EUROLEAGUE

Αποκάλυψη από Ιτούδη: Παραλίγο να κοουτσάρει τον Ομπράντοβιτς!

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΙΤΟΥΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΙΤΟΥΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στο Διεθνές Σεμινάριο του ΣΕΠΚ και -μεταξύ άλλων- αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία, σύμφωνα με την οποία λίγο έλειψε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να είναι... παίκτης του!

Ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν ο ομιλητής που έριξε την αυλαία του Διεθνούς Σεμιναρίου που διοργάνωσε ο ΣΕΠΚ. Το " Αθήνα 2019 " αποτέλεσε την ευκαιρία για εκατοντάδες προπονητές να ακούσουν και να διδαχθούν από τους Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς , Δημήτρη Ιτούδη, Ανδρέα Πιστιόλη, Κώστα Χατζηχρήστο και Γιάννη Χριστόπουλο.

Η τελευταία ομιλία του Σεμιναρίου αφορούσε στη διαχείριση των κρίσεων και των καταστάσεων που δημιουργούνται σε μια ομάδα, με τον προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να εξιστορεί στιγμές από όλο το φάσμα της καριέρας του. Από την εποχή που βρισκόταν στην Κροατία για την ΚΚ Ζάγκρεμπ μέχρι τον τελικό του Final Four της Βιτόρια. Μεταξύ των άλλων (πολύ ενδιαφερόντων) που είπε, αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία.

Το καλοκαίρι του 1991 ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε συμφωνήσει να παίξει στην ΚΚ Ζάγκρεμπ, ομάδα στην οποία εργαζόταν τότε ο Δημήτρης Ιτούδης. Υπήρχε δηλαδή ορατό το σενάριο κατά το οποίο ο πρώτος θα ήταν... παίκτης του δεύτερου, στην κροατική ομάδα. Το τηλεφώνημα που έκανε όμως ο Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς στον "Ζοτς" για να του προτείνει τη θέση του προπονητή στην Παρτίζαν, τα άλλαξε όλα. Η ιστορία γράφτηκε διαφορετικά απ' ότι θα μπορούσε, με τους δύο άνδρες να μην συνεργάζονται εν τέλει με τον ρόλο του παίκτη (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς) και του προπονητή (Δημήτρης Ιτούδης), αλλά με αυτόν του προπονητή οκτώ χρόνια αργότερα.

Μπορεί η μοίρα να τα έφερε έτσι ώστε η κοινή τους διαδρομή να μην ξεκίνησε το 1991, αλλά από το 1999 οπότε κι ανέλαβαν τις τύχες του Παναθηναϊκού , άρχισε να γράφεται (χρυσή) ιστορία.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ