EUROLEAGUE

Το... ξύπνημα του Ντε Κολό

Το... ξύπνημα του Ντε Κολό
EUROKINISSI

Ο Νάντο Ντε Κολό απέδειξε στους δύο αγώνες της Βιτόρια ότι παραμένει ο παίκτης-βαρόμετρο της ΤΣΣΚΑ. Η ρωσική ομάδα έχει φέτος 8-0 όποτε ο Γάλλος βάζει 20+ πόντους (VIDEO).

Στο μεγαλύτερο μέρος της κανονικής περιόδου ο Νάντο Ντε Κολό δεν ήταν ο παίκτης που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Τα σκαμπανεβάσματα του ήταν πολλά. Οι μέσοι όροι του, δε, παρουσιάζονται αρκετά πεσμένοι σε σχέση με την τριετία 2015/16-2017/18. Μέχρι που ήρθαν αυτοί οι δύο αγώνες στην Βιτόρια, για να μας θυμίσουν ότι ο 32χρονος Γάλλος παραμένει ένας από τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρώπη. Και ταυτόχρονα το βαρόμετρο της ΤΣΣΚΑ .

Έπειτα από δύο μάλλον υποτονικές έως αδιάφορες εμφανίσεις στους αγώνες της σειράς που έγιναν στην Μόσχα, στους οποίους έβαλε 11 και 6 πόντους αντίστοιχα, ο Ντε Κολό ήταν εντυπωσιακός στην Βιτόρια. Ίσως ο καλύτερος που έχουμε δει φέτος. Στο ματς της Μεγάλης Τετάρτης (24/4) έβαλε 28 πόντους με 9/15 σουτ και μοίρασε 5 ασίστ σε 26,5 λεπτά. Δύο ημέρες αργότερα, δε, πέτυχε 27 πόντους με 11/16 σουτ και είχε ακόμα 4 ασίστ και 4 κλεψίματα σε 28 λεπτά.

Με άλλα λόγια, πραγματοποίησε τις δύο καλύτερες φετινές εμφανίσεις του στα δύο κρισιμότερα παιχνίδια της χρονιάς μέχρι αυτό το χρονικό σημείο. Ίσως να μην είναι "clutch" και ίσως να μην έχει βάλει πολλά νικητήρια σουτ στην καριέρα του, ωστόσο, όταν ο Ντε Κολό παίζει καλά, η ΤΣΣΚΑ δεν χάνει. Ναι, ακόμα και η φετινή ΤΣΣΚΑ, η οποία δεν βασίζεται πια τόσο πολύ στον 32χρονο γκαρντ όσο στο πρόσφατο παρελθόν, έχοντας πλειάδα λύσεων και επιθετικών επιλογών στην περιφέρεια.

Το χθεσινό παιχνίδι στην Βιτόρια ήταν μόλις το 8ο φετινό που ο Ντε Κολό σημείωσε 20 ή περισσότερους πόντους στην EuroLeague. Το ρεκόρ της ΤΣΣΚΑ σε αυτούς τους αγώνες είναι απόλυτο: 8-0. Η πρώτη φετινή "20άρα" του Ντε Κολό καταγράφηκε στο Τελ Αβίβ (27), στη νίκη της ΤΣΣΚΑ επί της Μακάμπι με 89-86. Ακολούθησε το εκτός έδρας παιχνίδι με την Γκραν Κανάρια (91-106), στο οποίο έβαλε 22 πόντους.

Η επόμενη "20άρα" (21) άργησε αρκετά. Σημειώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, στην άνετη εντός έδρας νίκη επί της Αναντολού Εφές με 102-94. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο σημείωσε κατά σειρά 25, 26 και 21 πόντους στις νίκες επί της Μπαρτσελόνα (84-76), της Μπουντούτσνοστ (99-69) και της Ρεάλ Μαδρίτης (82-78). Ακολούθησε μία μακρά περίοδος μέτριων έως κακών εμφανίσεων. Και αίφνης, δυόμισι μήνες μετά, ο Ντε Κολό ξύπνησε. Και η ΤΣΣΚΑ μπορεί να αισθάνεται ακόμα καλύτερα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ