EUROLEAGUE

Μπέικερ: "Δεν ξέρω ποιος είναι ο Σβεντ"

New York Knicks guard Ron Baker (31) in the first half of an NBA basketball game Thursday, Jan. 25, 2018, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
New York Knicks guard Ron Baker (31) in the first half of an NBA basketball game Thursday, Jan. 25, 2018, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Ρον Μπέικερ μίλησε για την απόφασή του να παίξει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για να παραδεχθεί πως δεν γνωρίζει τον Αλεξέι Σβεντ. Τι είπε για την πρόταση της ρωσικής ομάδας.

Ο Ρον Μπέικερ δεν ήταν ακριβώς μία από τις πιο "ηχηρές" μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού στην EuroLeague, μπορεί όμως να αποδειχθεί πολύτιμος για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο 26χρονος γκαρντ αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Ευρώπη, αφήνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του τις ΗΠΑ. Μετά από μία τριετία στο ΝΒΑ, όπου δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, ο απόφοιτος του Wichita State θέλει να κατακτήσει τίτλους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη, να βελτιωθεί ατομικά και -το επόμενο καλοκαίρι- να κυνηγήσει την επιστροφή στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Πόσο απλό ήταν για εκείνον να πει το "ναι" στην πρόταση των Πρωταθλητών Ευρώπης όμως; "Να σου είμαι ειλικρινής, δεν σκέφτηκα για πολύ καιρό την πρόταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θα μπορούσες να πεις ότι πρόκειται για μια αυθόρμητη επιλογή" παραδέχθηκε σε συνέντευξη που έδωσε στο " Izvestia" για να συνεχίσει: " Μίλησα με τον Δημήτρη Ιτούδη και τον Κάιλ Χάινς πριν απαντήσω. Μου εξήγησαν την ιστορία του συλλόγου, κι ότι θα μπορώ να διεκδικήσω τρόπαια στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποφάσισα λοιπόν να μην χάσω αυτή την ευκαιρία και να ενταχθώ στο ρόστερ των Πρωταθλητών Ευρώπης. Θα προσπαθήσω να μάθω κάποιες λέξεις και εκφράσεις στα ρώσικα. Αντιλαμβάνομαι πάντως ότι ήρθα σε έναν σύλλογο με πλούσια ιστορία. Είμαι σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά".

Σε ερώτηση αναφορικά με το ΝΒΑ και τη δυνατότητα που είχε (αν είχε) να μείνει εκεί φέτος, έστω με μικρό ρόλο απάντησε πως " ναι, είχα την προοπτική να υπογράψω στο Μπρούκλιν. Υπήρχε εκατέρωθεν ενδιαφέρον, αλλά δεν προχώρησε περισσότερο. Δεν ήταν στο 100% αυτό που έψαχνα στην καριέρα μου, τα χρήματα ήταν πολύ λίγα. Στην EuroLeague, οι παίκτες μπορούν να βγάλουν πολλά περισσότερα. Δεν είναι όμως μόνο τα χρήματα που έπαιξαν ρόλο. Στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα μπορέσω να βελτιωθώ, κάτι που μου δίνει κίνητρο".

Τέλος, παραδέχθηκε πως δεν γνωρίζει τον Αλεξέι Σβεντ, το μεγαλύτερο όπλο της Χίμκι που θα επιδιώξει να "σπάσει" το σερί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη VTB League (επί των ημερών του Δημήτρη Ιτούδη μετράει το 5/5 στη λίγκα): " Όχι, δεν τον ξέρω να σου πω την αλήθεια. Γνωρίζω ελάχιστα για το τι παίκτης είναι".

AP Photo/David Zalubowski

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ