ΜΠΑΣΚΕΤ

Αταμάν: "Αυτή ήταν η στρατηγική μας κόντρα στον Παναθηναϊκό"

Αταμάν: "Αυτή ήταν η στρατηγική μας κόντρα στον Παναθηναϊκό"
EUROKINISSI

Ο Εργκίν Αταμάν εξήγησε τους λόγους που η Αναντολού Εφές νίκησε τόσο εύκολα τον Παναθηναϊκό, περιγράφοντας όλο το αμυντικό του πλάνο κόντρα στους "πράσινους".

Η Αναντολού Εφές ήταν η καλύτερη ομάδα στο Σινάν Ερντέμ Ντομ και δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης. Η τουρκική ομάδα είχε το προβάδισμα σε όλο το παιχνίδι, προηγήθηκε ακόμα και με 19 πόντους διαφορά και έφτασε εύκολα στη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 78-62, τη μεγαλύτερη σε έκταση διαφορά στις αναμετρήσεις με το "τριφύλλι" στην EuroLeague .

Ο Εργκίν Αταμάν ήταν απόλυτα φυσιολογικά ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του, τόνισε ότι η Εφές ήταν πιο "σκληρή πνευματικά" από τον Παναθηναϊκό και περιέγραψε την στρατηγική του στο αποψινό παιχνίδι... " Παλέψαμε και παίξαμε πολύ επιθετικά, όπως κάναμε στα πρώτα έξι μας παιχνίδια. Απόψε παίξαμε εξαιρετικά και στην επίθεση. Κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, παίξαμε πολύ καλή άμυνα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δεν τους δώσαμε εύκολα καλάθια και κλείσαμε την ρακέτα μας. Οι παίκτες τα έδωσαν όλα και επιτέλους η Εφές είχε 7-8 χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο", τόνισε ο Τούρκος προπονητής.

" Η στρατηγική μας ήταν να μην δώσουμε χώρο στον Παναθηναϊκό, να επιτεθούμε στο πικ εν ρολ, να κάνουμε επιθετικές παγίδες στον Λοτζέσκι, τον Λάνγκφορντ, τον Λεκαβίτσιους και να μείνουμε κάτω από τα σκριν στον Καλάθη. Παίξαμε καλή άμυνα και μπήκαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Μίλησα με τους παίκτες μου το πρωί για να είναι έτοιμοι ψυχικά, επειδή ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαία ομάδα, αλλά απόψε ήμασταν πιο σκληροί πνευματικά από εκείνους".

ΝΤΑΝΣΤΟΝ: "ΤΟΥΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ"

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού μίλησαν και οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές του αγώνα, ο Μπράιαντ Ντάνστον και ο Ροντρίγκ Μπομπουά. " Ήταν σπουδαία ομαδική εμφάνιση. Όλοι παίξαμε καλά, ομαδικά και σημειώσαμε μία μεγάλη νίκη. Είναι πάντα καλό να κάνεις κοψίματα (σ.σ. έκανε 4, ατομικό ρεκόρ στην EuroLeague), έχω μεγάλα χέρια και προσπαθώ να τα εκμεταλλευτώ. Το θέμα όμως είναι ότι κερδίσαμε το παιχνίδι", τόνισε ο Μπομπουά.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον, είπε από τη μεριά του: " Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και παίξαμε καλά στην άμυνα. Τους μπερδέψαμε στην επίθεση. Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου, να δώσω τα πάντα στην άμυνα και να τρομάξω τους αντιπάλους, ακόμα και αν δεν μπορέσω να φτάσω στην τάπα. Θεωρώ πως έκανα καλή δουλειά σήμερα σε αυτό το κομμάτι".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ