EUROLEAGUE

Απαγορευτικό της Μπαρτσελόνα στον Πούστοβι για τα "παράθυρα"

Italy's Ariel Filloy goes to the basket past Ukraine's Artem Pustovyi during their Eurobasket European Basketball Championship Group B match in Tel Aviv, Israel, Saturday, Sept. 2, 2017. (AP Photo/Ariel Schalit)
Italy's Ariel Filloy goes to the basket past Ukraine's Artem Pustovyi during their Eurobasket European Basketball Championship Group B match in Tel Aviv, Israel, Saturday, Sept. 2, 2017. (AP Photo/Ariel Schalit) AP PHOTO/ARIEL SCHALIT

Ο Άρτεμ Πούστοβι εξήγησε μέσω γραπτής δήλωσης πως η Μπαρτσελόνα τού απαγόρευσε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Ουκρανίας για τα "παράθυρα" του Σεπτεμβρίου. Πρώτη φορά παίκτης μιλάει ανοιχτά για άρνηση από την ομάδα του!

Χωρίς τον Άρτεμ Πούστοβι θα παραταχθεί, εν τέλει, η Ουκρανία στα "παράθυρα" του Σεπτεμβρίου, για τους αγώνες με Ισπανία (14/9) και Μαυροβούνιο (17/9). Ο σέντερ της Μπαρτσελόνα ενημέρωσε μέσω γραπτής δήλωσης πως δεν πρόκειται να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη για το γεγονός.

Η είδηση βέβαια είναι άλλη: για πρώτη φορά, παίκτης δηλώνει δημόσια πως αδυνατεί να παίξει για το εθνόσημο κατόπιν σχετικής απαγόρευσης από τον σύλλογο στον οποίο ανήκει. Μπορεί την περσινή σεζόν, οι απουσίες των παικτών της EuroLeague να ήταν φυσικό επακόλουθο λόγω των αγώνων της διοργάνωσης, ουδέποτε όμως τέθηκε ως δικαιολογία από την πλευρά τους πως υπάρχει απαγορευτικό από τις ομάδες.

Επί της ουσίας αυτή ήταν η αιτία, κανείς όμως δεν το είπε δημόσια. Κι αυτό για να αποφευχθούν τυχόν κυρώσεις από τις ομοσπονδίες.

Ο Άρτεμ Πούστοβι βγήκε δημόσια όμως, για να παραδεχθεί πως " η Μπαρτσελόνα δεν μου επιτρέπει να ενισχύσω την εθνική ομάδα για τα "παράθυρα". Θέλω να απολογηθώ στους συμπαίκτες μου και τους φιλάθλους, που δεν μπορώ να βοηθήσω αυτή την στιγμή, αλλά θέλω να είμαι χρήσιμος στο μέλλον για την Ουκρανία".

Κι όλα αυτά, την ώρα που η ουκρανική ομάδα θα παλέψει επί ίσοις όροις για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεδομένου ότι βρίσκεται μόλις μία νίκη πίσω από την τριάδα του ομίλου της, που εξασφαλίζει την παρουσία στην Κίνα. Η ομάδα του Βιτάλι Τσέρνι έχει τρεις νίκες και τρεις ήττες, με την Ισπανία (6-0), την Τουρκία (4-2) και τη Λετονία (4-2) να είναι αυτές που προπορεύονται.

AP Photo/Ariel Schalit

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ