EUROLEAGUE

Καλάθης: "Ήταν πάντα όνειρό μου να έρθω στη Μπαρτσελόνα"

Καλάθης: "Ήταν πάντα όνειρό μου να έρθω στη Μπαρτσελόνα"

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε τον Νικ Καλάθη ως το νέο της μεταγραφικό απόκτημα, με τον διεθνή γκαρντ να κάνει λόγο για ένα... όνειρο που έγινε πραγματικότητα για εκείνον.

Ο Νικ Καλάθης αποτελεί τον νέο πόιντ γκαρντ της Μπαρτσελόνα. Οι μπλαουγκράνα ανακοίνωσαν την απόκτησή του για τα επόμενα τρία χρόνια (μία είδηση που το Sport24.gr αποκάλυψε στις 28 Μαΐου), ο διεθνής γκαρντ πέρασε το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουλίου τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις κι ακολούθως παρουσιάστηκε από τη διοίκηση του ισπανικού συλλόγου.

Στις πρώτες ατάκες του κατά την παρουσίαση είπε πως " έπαιξα στην Ελλάδα για οκτώ χρόνια, όταν με κάλεσε η Μπαρτσελόνα και μου είπε ότι με θέλει, είπα γρήγορα το "ναι". Θα έχω συμπαίκτες όπως ο Νίκολα Μίροτιτς, ο Κόρι Χίγκινς και ο Βίκτορ Κλαβέρ" για να συνεχίσει: " Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα παίξω για μια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα, έναν σύλλογο πρώτου επιπέδου, το να έρθω εδώ ήταν μια εύκολη επιλογή. Ήταν πάντα όνειρό μου να έρθω εδώ (σ.σ.: στην Μπαρτσελόνα). Δεν δίστασα, μόλις με κάλεσαν".

Ενώ ακολούθως είπε: " Πιστεύω ότι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι ο τέλειος προπονητής και ότι μαζί θα κερδίσουμε πολλούς τίτλους. Στην αρχή της καριέρας μου, τον μισούσα γιατί φώναζε και έδινε συνέχεια εντολές, κι εγώ ήμουν μικρός ακόμη τότε. Αλλά αυτό με έκανε καλύτερο. Τώρα νομίζω ότι είναι τέλειος για την Μπαρτσελόνα. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου είναι αυτή. Το να μπορώ να έρθω σε μια άλλη χώρα και να δείξω την αξία μου, μαζί με αυτή την ομάδα που έχει δημιουργήσει η Μπαρτσελόνα, είναι πολύ σπουδαίο και νομίζω ότι θα είναι εύκολο για μένα να ταιριάξω.

Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Τομά Ερτέλ, είναι ένας από τους καλύτερους πασέρ στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα δέσουμε πολύ καλά μαζί και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Ο Νίκολα Μίροτιτς είναι ο... πρώτος παίκτης, αυτός στον οποίο θα στρεφόμαστε όλοι στις κρίσιμες στιγμές, είναι το σημείο αναφοράς της ομάδας".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ