EUROLEAGUE

Κουφός: "Ο Ιτούδης σε κάνει καλύτερο"

Κουφός: "Ο Ιτούδης σε κάνει καλύτερο"

Ο Κώστας Κουφός περνάει τις πρώτες του ημέρες στη Ρωσία, δηλώνοντας πως η παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνεπάγεται τη δυνατότητα να εξελιχθεί ως αθλητής.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έπεισε τον Κώστα Κουφό να μετακομίσει στην EuroLeague, για να παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του στα μέρη μας. Ο 32χρονος σέντερ, που μετράει έντεκα χρόνια παρουσίας στο ΝΒΑ, έφτασε στη ρωσική πρωτεύουσα πριν από δύο ημέρες και μίλησε για την απόφασή του να πει το "ναι" στην πρόταση που του κατέθεσαν οι Πρωταθλητές Ευρώπης.

" Είμαι ενθουσιασμένος για την ευκαιρία που έχω. Ήμουν τυχερός στην καριέρα μου, έπαιξα για έντεκα χρόνια στο ΝΒΑ και τώρα εντάχθηκα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι ευλογία όλο αυτό" ανέφερε αρχικά ο Κώστας Κουφός, πριν σταθεί στο γεγονός πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Δημήτρης Ιτούδης μπορούν να τον βοηθήσουν να εξελιχθεί ως αθλητής:

" Έχω την ευκαιρία να βελτιωθώ ως παίκτης σε αυτή την ομάδα, με σπουδαίους συμπαίκτες και προπονητές. Πιστεύω ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα με βοηθήσει σημαντικά να βελτιωθώ, διαθέτει έναν εξαιρετικό προπονητή. Μου αρέσει αυτό. Είναι από αυτούς που σε κάνουν καλύτερο. Μπορώ να τρέξω το γήπεδο, να τελειώσω φάσεις κοντά στο καλάθι και να αμυνθώ καλά. Θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο κόουτς".

Δεν έμεινε σε αυτά βέβαια, αφού αναφέρθηκε επίσης στο πότε αποφάσισε να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το μπάσκετ: " Άρχισα να παίζω περισσότερο, μετά τον θάνατο του πατέρα μου, όταν ήμουν εννέα ετών. Χρησιμοποίησα το άθλημα ως μια θετική απόδραση από όλο αυτό. Όποτε είχα άγχος ή δεν ένιωθα καλά, πήγαινα να παίξω μπάσκετ. Ο Θεός με ευλόγησε γιατί με έκανε ψηλό και αυτό με βοήθησε στην πορεία".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ