EUROLEAGUE

Ο Πέσιτς το έκανε εύκολο για τον Μπλάζιτς

Ο Πέσιτς το έκανε εύκολο για τον Μπλάζιτς

Ο Γιάκα Μπλάζιτς μίλησε στην Barcelona TV για τη μεταγραφή στους "μπλαουγκράνα" και την επιρροή του Σβέτισλαβ Πέσιτς στην απόφαση να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του.

Για τέταρτη διαδοχική χρονιά, ο Γιάκα Μπλάζιτς θα βρίσκεται στην Ισπανία. Με τρίτη διαφορετική ομάδα, αφού μετά την Μπασκόνια (2015-'17) και την Ανδόρα (2017-'18) σειρά είχε η Μπαρτσελόνα. Ο 28χρονος γκαρντ/φόργουορντ γέμισε την περιφερειακή γραμμή των "μπλαουγκράνα", οι οποίοι φρόντισαν το φετινό καλοκαίρι να προσθέσουν έναν ακόμη δημιουργό (βλ. Κέβιν Πάνγκος) και δύο ακόμη σουτέρ (βλ. Γιάκα Μπλάζιτς και Κάιλ Κούριτς) με την ελπίδα να επιστρέψουν στις επιτυχίες.

Όπως εξήγησε μάλιστα ο ίδιος στην Barcelona TV, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς το έκανε πολύ εύκολο για εκείνον. " Δεν ήταν δύσκολο να αποφασίσω αφότου μίλησα με τον κ. Πέσιτς", τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως " δεν είναι εύκολο να πεις "όχι" στην Μπαρτσελόνα. Είναι μεγάλη η ευθύνη. Ο κόουτς έχει μεγάλη εμπειρία και το μόνο που μπορείς να κάνεις μαζί του είναι να μάθεις. Τον σέβομαι πολύ".

Στην πενταετή εμπειρία του από την EuroLeague, ο Γιάκα Μπλάζιτς έχει 7.4 πόντους με 33.2% στα σουτ τριών πόντων. Τα ποσοστά του βέβαια βελτιώθηκαν ραγδαία από το 2011 (οπότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη διοργάνωση), αφού κατάφερε να μετατρέψει το 18.2% που είχε ως παίκτης της Ολίμπια Λιουμπλιάνα σε 38.7% πρόπερσι με την Μπασκόνια.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ