EUROLEAGUE

Ιτούδης: "Καλύτερα να ακυρωθεί η σεζόν, παρά να βγει έτσι πρωταθλητής"

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε ότι είναι αντίθετος με την απόφαση κάποιων χωρών να αναδείξουν πρωταθλητή μετά την διακοπή λόγω του κορονοϊού, τονίζοντας ότι είναι πιο σωστό να ακυρωθεί η σεζόν.

Ο κορονοϊός ορίζει τις εξελίξεις σε όλο τον κόσμο, με αρκετές μπασκετικές λίγκες να αποφασίζου την οριστική διακοπή και ανάδειξη πρωταθλητή μέσω της βαθμολογίας. Ο Δημήτρης Ιτούδης όμως είναι αντίθετος με το τελευταίο μέτρο.

Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα "iz.ru", όπου αναφερόμενος στην απόφαση κάποιων χωρών να αναδείξουν πρωταθλητή - μεταξύ των οποίων και η Λιθουανία που ανέδειξε πρωταθλήτρια την Ζάλγκιρις - σχολίασε:

" Ελπίζω ότι θα αρχίσουν ξανά οι αγώνες κάποια στιγμή τον Απρίλιο, αλλά είμαι σκεπτικός. Την ίδια στιγμή ανησυχώ επειδή πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανακοίνωσαν πρωταθλητές, ολοκληρώνοντας την σεζόν πολύ νωρίτερα.

Ο πρωταθλητής πρέπει να αναδεικνύεται μέσα στο γήπεδο, ακόμα και σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας. Είναι καλύτερο να ακυρωθεί μία σεζόν, παρά να δοθεί έτσι το χρυσό μετάλλιο".

Αναφερόμενος στην συνέχεια στην ΤΣΣΚΑ και τι κάνει η ομάδα τώρα που υπάρχει διακοπή των πρωταθλημάτων, τόνισε ότι συνεχίζονται οι προπονήσεις με μοναδικό απόντα τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος είναι σε καραντίνα επειδή πρόσφατα είχε δείπνο με παίκτης της Λοκομοτίβ Κουμπάν, αφού η ρωσική ομάδα ήταν ο τελευταίος αντίπαλος της Κάλεβ Κράμο στην VTB League, στην οποία βρέθηκε θετικό δείγμα κορονοϊού : " Μαζί με τον Πρόεδρο, Αντρέι Βατούτιν, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε προπονήσεις, αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Καταρχάς πήραμε την απόφαση όλοι οι παίκτες να δώσουμε οδηγίες στους παίκτες, οι οποίοι πηγαίνουν από το σπίτι στην προπόνηση και πίσω. Δεν επιτρέπεται να πάνε σε εστιατόρια, μαγαζιά, σινέμα.

Δεύτερον, αναπτύξαμε ένα πρόγραμμα προπόνησης όπου θα γυμνάζονται σε ρυθμούς αγώνα και θα κάνουν και γυμναστήριο. Ευτυχώς κανείς παίκτης μας δεν έχει κορονοϊό και μπορούμε να βρισκόμαστε χωρίς περιορισμό. Επιπροσθέτως, λόγω της διακοπής δουλεύουμε κάποια πράγματα στην άμυνα και την επίθεσή μας.

Είπα στους παίκτες να μην αγκαλιάζονται και να μην ανταλλάσσουν χειραψίες. Είναι απαραίτητο να εκμηδενίσουμε τα πιθανά ρισκα μετάδοσης του ιού. Αυτό δεν είναι δική μου επιθυμία, αλλά συμβουλές των γιατρών, οι οποίοι είναι συνεχώς μαζί μας και μετράνε την θερμοκρασία των παικτών μας και τους δίνουν συμβουλές"

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ