EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα: Μείωση μπάτζετ, προτεραιότητα η παραμονή Ντιλέινι

EUROLEAGUE /  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σύμφωνα με γνωστό Καταλανό δημοσιογράφο η Μπαρτσελόνα σκοπεύει να χαμηλώσει το μπάτζετ της την επόμενη σεζόν, έχοντας ωστόσο ως πρώτο στόχο την παραμονή του Ντιλέινι.

Η Μπαρτσελόνα της σεζόν 2020/21 δεν προβλέπεται να έχει πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Παρόλα αυτά, το μπάτζετ της δεν προβλέπεται να είναι στα ίδια ύψη με φέτος.

Στην εποχή που θα ξημερώσει μετά το τέλος της καραντίνας λόγω του κορονοϊού, όποτε και αν έρθει αυτή, όλες οι ομάδες θα υποχρεωθούν να μειώσουν το μπάτζετ τους και η Μπαρτσελόνα δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Μαρκ Μουντέτ, οι Καταλανοί έχουν ήδη αποφασίσει να μειώσουν τα έξοδα για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Παρόλα αυτά, η ανανέωση των συμβολαίων των Μάλκολμ Ντιλέινι και Κάιλ Κούριτς παραμένει προτεραιότητα. Αυτό πάντως που έχει εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι η Μπαρτσελόνα θα ξεκινήσει την σεζόν 2020/21 έχοντας ήδη 11 παίκτες με συμβόλαιο. Κοινώς, η μείωση του μπάτζετ δεν θα είναι ακριβώς εύκολη υπόθεση, ωστόσο θα γίνει με μία σειρά από ενέργειες.

Η πρώτη είναι να περιοριστεί το μέγεθος του ρόστερ από τους 15 παίκτες στους 13, ενώ η δεύτερη είναι να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα με κάθε τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; Ίσως κάποιες παροχές που υπήρχαν να μην δίνονται πλέον, ενώ ίσως αυτό σημαίνει κάποιο "χτύπημα" για τις ακαδημίες της ομάδας.

Όπως και να έχει, η Μπαρτσελόνα δείχνει ήδη τις προθέσεις της ενόψει της επόμενης σεζόν.

Ταυτόχρονα επισημάνθηκε η δεδηλωμένη πρόθεση ομάδων να ρίξουν το μπάτζετ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μπασκόνια να αποτελούν τα πρώτα παραδείγματα, την ώρα που τονίζεται πως ο Παναθηναϊκός και η Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, οι οποίες κρατούν ήδη πριν από τη διακοπή της δράσης λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ