EUROLEAGUE

Εφές: Λάρκιν, ο δικός της MVP

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σέιν Λάρκιν ήταν ο MVP της 21ης αγωνιστικής της EuroLeague, κερδίζοντας τον συγκεκριμένο άτυπο τίτλο για τέταρτη σερί φορά. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι αποτελεί τον φύσει και θέσει ηγέτη της Εφές στη φρενήρη πορεία της.

Η Αναντολού Εφές συνεχίζει με σπασμένα φρένα. Έχει έξι διαδοχικές νίκες και μία μόλις ήττα στα τελευταία 15 παιχνίδια! Ποιο το νόημα να μετράμε κάθε πόσο... χάνει βέβαια, όταν -μέχρι στιγμής- μετρά μόλις τρεις ήττες σε όλη τη regular season.

Το συγκρότημα του Εργκίν Αταμάν μοιάζει με καλοκουρδισμένη μηχανή, η οποία δουλεύει τέλεια ακόμη και όταν δεν της πηγαίνουν όλα τέλεια. Όπως στη Μαδρίτη. Ο Σέιν Λάρκιν άργησε πολύ να πάρει... μπροστά, αλλά ο προπονητής της τουρκικής ομάδας έχει την ευλογία να διαθέτει μία καλοστημένη ομάδα γύρω από τον Αμερικανό, ακόμη και τώρα που παίζει χωρίς τον Βασίλιε Μίτσιτς στο πλευρό του και χωρίς αθλητικό ψηλό στο "5", απόντος του Ντάνστον. Οι παίκτες του πάγκου έδωσαν λύσεις και ενέργεια, ο Μίτσιτς μπήκε αφηνιασμένος στο δεύτερο μέρος, ενώ ακόμη και όταν η επίθεση "κόλλαγε", οι λύσεις βρέθηκαν: Πιο τρανό παράδειγμα το μεγάλο τρίποντο του Πλάις που έθεσε βάσεις νίκης στους φιλοξενούμενους.

Όλα βέβαια είχαν για ένα ακόμη παιχνίδι μία (απ)αρχή: Τον Σέιν Λάρκιν. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν απολαυστικός για ένα ακόμη παιχνίδι, με 32 πόντους, 4 ασίστ και 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Υπήρξαν στιγμές και φάσεις όπου ο Λάρκιν ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Ήταν ένα κλικ πιο γρήγορος από κάθε περιφερειακό της Ρεάλ, διάβααζε τους διαδρόμους, επιτράτευε την εκρηκτικότητά του για να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι, πράγμα που έκανε με επιτυχία, ακόμη κι αν χρειαζόταν κάποιο... ζογκλερικό, με σουτ εκτός ισορροπίας ή σπάσιμο μέσης. Πέτυχε καθοριστικά τέτοια καλάθια στο τέλος, έχοντας βέβαια αρχικά βμβαρδίσει από την περίμετρο με 5/6 τρίποντα!

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΕΡΙ ΦΟΡΕΣ MVP

Αυτή τη στιγμή, ο 27χρονος γκαρντ δεν είναι με διαφορά απλά ο πρώτος σκόρερ της Εφές. Είναι και ο πρώτος σκόρερ ολόκληρης της διοργάνωσης με 433 πόντους συνολικά, ακριβώς όσους και ο Μάικ Τζέιμς με διαφορά ότι ο πρώτος έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, εξ ου και οι 21,65 ανά παιχνίδι. Η διαφορά από τον δεύτερο είναι ακόμα μεγαλύτερη σε ό,τι αφορά το σύστημα αξιολόγησης. Είναι στην κορυφή με 521 βαθμούς (26,05 ανά παιχνίδι), απέχοντας 63 πόντους από τους δεύτερους (Μίροτιτς και Τζέιμς), αλλά και εδώ με παιχνίδι λιγότερο.

Μετά το παιχνίδι με τη Ρεάλ, ο MVP Νοεμβρίου αναδείχτηκε MVP της 21 αγωνιστικής για τέταρτη διαδοχική φορά. Είχε πάρει τον ίδιο άτυπο τίτλο σε 18η, 19η και 20 αγωνιστική επίσης, στα παιχνίδια της Εφές απέναντι σε Μπαρτσελόνα, Αρμάνι και Βιλερμπάν. Έφτασε, λοιπόν, τις πέντε τέτοιες διακρίσεις πολυτιμότερου παίκτη, με πρώτη και κορυφαία φυσικά τη μνημειώδη εμφάνιση των 40 πόντων και 53 βαθμών αξιολόγησης απέναντι στην Μπάγερν. Φαίνετια ότι δεν θέλει κι ερώτημα για το ποιος θα είναι ο MVP Ιανουαρίου.

Οι MVP βραδιές του Λάρκιν:

ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΝΤΟΙ ΑΣΙΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Αναντολού Εφές - Μπάγερν 104-75 49 5 53
Μπαρτσελόνα - Αναντολού Εφές 82-86 26 5 35
Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο 88-68 23 4 30
Βιλερμπάν - Αναντολού Εφές 101-74 29 7 45
Αναντολού Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης 75-80 32 4 36

ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΙΣ ΔΥΟ ΠΥΛΩΝΕΣ

Ο Λάρκιν είναι μία μηχανή παραγωγή πόντων και ο απόλυτος ηγέτης μπροστινή πλευρά του παρκέ της Εφές, η οποία βρέθηκε ένα βήμα πιο κοντά στη διασφάλιση της πρώτης θέσης. Είναι στην κορυφή με ρεκόρ 18-3 και με διαφορά τριών νικών από τους τρεις δεύτερους (ΤΣΣΑ, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα). Όλα αυτά χωρίς τους Ντάνστον και Μίτσιτς, δύο πυλώνες της ομάδας στο "1" και στο "5". Ο πρώτος είναι η βασική πηγή αθλητικότητας στη ρακέτα των Τούρκων, με την απουσία του να έχει αφήσει μόνο αυτή την περίοδο τον Σίνγκλετον που πηγαινοέρχεται στο "4" και στο "5". Όσο για τον Σέρβο γκαρντ, έχει επίσης δείξει ότι αποτελεί μία πολύ σημαντική μονάδα για την τουρκική ομάδα, τόσο σε εκτελεστικό μα ακόμα περισσότερο (πιο πολύ από τον Λάρκιν) σε οργανωτικό και δημιουργικό επίπεδο. Ο Ντάνστον απουσιάζει δύο μήνες, ο Μίτσιτς τρεις εβδομάδες, η Εφές όμως δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο από την απουσία τους, τουλάχιστον εκ του αποτελέσματος και για την ώρα. Η επιστροφή αυτών των δύο στο κατάλληλο timing μπορεί να δώσει πολλά παραπάνω οφέλη και προνόμια στο συγκρότημα του Αταμάν από αυτά της πρώτης θέσης.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ