EUROLEAGUE

Βατούτιν: "Μειώσεις στα εγγυημένα συμβόλαια των παικτών της επόμενης σεζόν"

Βατούτιν: "Μειώσεις στα εγγυημένα συμβόλαια των παικτών της επόμενης σεζόν"

Οι απώλειες των χορηγιών, οι συζητήσεις για μειώσεις στα εγγυημένα συμβόλαια και το μέλλον της EuroLeague σχολιάστηκαν από τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ Αντρέι Βατούτιν.

Με την ΤΣΣΚΑ να έχει χάσει ήδη την χορηγία από την αεροπορική εταιρεία " Aeroflot", ο Αντρέι Βατούτιν μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι "Russia 24" για τις δυσκολίες της επόμενης σεζόν. "Είναι ήδη γνωστό ότι κάποιοι χορηγοί της ΤΣΣΚΑ δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν μαζί μας την επόμενη σεζόν και αυτό θα επηρεάσει το μπάτζετ. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις και πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα είναι το μέλλον. Δεν μπορούμε να πάρουμε παίκτες άμεσα, πρέπει να δούμε την αγορά”, υποστήριξε αρχικά ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ.

Στη συνέχεια ο Βατούτιν αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να μειωθούν οι μισθοί σε παίκτες οι οποίοι έχουν συμβόλαιο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο ενώ έδωσε τη δική του διάσταση στην ερώτηση αν θα συνεχιστεί η δράση το καλοκαίρι.

"Η Euroleague συζητάει με την ELPA για περικοπές και στα συμβόλαια της επόμενης σεζόν, επειδή τώρα δεν υπάρχουν οι νόμοι ή διατάξεις για τους συλλόγους, ώστε να μειώσουν τους μισθούς που έχουν συμφωνηθεί για το μέλλον στα εγγυημένα συμβόλαια”, είπε ο πρόεδρος της ρωσικής ομάδας και πρόσθεσε:

“Τα σύνορα στην Ρωσία είναι ακόμα κλειστά. Δεν μπορούμε να βγούμε από την χώρα ή να δεχτούμε κάποιον από άλλη χώρα. Αυτό ισχύει φυσικά για την ΤΣΣΚΑ, την Ζενίτ και την Χίμκι. Η ΤΣΣΚΑ έχει δέκα παίκτες εκτός Ρωσίας. Πώς θα γίνει; Πώς θα επιστρέψουν για την καραντίνα; Δεν βλέπω κάτι θετικό στο να συνεχιστεί η σεζόν τον Ιούλιο. Είναι περίπλοκη η κατάσταση. Περιμένουμε την απόφαση, αλλά ξέρουμε ότι δεν έχουμε αρκετά δεδομένα για να αναλύσουμε και ότι υπάρχει επίσης μεγάλος κίνδυνος για τραυματισμούς και μπάσκετ χαμηλού επιπέδου".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ