EUROLEAGUE

Ο Ραζνάτοβιτς αποκάλυψε το deal της Μπαρτσελόνα με τον Γιόκιτς

Ο Ραζνάτοβιτς αποκάλυψε το deal της Μπαρτσελόνα με τον Γιόκιτς
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Νίκολα Γιόκιτς βρέθηκε από τη Μέγκα Μπέμαξ στο ΝΒΑ, ωστόσο Μίσκο Ραζνάτοβιτς αποκάλυψε πως το αρχικό πλάνο δεν ήταν αυτό.

Ο Νίκολα Γιόκιτς εντυπωσιάζει με την εξέλιξη του και πλέον θεωρείται από τους κορυφαίους παίκτες στο ΝΒΑ. Η πορεία του στον "μαγικό κόσμo" ξεκίνησε το 2015, έχοντας ως μοναδική επαγγελματική εμπειρία τις εμφανίσεις με τη Μέγκα Μπέμαξ. Ο εκπρόσωπος του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, μίλησε για το πως έφτασε ο Γιόκιτς στο ΝΒΑ, αποκαλύπτοντας πως το αρχικό πλάνο ήταν να μείνει παραπάνω στην Ευρώπη. Η ομάδα με την οποία είχε συμφωνήσει ήταν η Μπαρτσελόνα, αλλά μία ατυχία χάλασε το deal.

"Πιστεύω πως αν ο Νίκολα δεν είχε έρθει στη Μέγκα Μπέμαξ, η πορεία του θα ήταν τελείως διαφορετική. Απλά, του πήρε λίγο παραπάνω χρόνο για να δείξει το ταλέντο του. Χρόνο που δεν θα είχε σε άλλες ομάδες. Συνειδητοποιήσαμε πως έπρεπε να μείνει για λίγο στην Ευρώπη κι έπειτα να δοκιμάσει στο ΝΒΑ. Υπήρχε συμφωνία με τη Μπαρτσελόνα. Υπήρξε, όμως, μία ατυχή συγκυρία στο τελευταίο του ματς πριν υπογράψει το συμβόλαιο. Μία εξέλιξη, βέβαια, που αποδείχθηκε θετική για τον παίκτη. Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα, λοιπόν, αποφάσισαν να μην τον υπογράψουν κι έπειτα ανέλαβε πόστο στους Ντένβερ Νάγκετς ο Αρτούρας Καρνισόβας, ο οποίος είχε την ιδέα να πάρει τον παίκτη κατευθείαν στο ΝΒΑ από τη Μέγκα Μπέμαξ", ανέφερε ο Ραζνάτοβιτς στο Nedeljnik.

Εκτός από την παραπάνω ιστορία, ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς υπερασπίστηκε μέσω της συνέντευξης τον παίκτη για την απόφαση του να μην ενισχύσει την Εθνική Σερβίας στις τελευταίες της υποχρεώσεις. Τόνισε πως ο καθένας μπορεί να κάνει μία τέτοια επιλογή, είναι λογικό μέχρι ενός σημείου να απέχουν από κάποιους αγώνες και πως δεν χρειάζεται να τον κατηγορούν γι’ αυτό. Εξάλλου, όπως έγινε ήδη γνωστό, ο Νίκολα Γιόκιτς θα παίξει κανονικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 στην Κίνα.

Φέτος, ο Σέρβος μέτρησε 20.1 πόντους, 10.8 ριμπάουντ και 7.3 ασίστ κατά μέσο όρο με τους Ντένβερ Νάγκετς. Έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της Δύσης, ενώ ήταν μέλος της κορυφαίας πεντάδας του ΝΒΑ.

(AP Photo/David Zalubowski)

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ