EUROLEAGUE

Η Μπαρτσελόνα δεν "πονάει" από τα "παράθυρα"

Η Μπαρτσελόνα δεν "πονάει" από τα "παράθυρα"

Η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα που θα "πονέσει" λιγότερο -μεταξύ των μεγάλων της Liga Endesa- λόγω των "παραθύρων" του Σεπτεμβρίου. Οι συγκρίσεις με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια είναι χαρακτηριστικές.

Η δημόσια τοποθέτηση του Άρτεμ Πούστοβι περί απαγόρευσης της Μπαρτσελόνα να ενταχθεί στην προετοιμασία της Ουκρανίας έχει προκαλέσει αρκετό θόρυβο. Κι αυτό γιατί πρόκειται για τον πρώτο παίκτη που δηλώνει πως ο σύλλογος στον οποίο ανήκει, λέει "όχι" στις εθνικές ομάδες .

Ο διεθνής σέντερ δεν πρόκειται να βοηθήσει την ουκρανική ομάδα στα παιχνίδια με Ισπανία και Μαυροβούνιο, την ίδια ώρα που η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα με τους λιγότερους διεθνείς -μεταξύ των "μεγάλων" της Liga Endesa. Η αντίθεση ανάμεσα στους "μπλαουγκράνα" και την Μπασκόνια είναι σοκαριστική. Από τη μία το σύνολο του Σβέτισλαβ Πέσιτς που θα στερηθεί των υπηρεσιών μόλις δύο παικτών για την επόμενη εβδομάδα, από την άλλη εκείνο του Πέδρο Μαρτίνεθ, που θα χάσει μια ενδεκάδα !

Η Mundo Deportivo κατέγραψε τα δεδομένα για τους "μεγάλους" της Ισπανίας, με την Μπαρτσελόνα να δίνει στις εθνικές ομάδες μόνο τον Πιέρ Οριόλα (Ισπανία) και τον Κέβιν Πάνγκος (Καναδάς). Κι αν στην περίπτωση του Άρτεμ Πούστοβι είναι σαφές ποιος ευθύνεται, στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" υποστηρίζουν ότι στους υπόλοιπους διεθνείς δεν τέθηκε ποτέ το θέμα της απαγόρευσης.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για τον Τομά Ερτέλ (Γαλλία), τον Ρόλαντς Σμιτς (Λετονία), τον Γιάκα Μπλάζιτς (Σλοβενία) και το δίδυμο των Βίκτορ Κλαβέρ - Πάου Ρίμπας (Ισπανία), οι οποίοι αναφέρονται ως απόντες κατόπιν δικής τους επιλογής. Ο Κέβιν Σεραφέν και ο Άνταμ Χάνγκα δεν μπαίνουν καν στη συζήτηση, αφού αναρρώνουν από τραυματισμό.

Για την ιστορία, η Ρεάλ Μαδρίτης θα χάσει πέντε παίκτες τις επόμενες ημέρες (Σάντι Γιούστα, Φακούντο Καμπάσο, Γκάμπριελ Ντεκ, Γκουστάβο Αγιόν και Άντονι Ράντολφ), ενώ η Ουνικάχα Μάλαγα θα συνεχίσει την προετοιμασία της με επτά παίκτες λιγότερους.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ