ΜΠΑΣΚΕΤ

Κρις Σίνγκλετον στη Mundo Deportivo: "Γι' αυτό επέλεξα τη Μπαρτσελόνα"

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό, ο Κρις Σίνγκλετον αποκάλυψε στη "Mundo Deportivo" τους λόγους για τους οποίους προτίμησε να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο στη Μπαρτσελόνα.

Μετά από δύο σεζόν στον Παναθηναϊκό, ο Κρις Σίνγκλετον ταξίδεψε αρκετά δυτικά. Μετακόμισε στη Μπαρτσελόνα, με την οποία συμφώνησε για μία σεζόν, έγινε μέλος μιας ιστορικής ομάδας που προσπαθεί να επιστρέψει στην ελίτ της Ευρώπης, δουλεύει με έναν από τους πιο απαιτητικούς προπονητές της Ευρώπης, τον Σβέτισλαβ Πέσιτς και βάζει τον πήχη ψηλά. Θέλει να κατακτήσει τίτλους με τους Καταλανούς και θα παλέψει για να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν μιας και θεωρείται η κορυφαία μεταγραφή της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι. Ο Αμερικανός μίλησε στη "Mundo Deportivo" και έδωσε αρκετές ενδιαφέρουσες ατάκες.

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τη Βαρκελώνη και τη νέα του ομάδα: " Ήρθα από τις ΗΠΑ και βρίσκομαι σε διαδικασία προσαρμογής, όμως το απολαμβάνω. Είμαι χαρούμενος με την ομάδα, προσπαθώ να μάθω τους συναδέλφους μου και το περιβάλλον. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτού του project. Θα πρέπει να δούμε αν η φετινή Μπαρτσελόνα είναι καλύτερη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, είναι να αποκτήσουμε συνοχή σαν ομάδα. Έχουμε έξι νέους παίκτες, θα χρειαστεί χρόνος για να προσαρμοστούν όλοι και να παίξουμε ως ομάδα. Πρέπει να βγαίνουμε εκεί έξω και να παίζουμε σκληρά".

Για το τι θα προσφέρει στην Μπαρτσελόνα: " Θέλω να είμαι ηγέτης στο παρκέ, να δίνω το παράδειγμα. Πιστεύω ότι πρέπει σε κάθε αγώνα να δίνω τα πάντα, να παίζω στο μάξιμουμ, να είμαι αυτός που θα παλεύει και θα δουλεύει περισσότερο, αυτός που θα κάνει τη διαφορά σε άμυνα κι επίθεση".

Για τις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με τον ρόλο του στον Παναθηναϊκό: " Ναι, υπάρχουν. Είχαμε εκεί τον Νικ Καλάθη και μερικούς ακόμη έμπειρους παίκτες. Ήταν μια ομάδα με σημαντικές μονάχες, έπαιζαν για αρκετό καιρό μαζί και έβαζαν 2-3 νέα κομμάτια κάθε χρόνο. Ήμασταν μαζί για δύο χρόνια. Παρόλα αυτά, στη Μπαρτσελόνα πρέπει να κάνω ένα βήμα προς τα εμπρός, νιώθω ότι πρέπει να κάνω περισσότερα πράγματα, πρέπει να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Ο κόουτς Πέσιτς θέλει τον καλύτερο εαυτό μας. Αν τον ακούμε και ακολουθούμε τις οδηγίες του, θα καταφέρουμε πολλά και θα γίνουμε μια πολύ δυνατή ομάδα".

Για τον ανταγωνισμό που έχει να συναντήσει: " Υπάρχουν τέσσερις ομάδες στην ACB που είναι επιπέδου EuroLeague και καταλαβαίνει κανείς τη δύναμη των αντιπάλων μας. Είναι ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου, όμως νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε ρυθμό και δυνάμεις για να κερδίσουμε τους πάντες και μαζί έναν τίτλο. Αυτός είναι ο στόχος μου και γι' αυτόν βρίσκομαι εδώ".

Για την διαδικασία εύρεσης νέας ομάδας: " Αξιολογήσαμε αρκετές επιλογές μαζί με τον εκπρόσωπό μου. Πήρα τον χρόνο μου για να αποφασίσω. Η αλήθεια είναι ότι η Μπαρτσελόνα βρισκόταν εκεί από την πρώτη μέρα, ένιωσα ότι με αγάπησαν, ότι πραγματικά ήθελαν να γίνω μέλος της οικογένειάς τους. Αυτό ήθελα κι εγώ, να με υποδεχθούν και να με αγαπήσουν. Προφανώς είχα κι άλλες προτάσεις, όμως ένιωσα ότι η Μπαρτσελόνα ήταν η ομάδα που ήθελα να παίξω. Δεν ήταν και τόσες πολλές οι μεγάλες ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για εμένα όταν έπαιζα στην Λοκομοτίβ, βέβαια δεν ήμουν ο παίκτης που είμαι σήμερα. Ο Παναθηναϊκός με ήθελε και επέμεινε πολύ... Στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα, πρέπει να πω ότι πέρυσι ενδιαφέρθηκε για εμένα, όμως δεν ήξερα ποιος θα είναι ο προπονητής. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον οποίο συνεργάστηκα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, δεν είχε υπογράψει ακόμη. Με ήθελε πέρυσι το καλοκαίρι, δεν έμεινε στην ομάδα και δεν ήρθα ούτε εγώ".

Για το αν μπορεί η Μπαρτσελόνα να κατακτήσει τη EuroLeague: " Μπορούμε, αν ταιριάξουμε μεταξύ μας και παίξουμε ως ομάδα, τότε νομίζω πως θα μπορέσουμε να τρομάξουμε πολλούς. Πάντα έχω μεγάλους στόχους, όπου κι αν πηγαίνω θέλω να κερδίζω τίτλους. Το μόνο που μετρά είναι οι τίτλοι. Θέλω να χτίσω κάτι μεγάλο για να θυμάται ο κόσμος το όνομά μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ