EUROLEAGUE

Ο Σέιν Λάρκιν δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνει στην Αναντολού Εφές

Anadolu Efes' Shane Larkin reacts during their Euroleague basketball match against Red Star in Belgrade, Serbia, Friday, Jan. 31, 2020. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Anadolu Efes' Shane Larkin reacts during their Euroleague basketball match against Red Star in Belgrade, Serbia, Friday, Jan. 31, 2020. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Αναντολού Εφές και Σέιν Λάρκιν έδωσαν τα χέρια για διετή επεκταση αξίας σχεδόν οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων, όμως η παραμονή του Αμερικανού στη EuroLeague δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Στα 27 του χρόνια, είναι ο κορυφαίος σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων, πάνω από τους Αλέξι Σβεντ - Νάντο Ντε Κολό. Ο Σέιν Λάρκιν έκανε ασύλληπτη χρονιά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόωρα εξαιτίας του κορονοϊού, ήταν ξεκάθαρα ο MVP της EuroLeague 2019/20, υπέγραψε νέο ηγεμονικό διετές συμβόλαιο με την Αναντολού Εφές, ωστόσο φαίνεται πως δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένη την παραμονή του στην Κωνσταντινούπολη.

" Ο Λάρκιν είναι αυτή τη στιγμή free agent. Πριν από την πανδημία είχε διαπραγματευθεί νέο συμβόλαιο με την Εφές. Είχε υπογράψει διετή συμφωνία αξίας 7.700.000 δολαρίων στα τέλη Απριλίου, μια συμφωνία που όμως προσπαθεί να αναδιαρθρώσει. Θέλει να είναι ξεκαθαρος και σίγουρος στο 100.000% ότι θέλει να μείνει στην Τουρκία για να τελειώσει εκεί την καριέρα του. Για τον Λάρκιν είναι σημαντικό να αισθάνεται άνεση, ευτυχία, να ξέρει ότι είναι χρήσιμος" γράφει το εξαιρετικό αφιερωμα του fansided.com που ασχολείται με την καριέρα του Αμερικανού σκόρερ και φιλοξενεί δηλώσεις του για κάθε κομματι της επαγγελματικής του πορείας.

Ο ίδιος, πάντως, είναι ξεκάθαρος σχετικά με τη σύγκριση ανάμεσα στο ΝΒΑ και τη EuroLeague: " Προτιμώ ο κόσμος να με αγαπά σαν παίκτη και σαν ανθρωπο. Ο τρόπος με τον οποίο με αντιμετωπίζουν στην Ευρώπη, είμαι ο μεγάλος αστέρας, ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή και αυτός ο τρόπος ζωής είναι πολύ πιο ενθουσιώδης, διασκεδαστικός από το να ήμουν ένας απ' όλους στο ΝΒΑ. Δεν θα γύριζα εκεί για να είμαι ο τρίτος πόιντ γκαρντ, αν κάποια ομάδα με θέλει γι' αυτό τον ρόλο, δεν θα σηκώσω καν το τηλεφωνο".

Τη σεζόν 2019/20 ο Λάρκιν είναι 22.2 πόντους από 56% στο δίποντο, 51% στο τρίποντο και 90% στις βολές, μαζί με 3.1 ριμπάουντ, 4.1 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 25.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 29:56 συμμετοχής σε 25 αγώνες. Κορυφαία του εμφάνιση ήταν οι 49(10) απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου του 2019, όταν έσπασε όλα τα κοντέρ και τα ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης για το τελικό 104-75.

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ