EUROLEAGUE

Λεάντρο Μπολμάρο: Ο νέος Τζινόμπιλι παίζει στη Μπαρτσελόνα

Λεάντρο Μπολμάρο: Ο νέος Τζινόμπιλι παίζει στη Μπαρτσελόνα
FIBA

Ο 19χρονος Λεάντρο Μπολμάρο εμφανίστηκε ξαφνικά στο προσκήνιο για την Μπαρτσελόνα λόγω των τραυματισμών και τρέλανε κόσμο. Ποιος όμως είναι αυτός ο πιτσιρικάς; Σύμφωνα με τους Αργεντινούς, ο νέος Τζινόμπιλι!

Τον λένε Λεάντρο Μπολμάρο. Είναι 19 χρονών, έχει ύψος 1.98 μέτρα και στην Αργεντινή θεωρούν ότι είναι ο νέος Μανού Τζινόμπιλι. Η πρόταση είναι βαριά. Αυτός ο νεαρός ωστόσο φαίνεται – ακόμα τουλάχιστον – να μην αγχώνεται, αποδεικνύοντας ότι δικαίως θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του.

Ο Μπολμάρο είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, αλλά κάτι παραπάνω από γνωστός σε όσους ασχολούνται με τις μικρές ηλικίες. Για την ακρίβεια, έχει μπει στο ραντάρ των ομάδων του ΝΒΑ εδώ και μία διετία. Κάποιοι μπόρεσαν να τον απολαύσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 της Κρήτης με την φανέλα της Αργεντινής. Όσο μπόρεσαν τουλάχιστον, αφού τραυματίστηκε στην πρεμιέρα (διάστρεμμα) και ήταν σκιά του εαυτού του. Το όνομά του ωστόσο δεν ήταν τόσο γνωστό σε έναν ευρύτερο κύκλο μπασκετάνθρωπων. Αυτό όμως άλλαξε από χθες (13/10) στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Βαλένθια (νίκη με 97-94).

Τομά Ερτέλ, Κέβιν Πάνγκος και Πάου Ρίμπας, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς πήρε την απόφαση να ρίξει στα “βαθιά” τον νεαρό Αργεντίνο. Την πρώτη κρυάδα ο Μπολμάρο την είχε πάρει μία εβδομάδα νωρίτερα κόντρα στην Ομπραντόριο, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, στον περίπατο των Καταλανών στη Ρωσία κόντρα στη Ζενίτ, είχε 5 πόντους σε 17 λεπτά. Αυτή τη φορά όμως έπρεπε να αντιμετωπίσει την Βαλένθια, στο κατάμεστο “Παλαού Μπλαουγκράνα”. Η πίεση μεγάλη. Έτσι θα πίστευε κάποιος τουλάχιστον.

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΠΑΣΑ

Ο Μπολμάρο πήρε τον ρόλο του back up του Μάλκολμ Ντιλέινι. Κάθε στιγμή που περνούσε στο παρκέ η Βαλένθια τον πίεζε συνεχώς για να τον υποχρεώσει σε λάθος, για να παίξει με το μυαλό του. Και δεν είχε καμία σημασία.

Παίζοντας με θράσος, ο Μπολμάρο δεν άντεξε απλώς την πίεση. Έλαμψε, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 6 πόντους, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 13 λεπτά συμμετοχής. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δε, έκανε κάτι που έμελλε να τον κάνει... viral στον μπασκετικό κόσμο χάρη σε μία μαγική πάσα στον Νίκολα Μίροτιτς. Επειδή όμως τα λόγια θα μειώσουν αυτό που έγινε, ιδού το VIDEO:

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ (ΑΔΕΛΦΟΥ) ΤΟΥ ΤΖΙΝΟΜΠΙΛΙ

Ο Μπολμάρο ξεκίνησε την πορεία του από την Μπάχια Μπάσκετ στην Αργεντινή, την ομάδα στην οποία προπονητής είναι ο αδελφός του Μανού Τζινόμπιλι, Σεμπάστιαν, και πρόεδρος ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, Πέπε Σάντσεθ. Το μπάσκετ του άρεσε, ωστόσο ταυτόχρονα ασχολείτο με τον στίβο, με τον ίδιο να δηλώνει κάποια στιγμή ότι του άρεσε να κάνει έξαθλο, το οποίο περιελάμβανε τα εξής αθλήματα: Ακόντιο, σφαίρα, Άλμα εις ύψος, 'Aλμα εις μήκος, 110 μέτρα εμπόδια και 800αρι. Σύμφωνα μάλιστα με τους Αργεντινούς ήταν εξαιρετικός σε όλα, ωστόσο ήταν ξεκάθαρο πως του ταίριαζε το μπάσκετ.

Στη Μπαρτσελόνα ο Μπολμάρο πήρε αμέσως χρόνο συμμετοχής στην εφηβική ομάδα του συλλόγου, αλλά και στην 2η ομάδα της στην Leb Gold (Α2 Ισπανίας), όπου είχε 10.7 πόντους, 2.5 ασίστ και 1.2 κλεψίματα μέσο όρο σε 23 λεπτά συμμετοχής. Κάπως έτσι, βρέθηκε και στο Παγκόσμιο της Κρήτης, με τον τραυματισμό του να τον πάει πίσω αλλά να καταφέρνει να ξεχωρίσει. Oi Καταλανοί αποφάσισαν να τον ανεβάζουν στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι λόγω της παρουσίας πολλών διεθνών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Με την επιστροφή των διεθνών, το πλάνο ήταν να πάει ξανά στην 2η ομάδα, ωστόσο οι τραυματισμοί των Ερτέλ, Πάνγκος και Ρίμπας άλλαξαν τα δεδομένα και το αποτέλεσμα ήταν η... έκρηξη κόντρα στην Βαλένθια.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπολμάρο πήγε στην Μπαρτσελόνα με την ταμπέλα του"“νέου Τζινόμπιλι" και το πρώτο scouting report να αναφέρει ότι ήταν ένας παίκτης με ικανότητα να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις της περιφέρειας. Οι Καταλανοί ωστόσο είχαν άλλα πλάνα και με απόφαση του Τεχνικού Διευθυντή της της ομάδας (και πρώην διεθνή γκαρντ) Νάτσο Ροντρίγκεθ αποφάσισαν από πέρυσι ακόμα να τον μετατρέψουν σε πόιντ γκαρντ. Και είχαν τους λόγους τους.

Λεάντρο Μπολμάρο: Ο νέος Τζινόμπιλι παίζει στη Μπαρτσελόνα
FIBA

Δεν είμαστε εδώ για να παράξουμε παίκτες, αλλά αποτελέσματα” δήλωσε κυνικά μετά τον αγώνα με την Ζενίτ ο Πέσιτς όταν κλήθηκε τότε να σχολιάσει την απόδοση του Μπολμάρο. Ακόμα κι έτσι ωστόσο, δεν γινόταν να μην αναγνωρίσει την δουλειά του νεαρού, ο οποίος είδε μία ευκαιρία να του παρουσιάζεται και δεν φάνηκε να διστάζει ούτε δευτερόλεπτο, δίνοντάς του νέα ευκαιρία κόντρα στην Βαλένθια. και ο Μπολμάρο την άρπαξε από τα μαλλιά και συστήθηκε στο ευρύ κοινό. Όταν εξάλλου από τα 16 σου χρόνια σε φωνάζουν “νέο Τζινόμπιλι” απλώς δεν έχεις άλλη επιλογή.

Photo Credits: FIBA

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ