EUROLEAGUE

Μίροτιτς: Η Ρεάλ Μαδρίτης τού είπε "όχι" πριν συμφωνήσει με Μπαρτσελόνα

Milwaukee Bucks' Nikola Mirotic during the second half of Game 1 of an NBA basketball first-round playoff series against the Detroit Pistons Sunday, April 14, 2019, in Milwaukee. The Bucks won 121-86 (AP Photo/Aaron Gash)
Milwaukee Bucks' Nikola Mirotic during the second half of Game 1 of an NBA basketball first-round playoff series against the Detroit Pistons Sunday, April 14, 2019, in Milwaukee. The Bucks won 121-86 (AP Photo/Aaron Gash) AP PHOTO/AARON GASH

Ο Νίκολα Μίροτιτς θεωρείται παίκτης της Μπαρτσελόνα. Πριν από αυτή όμως, οι εκπρόσωποί του προσέγγισαν τη Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία εισέπραξαν αρνητική απάντηση. Το σοκ στο άκουσμα των απαιτήσεών του και οι πραγματικοί αριθμοί.

Η επιστροφή του Νίκολα Μίροτιτς στην Ευρώπη προκάλεσε έκπληξη σε όλους, δεδομένου ότι προερχόταν από μια πολύ καλή σεζόν στο ΝΒΑ. Σε μία χρονιά που, εκτός των άλλων, εισέπραξε περί τα 12.500.000 δολάρια βάσει του συμβολαίου που είχε υπογράψει. Κι αντί να εμπλακεί το όνομά του στη free agency το βράδυ της Κυριακής, αποφάσισε να απαντήσει καταφατικά στην Μπαρτσελόνα δύο μέρες νωρίτερα. Για τέσσερα χρόνια.

Στην Ισπανία, ανέλυσαν με κάθε τρόπο το συγκεκριμένο θέμα, παρουσιάζοντας παρασκήνια και ιστορίες από τις προηγούμενες ημέρες. Κι όπως προκύπτει, ο 28χρονος φόργουορντ δεν ήταν τόσο... αχάριστος. Τουτέστιν δεν διέγραψε ελαφρά τη καρδία το παρελθόν του με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το κάθε άλλο, προτεραιότητά του ήταν να επιστρέψει στο WiZink Center. Δεν ήταν εύκολο όμως, από την στιγμή που οι άνθρωποι της ισπανικής ομάδας άκουσαν τις απαιτήσεις του: 70.000.000 ευρώ για εξαετή συνεργασία.

Αυτή ήταν η τιμή εκκίνησης που έβαλαν οι εκπρόσωποί του, με τη "Βασίλισσα" να λέει ευγενικά πως δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει σε αυτά τα ποσά. Ειδικά από την στιγμή που επενδύθηκε ένα πολύ μεγάλο ποσό για την ανανέωση του συμβολαίου του Ουόλτερ Ταβάρες, την ώρα που γίνονται προσπάθειες για να επεκταθεί η συνεργασία με τον Φακούντο Καμπάσο.

Πάνω σε αυτό το... κενό "πάτησε" η Μπαρτσελόνα, για να κάνει το "μπαμ" στο μεταγραφικό παζάρι. Βέβαια, δημοσιεύματα από τη χώρα επισημαίνουν πως το ποσό που εν τέλει θα δαπανηθεί για τον Νίκολα Μίροτιτς απέχει πολύ από τα 70.000.000 δολάρια που γράφτηκαν αρχικά . Για την ακρίβεια, επισημαίνεται πως η συμφωνία των δύο πλευρών είναι περίπου στο μισό.

Το ποσό βέβαια παραμένει πολύ υψηλό αφού πρόκειται για περίπου 30.000.000 δολάρια για τετραετές συμβόλαιο. Μεικτά. Κάτι που συνεπάγεται πως -με δεδομένη την υψηλή φορολογία στη Βαρκελώνη- ο παίκτης θα εισπράξει κοντά στα 14.000.000 δολάρια καθαρά σε αυτό το διάστημα.

Όπως και να έχει, πρόκειται για αριθμούς που απέχουν πολύ από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, καθιστώντας τον έναν από τους πλέον καλοπληρωμένους παίκτες στην EuroLeague.

AP Photo/Aaron Gash

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ