EUROLEAGUE

Βατούτιν: "Η μεταγραφή του Σενγκέλια είναι μακριά από πολιτικά κίνητρα"

Βατούτιν: "Η μεταγραφή του Σενγκέλια είναι μακριά από πολιτικά κίνητρα"
CSKA MOSCOW

Ο Αντρέι Βατούτιν μίλησε για την απόκτηση του Τόρνικε Σενγκέλια από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, απαντώντας σε όσα υποστήριξε πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της Γεωργίας.

Η μεταγραφή του Τόρνικε Σενγκέλια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν δημιούργησε θόρυβο μόνο αθλητικής φύσεως, αλλά και... πολιτικής. Ο πρόεδρος της Γεωργίας κατέκρινε τον αρχηγό της εθνικής ομάδας για την απόφασή του να παίξει στη Ρωσία, κάνοντας λόγο για μια "λυπηρή" κίνηση. Ο Αντρέι Βατούτιν έσπευσε πάντως να χαμηλώσει τους τόνους, εξηγώντας πως ο νέος πάουερ φόργουορντ της "ομάδας του στρατού" έχει το... ελεύθερο να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, όποτε το θελήσει.

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μίλησε σε ρωσική ιστοσελίδα κι αφού είπε πως "είχαμε ενδιαφερθεί ξανά στο παρελθόν για τον Τόκο Σενγκέλια, όμως καταφέραμε να τον υπογράψουμε μόλις φέτος. Εκτός από τη δεδομένη επιθυμία μας να ολοκληρώσουμε τη μεταγραφή, ήταν απαραίτητη η συγκατάθεση της Μπασκόνια και η επιθυμία του ίδιου του παίκτη. Το... παζλ ολοκληρώθηκε αυτό το καλοκαίρι" και συνέχισε: "Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι από τις πρώτες μέρες των διαπραγματεύσεων, ο Τόκο έδειξε μεγάλη διάθεση να παίξει σε μια ομάδα που διεκδικεί τίτλους. Από την πλευρά μας, θέλαμε όχι μόνο έναν καλό παίκτη, αλλά έναν πραγματικό ηγέτη, ειδικά μετά από την αποχώρηση του Κάιλ Χάινς (σ.σ.: πήγε στην Αρμάνι Μιλάνο). Κι αυτός λειτουργούσε σαν ηγέτης τόσο στην Μπασκόνια όσο και στην εθνική ομάδα της χώρας του".

Ενώ αναφορικά με όσα σχολίασε ο πρόεδρος της Γεωργίας, ανέφερε πως "άκουσα ότι η μεταγραφή του Τόκο προκάλεσε διφορούμενες απόψεις στη Γεωργία, όμως η συγκεκριμένη κίνηση είναι μακριά από πολιτικά κίνητρα. Έχει να κάνει μόνο με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Θέλουμε μόνο να παίξουμε μπάσκετ, να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους και να κερδίσουμε. Τίποτα περισσότερο".

Κι ακολούθως αποκάλυψε πως "από την πρώτη μέρα των συζητήσεων, ήταν πολύ σημαντικό να συναινέσουμε στη συμμετοχή του στις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας κι εκείνος έλαβε τη συγκατάθεση μας. Έχω μεγάλο σεβασμό για τη Γεωργία και την ιστορία της, είχαμε στο παρελθόν στην ομάδα τούς Γκεόργκι Τσιντσάνζτε και Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι, επομένως περιμένουμε όλους τους συμπατριώτες του στους αγώνες μας".

Προφανώς η συζήτηση έχει να κάνει με το γεγονός πως σε δύο χρόνια, η Γεωργία διοργανώνει έναν από τους τέσσερις ομίλους της πρώτης φάσης του EuroBasket 2022. Κι εκεί η ομάδα του Ηλία Ζούρου θέλει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και έτοιμη για να κυνηγήσει τη διάκριση. Όσο για τα παράθυρα; Θυμίζουμε ότι οι ημερομηνίες τους συμπίπτουν με τους αγώνες της EuroLeague.

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ