ΜΠΑΣΚΕΤ

Κρις Σίνγκλετον, η επιστροφή

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κρις Σίνγκλετον δεν έγινε ποτέ ο αγαπημένος της εξέδρας στον Παναθηναϊκό. Έκανε απλώς την δουλειά του στο υψηλότερο επίπεδο. Σήμερα (21/11) επιστρέφει για 1η φορά ως αντίπαλος για να κάνει την “ζημιά”.

Ο Κρις Σίνγκλετον πέρασε δύο σεζόν στον Παναθηναϊκό. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, όντας ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας. Είχε μερικές σπουδαίες στιγμές. Με την “πράσινη” εξέδρα όμως δεν δέθηκε ποτέ. Σήμερα (21/11) έρχεται να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του για πρώτη φορά ως αντίπαλος με την φανέλα της Μπαρτσελόνα (21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr).

Η διετία που πέρασε ο Σίνγκλετον στον Παναθηναϊκό τα είχε όλα. Από τον αρχικό ενθουσιασμό για την 1η σεζόν του (2016/17), στο “πάγωμα” όταν ακούστηκαν οι φήμες περί συμφωνίας με την Φενέρμπαχτσε και τελικά στον... συμβιβασμό στην περσινή σεζόν.

Ο Σίνγκλετον δεν έγινε... σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Αρκετές φορές βρέθηκε στο στόχαστρο έπειτα από άσχημα αποτελέσματα, κυρίως λόγω των (υψηλών) απαιτήσεων που υπήρχαν από αυτόν. Το φινάλε της σχέσης των δύο πλευρών έμοιαζε... προδιαγεγραμμένο, ειδικά όταν έπεσε στο τραπέζι η τεράστια πρόταση της Μπαρτσελόνα. Μερικούς μήνες μετά το “διαζύγιο”, ο Σίνγκλετον έρχεται ως αντίπαλος για να θυμίσει στον Παναθηναϊκό τι έχασε, με ό,τι καλό και κακό συνεπάγεται αυτό.

ΔΕΝ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Την στιγμή που ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να πορευτεί με τους ΝτεΣόν Τόμας και Ντίνο Μήτογλου στην θέση του πάουερ φόργουορντ, οι συγκρίσεις με τον Κρις Σίνγκλετον δεν άργησαν να έρθουν. Αρκετοί έσπευσαν να τονίσουν ότι οι “πράσινοι” δεν αντικατέστησαν ποτέ τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ με παίκτη ίδιας αξίας. Στον Παναθηναϊκό όμως δεν έψαχναν για τον αντι-Σίνγκλετον. Απλώς ήθελαν να χτίσουν μία ομάδα με διαφορετικά υλικά.

Οι κινήσεις των “πράσινων” στο μεταγραφικό παζάρι έκαναν σαφές ότι ο Τσάβι Πασκουάλ σκόπευε να αλλάξει λίγο το στυλ του. Παίκτης με τον ποιότητα του Σίνγκλετον σε... λογική τιμή δεν μπορούσε να βρεθεί. Υπήρχε όμως η δυνατότητα να χτιστεί η ομάδα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει μετάθεση του επιθετικού βάρους της στην περιφέρεια. Μία ματιά στην γραμμή ψηλών του Παναθηναϊκού αρκεί για να γίνει αυτό σαφές.

Ο Παναθηναϊκός έχει στο ρόστερ του δύο πάουερ φόργουορντ με καλό σουτ (Τόμας, Μήτογλου), δύο σέντερ που είναι καλοί σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ (Λάσμε, Γκιστ) και δύο βαρείς σέντερ που παίζουν κυρίως με πλάτη στο καλάθι (Βουγιούκας, Παπαγιάννης). Κοινώς, παίκτης που μπορεί να κάνει όλες τις δουλειές στο γήπεδο όπως ο Σίνγκλετον – να απειλήσει από την περιφέρεια, να βάλει την μπάλα στο παρκέ, να είναι συνεπής αμυντικός, να παίξει ένας εναντίον ενός, να μαρκάρει τρεις θέσεις – δεν υπάρχει στο ρόστερ. Και δεν γινόταν να υπάρχει με τα οικονομικά δεδομένα που ίσχυαν στον Παναθηναϊκό.

Το γεγονός αυτό δεν μπορεί απαραίτητα να το χαρακτηρίσει κάποιος ως “κακό”. Είναι απλώς μία πραγματικότητα, η οποία είναι εξής: Ο Παναθηναϊκός απλώς δεν μπορούσε με τα ισχύοντα οικονομικά δεδομένα να ανταγωνιστεί την προσφορά της Μπαρτσελόνα. Το κενό ενός παίκτη του Σίνγκλετον – ακόμα και του περσινού Σίνγκλετον που δεν ήταν πάντα συγκεντρωμένος – δεν γίνεται να καλυφθεί. Όταν μία ομάδα όμως αλλάζει τρόπο σύστασης του ρόστερ για να προσαμορστεί στα νέα δεδομένα, ενδέχεται να μην χρειαστεί και να το κάνει.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ

Την φετινή σεζόν ο Σίνγκλετον θυμίζει περισσότερο τον... περσινό εαυτό του, παρά αυτόν που πριν από δύο χρόνια έμπαινε στην κουβέντα για τους κορυφαίους ψηλούς της EuroLeague. Έχει μερικές εξαιρετικές στιγμές, έχει και στιγμές που θα ήθελε να ξεχάσει. Εξακολουθεί όμως να είναι ένας εξαιρετικός παίκτης που σκοπεύει να κάνει την ζημιά στον Παναθηναϊκό.

BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δεν μπορεί να ξέρει κάποιος αυτή τη στιγμή ποιος Σίνγκλετον θα εμφανιστεί στο παρκέ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι παίζοντας σε γνώριμα λημέρια, ο Αμερικανός θα κάνει αυτό που έκανε δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό: Θα παίξει ως ένας επαγγελματίας, βγάζοντας ποιότητα και ελάχιστο συναίσθημα με στόχο να κάνει την δουλειά του. Αυτό άρεσε πάντα στους φίλους του Παναθηναϊκού. Και αυτός είναι ο λόγος που ποτέ δεν μπόρεσαν να τον λατρέψουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ