EUROLEAGUE

Απίθανος Πέσιτς: "Το ΝΒΑ δεν είναι μπάσκετ, το μπάσκετ είναι η EuroLeague"

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ξεσπάθωσε κατά το ΝΒΑ ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, με ατάκες που προκαλούν αν όχι προβληματισμό, τουλάχιστον αμηχανία. Δείτε τι δήλωσε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Στα 69 του χρόνια, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπά. Καθοδηγεί τη Μπαρτσελόνα, μία από τις σημαντικότερες ομάδες της Ευρώπης, έχει στόχο να την οδηγήσει στο Final Four, το βράδυ της Παρασκευής θα υποδεχθεί στο Παλάου Μπλαουγκράνα τον Παναθηναϊκό για τη 18η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19 , ωστόσο παραμένει εκκεντρικός και δεν αλλάζει γνώμη σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Αρμάνι Μιλάνο, ο Πέσιτς τα έβαλε με το ΝΒΑ λέγοντας πως στην κατά κοινή ομολογία κορυφαία μπασκετική λίγκα του πλανήτη δεν παίζεται πραγματικό μπάσκετ. Ο Σέρβος κόουτς υπερασπίστηκε τη EuroLeague, το μπάσκετ που βλέπουμε στα δικά μας μέρη και ο κάθε φίλος του αθλήματος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη γνώμη και την επιχειρηματολογία του πολύπειρου τεχνικού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέσιτς:

" Στο μπάσκετ, όταν θέλεις να αλλάξεις το τέμπο ενός αγώνα, αλλάζεις τον ρυθμό της άμυνας, όχι της επίθεσης. Τότε μπορείς να εκμεταλλευθείς το ανοιχτό γήπεδο, με κοντρολαρισμένο μπάσκετ. Έτσι γίνεται στην Ευρώπη, εδώ δεν είμαστε όπως το ΝΒΑ που δεν είναι πραγματικό μπάσκετ. Κάθε πρωί βλέπω σκορ από τους αγώνες του ΝΒΑ, βλέπεις πολύ υψηλά αποτελέσματα σαν το 122-120. Όλοι γιορτάζουν και πανηγυρίζουν, όλοι είναι χαρούμενοι. Ας είναι. Το καλύτερο μπάσκετ σήμερα, παίζεται στη EuroLeague, στην οποία μπορείς να δεις τα πάντα. Μπορείς να δεις άμυνα, μπορείς να δεις επίθεση, τακτική, τρίποντα και καρφώματα, δημιουργία. Αυτό που μας λείπει, είναι η σωστή προώθηση που έχει το ΝΒΑ. Δεν έχουμε μάθει να πουλάμε το προϊόν μας εδώ στην Ευρώπη".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ