EUROLEAGUE

ΤΣΣΚΑ: Το συγκινητικό "αντίο" στον Κάιλ Χάινς

ΤΣΣΚΑ: Το συγκινητικό "αντίο" στον Κάιλ Χάινς
EUROKINISSI

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποχαιρέτησε επίσημα τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος θα φοράει τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η μεταγραφή του Κάιλ Χάινς από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Αρμάνι Μιλάνο είχε διαρρεύσει από την Παρασκευή 29 Μαΐου, με τον Αντρέι Βατούτιν να επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα που είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Παρότι ο ιταλικός σύλλογος μάλιστα δεν έχει ανακοινώσει την απόκτησή του, εκείνος μίλησε ως παίκτης του Έτορε Μεσίνα, για να ακολουθήσει πλέον το επίσημο "αντίο" της "ομάδας του στρατού" για τον 34χρονο σέντερ.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποχαιρέτησε τον μέχρι πρότινος αρχηγό της μέσω των social media, γράφοντας ένα "ευχαριστούμε, πρωταθλητή" για να διευκρινίσει πως αυτός θα συνεχίσει την καριέρα του αλλού. Για την ιστορία, ο Κάιλ Χάινς είναι πέμπτος σε συμμετοχές στην ιστορία του ρωσικού συλλόγου με 414 παιχνίδια, έχοντας 3.227 πόντους, 1.703 ριμπάουντ (τρίτος στην λίστα) και 284 μπλοκ (δεύτερος).

Στη δήλωση αποχώρησής του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Κάιλ Χάινς είπε: "Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια τι σήμαιναν αυτά τα επτά χρόνια για μένα και την οικογένειά μου. Η ΤΣΣΚΑ θα είναι πάντα στην καρδιά μου, η Μόσχα πάντα σπίτι μου. Ευχαριστώ τους ανθρώπους της ομάδας για την ευκαιρία να παίξω στην ΤΣΣΚΑ. Ευχαριστώ τον κόουτς Ιτούδη που με έκανε καλύτερο παίκτη, αλλά και καλύτερο άνθρωπο. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους του οργανισμού που με αγκάλιασαν. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου. Ήταν μεγάλη μου τιμή να είμαι δίπλα τους. Ευχαριστώ τον κόσμο για το πάθος του.

Θα μου λείψουν όλοι. Πολλοί θα θυμούνται τους τίτλους και τις μεγάλες μας νίκες. Εγώ όμως θα θυμάμαι περισσότερο τις σχέσεις, τις φιλίες που χτίσαμε. Είχαμε καλές και κακές στιγμές, κλάψαμε στα δύσκολα, πανηγυρίσαμε στις μεγάλες νίκες. Στο τέλος της ημέρας, εκτιμώ ότι τα περάσαμε όλα μαζί. Δεν είναι ένα αντίο, αλλά ένα "θα τα ξαναπούμε" Θα είστε πάντα στην καρδιά μου".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, ανέφερε για το θέμα πως "δεν είναι η καλύτερη μέρα για τον σύλλογο και τους φιλάθλους μας. Φαινόταν ότι ο Κάιλ Χάινς και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν αχώριστοι, ελπίζαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, αλλά η ζωή σού φέρνει νέες προκλήσεις. Ο Κάιλ πέρασε επτά σπουδαίες σεζόν μαζί μας, βοήθησε να κατακτήσουμε δύο φορές τον τίτλο στην EuroLeague, τα πήγε περίφημα ως αρχηγός, έγινε ένα πραγματικό σύμβολο της ομάδας. Η συνεισφορά του στις ομαδικές επιτυχίες δεν μπορεί να παραβλεφθεί, τρέφουμε μεγάλο σεβασμό στην απόφαση του παίκτη να αποδεχθεί μια νέα πρόκληση, να ξεκινήσει ένα νέο κομμάτι της καριέρας του. Ο Κάιλ και η οικογένειά του θα λείψουν σε όλους, συμπαίκτες, προπονητές, διοικητικό προσωπικό, φιλάθλους. Τους ευχόμαστε υγεία και κάθε ευτυχία, σε όλους τους φίλους μας από την οικογένειά του. Ευχαριστούμε θερμά για όλα αυτά τα χρόνια. Τα λέμε...".

Τέλος, ο Δημήτρης Ιτούδης σημείωσε πως "ξέρουμε τι σημαίνει ο Κάιλ για όλους στην ΤΣΣΚΑ. Ήμασταν σε επαφή όλες τις τελευταίες ημέρες. Εν τέλει, είδε κάτι διαφορετικό για τη ζωή του μετά από επτά χρόνια στη Μόσχα, μετά από δύο κατακτήσεις της EuroLeague και την αρχηγία. Θα έχουμε πάντα μόνο καλές αναμνήσεις από εκείνον. Θα κρατάμε στενές σχέσεις εντός κι εκτός παρκέ. Εύχομαι υγεία σε εκείνον και την οικογένειά του".

Photo Credits: Eurokinissi



TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ