EUROLEAGUE

Αναντολού Εφές: H σταχτοπούτα απειλεί τα θηρία

Αναντολού Εφές: H σταχτοπούτα απειλεί τα θηρία
EUROKINISSI

Σε ένα από τα πιο δυνατά Final Four των τελευταίων χρόνων, η Αναντολού Εφές είναι βάσει ιστορίας ένας... νάνος ανάμεσα σε γίγαντες. Αυτό όμως είναι που την κάνει και επικίνδυνη.

Το Final Four της EuroLeague (17-19/5) είναι βάσει ονομάτων και δυναμικής των ομάδων ένα από τα πιο ισχυρά των τελευταίων χρόνων. Η παρουσία των τριών τελευταίων ομάδων που κατέκτησαν το τρόπαιο (ΤΣΣΚΑ, Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ) το αποδεικνύει. Κάπου ανάμεσα στα... θηρία, υπάρχει η Αναντολού Εφές.

Βάσει ιστορίας, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μοιάζει με έναν... νάνο ανάμεσα σε θηρία. Έχοντας δύο παρουσίες σε Final Four – κι αυτές το... 1999 και το 2000 – θα βρει απέναντί της τις δυο ομάδες με τους περισσότερους τίτλους (Ρεάλ – 10 τίτλοι, ΤΣΣΚΑ – 7 τίτλοι) και την Φενέρμπαχτσε του... άρχοντα των δακτυλιδιών Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος έχει κατακτήσει 9 τίτλους με 5 διαφορετικές ομάδες. Την ίδια στιγμή, στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν μόνο δύο παίκτες που απλώς έχουν αγωνιστεί σε Final Four: Οι Μπράιαντ Ντάνστον και Βασίλιε Μίσιτς!

Η Αναντολού Εφές είναι μία ομάδα που αποτελείται από έμπειρους παίκτες. Το γεγονός ωστόσο ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει Final Four την κάνει να μοιάζει ακόμα μικρότερη ως μέγεθος σε σχέση με τους αντιπάλους της. Στην τουρκική ομάδα όμως δεν ενδιαφέρονται για αυτό. Θεωρούν ότι μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω στο Final Four και έχουν τους λόγους τους που το πιστεύουν.

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ

Η Αναντολού Εφές μπορεί να μην έχει μεγάλη ιστορία. Στο παρκέ όμως δεν παίζουν αντίπαλες οι ιστορίες και το παρελθόν των ομάδων. Σαφώς και η εμπειρία παίζει ρόλο, ωστόσο το ίδιο σημαντικό είναι να είναι μία ομάδα καλή. Και η φετινή Αναντολού Εφές είναι μία εξαιρετική ομάδα, η οποία είδε επιτέλους τα λεφτά που σκόρπισε όλα αυτά τα χρόνια να πιάνουν τόπο .

Η Αναντολού Εφές είναι η σταχτοπούτα του Final Four. Είναι όμως και μία ισορροπημένη ομάδα, με έναν καλό προπονητή, που μπορεί να ακολουθήσει κάθε στυλ μπάσκετ και – το κυριότερο – έχει άγνοια κινδύνου. Διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα όπως ο Λάρκιν και ο Μίσιτς. Έχει μία περιφέρεια “φωτιά” και μία γραμμή ψηλών που μπορεί να συνδυάσει ξύλο και φινέτσα. Αν κάποιος κάνει το λάθος να χαλαρώσει απέναντί της θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Η Αναντολού δεν πήγε για τουρισμό στην Βιτόρια. Πήγε για να σοκάρει την Ευρώπη. Και έχει όλα τα φόντα για να τα καταφέρει.

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ