EUROLEAGUE

Αναντολού Εφές: Ένας μήνας προθεσμία για Σιμόν

Anadolu Efes' Krunoslav Simon, right, drives to the basket as Red Star's Vladimir Stimac blocks him during their Euroleague basketball match in Belgrade, Serbia, Friday, Jan. 31, 2020. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Anadolu Efes' Krunoslav Simon, right, drives to the basket as Red Star's Vladimir Stimac blocks him during their Euroleague basketball match in Belgrade, Serbia, Friday, Jan. 31, 2020. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Ο Κρούνοσλαβ Σιμόν αποκάλυψε πως η Αναντολού Εφές πρέπει να τον ενημερώσει μέχρι τις 30 Ιουνίου για το μέλλον της συνεργασίας τους, ειδάλλως θα είναι ελεύθερος να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε πρόωρα σε EuroLeague και BSL, με την Αναντολού Εφές να χάνει την ευκαιρία να κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η τουρκική ομάδα έδειχνε να είναι το ακλόνητο φαβορί για την EuroLeague, η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε όμως τα δεδομένα.

Γι αυτό το γεγονός μίλησε ο Κρούνοσλαβ Σιμόν σε κροατική ιστοσελίδα, εξηγώντας πως "ως σύλλογος απογοητευτήκαμε, γιατί ήμασταν πρώτοι στην κατάταξη. Αν δεν εμφανιζόταν η πανδημία, θα ήμασταν σίγουρα ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά μετά απ' όλα όσα έγιναν, τέθηκε ένα ερώτημα αναφορικά με το πόσο δίκαια θα ήταν τα πράγματα αν συνεχιζόταν η σεζόν. Γιατί σε περίπτωση που τα Playoffs ήταν νοκ - άουτ, τότε δεν θα υπήρχε ούτε το πλεονέκτημα έδρας, ούτε κάμια προβάδισμα για τις ομάδες που ήταν ψηλά στην κατάταξη. Θα ήμασταν όλες οι ομάδες στο ίδιο σημείο ουσιαστικά".

Όσον αφορά τον λόγο της οριστικής διακοπής από την EuroLeague, υποστήριξε ότι "υπάρχουν πολλές παράμετροι που κατέστησαν πιο εύκολη μια τέτοια απόφαση. Απλά σκεφτείτε πόσες χώρες εμπλέκονται στη διοργάνωση και πόσο διαφορετικές είναι οι περιστάσεις σε κάθε μία".

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον κομμάτι των δηλώσεών του βέβαια αφορούσε στο μέλλον του. Στο συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2019 προβλέπεται το +1 για φέτος, το οποίο όμως βρίσκεται στα... χέρια της Αναντολού Εφές. Κι όπως υποστήριξε, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης έχει ένα μήνα μπροστά της για να αποφασίσει αν θα ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη οψιόν ή θα τον αφήσει ελεύθερο.

"Η ομάδα έχει το δικαίωμα να ανανεώσει αυτόματά το συμβόλαιό μου για ακόμη ένα χρόνο, αλλά πρέπει να το κάνει μέχρι τις 30 Ιουνίου. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αυτή την στιγμή τι θα γίνει. Είναι δύσκολο πάντως να περιμένεις ότι η αξία των παικτώ νθα είναι ίδια σε σχέση με πριν, δεδομένου ότι οι σύλλογοι υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημία και ήδη κάποιοι έχουν ανακοινώσει μειώσεις για την επόμενη σεζόν" δήλωσε επ' αυτού ο Κρούνοσλαβ Σιμόν, ο οποίος βρίσκεται στην Αναντολού Εφές από το 2017 και φέτος είχε 8.9 πόντους (με 44% στα τρίποντα), 3.9 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ και 1.3 λάθη ανά 23'19'' συμμετοχής στην EuroLeague.

AP Photo/Darko Vojinovic

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ