EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα: Ο Ντιλέινι και το ντόμινο

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η παρουσία του Μάλκολμ Ντιλέινι στην Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε πρόωρα, με τον 31χρονο γκαρντ να είναι πάλι στην αγορά. Το ραγισμένο γυαλί, το Twitter, το ντόμινο στην EuroLeague και η ευκαιρία της Αρμάνι Μιλάνο.

Το πρωί της 14ης Μαΐου 2020, η Μπαρτσελόνα επισημοποίησε αυτό που έμοιαζε ως η πιθανότερη εξέλιξη εδώ και μερικές ημέρες. Το διαζύγιο με τον Μάλκολμ Ντιλέινι. Ο 31χρονος γκαρντ δεν κατάφερε να βρει σημείο επαφής με τη διοίκηση της ισπανικής ομάδας από την στιγμή που "έσκασε" η πανδημία του κορονοϊού στην Ισπανία αφού αποχώρησε άρον άρον (ήταν ο μοναδικός εκ των παικτών των μπλαουγκράνα που έκανε κάτι τέτοιο), για να προκύψει εν τέλει το συναινετικό διαζύγιο, που ανακοινώθηκε, πριν ακόμη ολοκληρωθεί -και τυπικά- η σεζόν σε EuroLeague και Liga Endesa.

Το γυαλί στις σχέσεις των δύο πλευρών έμοιαζε να έχει ραγίσει εδώ και εβδομάδες, κυρίως λόγω της απόφασής του να πετάξει για τις ΗΠΑ πολύ πριν αποσαφηνιστεί τι μέλλει γενέσθαι με την πανδημία στην Ισπανία. Έτσι, ένας παίκτης που προσγειώθηκε στο "Palau Blaugrana" περισσότερο εξαιτίας των αναγκών που προέκυψαν (βλ. σοβαρός τραυματισμός του Τομά Ερτέλ πέρσι το καλοκαίρι), αλλά έδειξε πολύ γρήγορα ότι μπορεί να αποτελέσει την... κολώνα της περιφέρειας, δεν μακροημέρευσε στη Βαρκελώνη.

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Εδώ και περίπου ένα μήνα, στην Ισπανία παρουσιάζονταν δημοσιεύματα που εστίαζαν στην κακή επικοινωνία ανάμεσα στον παίκτη και τη διοίκηση, τις πιθανότητες επιστροφής του 31χρονου γκαρντ στη χώρα, αλλά και το μέλλον του. Οι πληροφορίες που προέκυπταν συχνά πυκνά διαψεύδονταν από εκείνον μέσω Twitter, στην πράξη όμως φανέρωναν μια κατεύθυνση που είχε αρχίσει να παίρνει η ιστορία. Δεν είναι τυχαίο πως σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, το όνομά του άρχισε να "παίζει" για άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, με τον ίδιο να παραδέχεται δημόσια ότι υπάρχει ενός είδους ενδιαφέρον από την Αρμάνι Μιλάνο.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ

Η αποχώρηση του Μάλκολμ Ντιλέινι είναι φυσιολογικό να προκαλέσει ένα μικρό ντόμινο στην EuroLeague. Κατά βάση στις ομάδες με τα μεγάλα πορτοφόλια, αυτές που έχουν τη δυνατότητα να κυνηγήσουν παίκτες με πολύ υψηλό κασέ. Η αποχώρησή του από τη Βαρκελώνη δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στην περιφέρεια, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί. Είναι άγνωστο -όσο και πρόωρο- να αποσαφηνιστεί αν αυτό το κενό θα καλυφθεί εκ των έσω, με την ενεργοποίηση του Κέβιν Πάνγκος και την παρουσία του Τομά Ερτέλ, ή η Μπαρτσελόνα θα ψάξει για άλλον παίκτη.

Όπως και να έχει, πρόκειται για μια λύση από το πάνω ράφι για κάθε ομάδα, με την Αρμάνι Μιλάνο να καταγράφεται εδώ και μέρες ως η βασική διεκδικήτρια για την απόκτησή του.

Από εκεί και πέρα, ανάλογα θα επηρεαστεί η αγορά από -και για- τους άλλους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και ενδεχομένως να είναι διαθέσιμοι, όπως ο Κώστας Σλούκας και ο Νικ Καλάθης. Το "ενδεχομένως" αφορά φυσικά στο γεγονός πως αμφότεροι δεσμεύονται με συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο, πλην όμως δεν αποκλείεται να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, στη διάρκεια της off season.

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Αυτή που μοιάζει να έχει περισσότερο από κάθε άλλο ανάγκη τον Μάλκολμ Ντιλέινι είναι η Αρμάνι Μιλάνο. Στη διάρκεια της φετινής σεζόν, η ιταλική αναγκάστηκε σε πολλές περιπτώσεις να αγωνιστεί μόνο με έναν χειριστή (στη διάρκεια της σεζόν απέκτησε τον Κίφερ Σάικς για να "καμουφλάρει" κάπως αυτό το πρόβλημα), γεγονός που δυσκόλευε πολύ τη ροή του παιχνιδιού της.

Ο Έτορε Μεσίνα υποχρεώθηκε λόγω των συνθηκών που προέκυψαν (βλ. τραυματισμοί) να παρατάσσει σχήματα με τρία φόργουορντ απέναντι, με έναν όμως μοναδικό δημιουργό. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λύσει άμεσα ο Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να κουβαλήσει όλη την περιφέρεια, ή να παίξει δίπλα στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Η ουσία που αφορά στην ιταλική ομάδα έχει να κάνει με το γεγονός πως εφόσον επιβεβαιωθεί το ενδιαφέρον και καταλήξει στο Mediolanum Forum, θα αλλάξει άμεσα τα δεδομένα. Έχει την ικανότητα και το ταλέντο να το κάνει. Όπως αντίστοιχα η Αρμάνι Μιλάνο έχει το προπονητικό επιτελείο και τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ