτης της ρωσικής ομάδας προτίμησε να αγωνιστεί ξανά υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα, παρά να κάνει τη δεύτερη απόπειρά του στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, με τον ατζέντη του να εξηγεί πώς είχε η κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες.

" Κάθε καλοκαίρι, ο Αλεξέι (Σβεντ) προσελκύει το ενδιαφέρον κάποιων ομάδων από το ΝΒΑ. Φέτος, οι ομάδες που έδειξαν πρόθυμες να τον υπογράψουν ήταν η Νέα Ορλεάνη, η Μινεσότα, το Μέμφις και το Φοίνιξ. Η καλύτερη πρόταση που έλαβε αφορούσε σε 4.000.000 δολάρια για ένα χρόνο. Αμέσως ενημερώσαμε πως ενδιαφερόμαστε για πλήρως εγγυημένο συμβόλαιο, αλλά η προκειμένη περίπτωση δεν μας ταίριαζε απόλυτα. Επίσης, έπεσαν στο τραπέζι δύο προτάσεις για μίνιμουμ συμβόλαιο (που θα έφτανε κοντά στα 1.200.000 δολάρια)", ανέφερε αρχικά ο Όμπραντ Φίμιτς στο Izvestia .

Δεν περιορίστηκε βέβαια σε αυτά, αφού πρόσθεσε πως " του χρόνου, ο Αλεξέι θα έχει επίσης σε ισχύ συμβόλαιο με τη Χίμκι, αλλά θα κοιτάξουμε ακόμη πιο προσεκτικά τις όποιες προτάσεις προκύψουν από το ΝΒΑ. Όλοι λένε ότι του χρόνου, τα χρήματα που θα μπορούν να διαθέσουν οι ομάδες του ΝΒΑ θα είναι ακόμη περισσότερα. Οπότε αυξάνονται κι οι πιθανότητες να φύγει ένας παίκτης από την Ευρώπη για τις ΗΠΑ. Δεν είναι εύκολο βέβαια να κάνουμε προβλέψεις".

Μέσα σε όλα, ανέφερε τι του άρεσε και τι όχι από τη Χίμκι της περσινής αγωνιστικής περιόδου, επιχειρώντας να μεταφέρει το βάρος για όσα δεν κύλησαν ομαλά στους υπόλοιπους παίκτες της ρωσικής ομάδας: " Ο Αλεξέι είναι έτοιμος να γράψει ιστορία με τη Χίμκι, αλλά δεν εξαρτώνται όλα από αυτόν. Πέρσι η ομάδα δεν είχε πολλούς καλούς σουτέρ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως το ταλέντο του Αλεξέι. Οι συμπαίκτες του δεν ήταν τόσο αποτελεσματικοί. Φέτος, η Χίμκι πήρε έναν νέο πόιντ γκαρντ και αρκετούς καλούς περιφερειακούς σουτέρ. Αν αποδεχθούν όλοι τον ρόλο τους, τότε η ομάδα θα πάει καλύτερα, κι ο Αλεξέι θα μπορέσει να δείξει πλήρως το ταλέντο του".

AP Photo/Ralph Freso

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ