ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιτούδης: "Η ατάκα που είπα στους παίκτες μου στο ημίχρονο"

EUROLEAGUE / ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μια ατάκα στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο του ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός, ήταν αρκετή για να φορέσει ο Δημήτρης Ιτούδης... φτερά στα πόδια των παικτών του. Διαβάστε τι δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός.

Το 31-35 του ημιχρόνου δεν άρεσε στον Δημήτρη Ιτούδη, όμως ο Έλληνας προπονητής δεν τρόμαξε από το καλό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της πέμπτης αγωνιστικής της EuroLeague 2018/19. Μπήκε στα αποδυτήρια της MEGASPORT Arena και με μια ατάκα "ντόπαρε" ψυχολογικά τους αθλητές του που γύρισαν στο παρκέ, πήραν την τρίτη περίοδο με σκορ 21-9 και έκαναν σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση της νίκης που τελικά πανηγύρισαν με δυσκολία στο φινάλε .

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

" Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου γι' αυτή τη σημαντική νίκη. Ήταν ακόμη ένα μάθημα για εμάς. Αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες, αστοχήσαμε σε ελεύθερα σουτ, χάσαμε λέι-απς, προσπάθειες που βγήκαν από την καλή μας λειτουργία. Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό στις δύο πρώτες περιόδους, στο ημίχρονο χάναμε μόλις με τέσσερις πόντους, με τον Κόρι Χίγκινς να έχει 1/9 σουτ! Στα αποδυτήρια τους είπα ότι πιστεύω σε εκείνους, διότι τους βλέπω καθημερινά, ξέρω τι μπορούν να κάνουν. Δεν υπήρχε κάτι που μπορούσε να μας σταματήσει.

Δεν κυκλοφορούσαμε καλά τη μπάλα, όμως στο δεύτερο μέρος γυρίσαμε δυναμικά και είχαμε αποφασιστικότητα. Έχουμε αρκετή ποιότητα για να αναγκάσουμε τον αντίπαλο σε λάθη. Αυτό ήταν το σημείο στο οποίο δώσαμε έμφαση, διότι ο Ολυμπιακός ήταν πολύ προσεκτικός. Κερδίσαμε το τρίτο δεκάλεπτο, το μοναδικό μας στον αγώνα, η ψυχολογία μας βελτιώθηκε, είχαμε 6/10 δίποντα και 3/7 τρίποντα. Βρήκαμε λύσεις στον πάγκο, ο Κουλάγκιν μας έδωσε 11 ποιοτικά λεπτά κι ο Βορόντσεβιτς ένα σημαντικό τρίποντο. Αποδείξαμε ότι έχουμε καλό ροτέισον και παίκτες έτοιμους να βοηθήσουν. Μου αρέσει αυτή η ευελιξία, διότι φάνηκε πως μπορούμε να κερδίσουμε και όταν πετυχαίνουμε κάτω από 70 πόντους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ