ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές: Ο "μαέστρος" Μίτσιτς της... ορχήστρας του Αταμάν

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές: Ο "μαέστρος" Μίτσιτς της... ορχήστρας του Αταμάν

Ο Βασίλιε Μίτσιτς δεν είναι το πιο "μεγάλο" όνομα στο ρόστερ της Αναντολού Εφές, αλλά μέχρι στιγμής είναι ο MVP της ομάδας του και ο Ολυμπιακός καλείται να τον περιορίσει (18:45, LIVE Blog από το Sport24.gr).

Ο Ολυμπιακός έχει μία δύσκολη αποστολή μπροστά του, καθώς υποδέχεται την Αναντολού Εφές (18:45, LIVE Blog από το Sport24.gr) και ένα μέρος των πλάνων που έχει καταστρώσει το Ντέιβιντ Μπλατ για την αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της EuroLeague έχουν σχέση με την αντιμετώπισητου Βασίλιε Μίτσιτς.

Ο 24χρονος διεθνής Σέρβος γκαρντ δεν είναι ο πιο "εμπορικός" παίκτης της ομάδας του. Δεν είναι ο καλύτερος βάσει ατομικών χαρακτηριστικών, αλλά είναι ο πολυτιμότερος της μέχρι στιγμής πάρα πολύ καλής πορείας της Αναντολού Εφές, η οποία μετράει οκτώ νίκες και τρεις ήττες.

Οι περισσότεροι θα περίμεναν πως ο νεοφερμένος στην Πόλη Βασίλιε Μίτσιτς θα είχε τον ρόλο του "έκτου παίκτη" στην Αναντολού Εφές, καθώς... συναγωνίζεται με τους πιο "λαμπερούς" Ροντρίγκ Μπομπουά και Σέιν Λάρκιν. Η πάντα φιλόδοξη Αναντολού Εφές, όμως, φέτος λειτουργεί διαφορετικά από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Ο άλλοτε γκαρντ της Μπάγερν Μονάχου , του Ερυθρού Αστέρα και της Ζάλγκιρις μέχρι να υπογράψει στην Εφές ήταν... πενταδάτος μόλις στις 13 από τις 64 συμμετοχές του στην EuroLeague. Ο Εργικίν Αταμάν πάλι τον έχει εμπιστευτεί ως βασικό στα 8 από τα 11 παιχνίδια της EuroLeague της τρέχουσας σεζόν. Το συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο δεν παρουσιάζει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον στο σύγχρονο μπάσκετ, αλλά έτσι κι αλλιώς υπάρχουν αρκετοί αριθμοί που δείχνουν το πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του.

Ο Mr. Νοέμβριος της EuroLeague είναι ο τρίτος σκόρερ (μ.ο. 11,4 πόντοι), ο πρώτος πασέρ (μ.ο. 5,5 ασίστ), ο πέμπτος ριμπαόυντερ (μ.ο. 2,5 ριμπάουντ) και ο τρίτος σε ranking (μ.ο.13,7) παίκτης της Αναντολού Εφές, ενώ συγχρόνως έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (μ.ο. 26:46),.

Η Αναντολού Εφές μέχρι στιγμής δείχνει να λειτουργεί σαν μία ορχήστρα, καθώς βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 8-3 και ο Βασίλιε Μίτσιτς προς το παρόν είναι ο... μαέστρος της. Ο τέταρτος πασέρ της φετινής EuroLeague εδώ και καιρό έχει "φτιάξει" ένα καλό όνομα στην Ευρώπη και πλέον δείχνει ικανός να ανέβει ακόμα ένα επίπεδο, καθώς έχει εξελιχθεί σε μία σταθερή απειλή για τους αντιπάλους της ομάδας του.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ