ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Σίνγκλετον πήρε μπροστά

Ο Σίνγκλετον πήρε μπροστά
EUROKINISSI

Ο Κρις Σίνγκλετον ξεκίνησε ράθυμα την σεζόν στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο σιγά-σιγά βρίσκει ρυθμό, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους Καταλανούς.

Η Μπαρτσελόνα πέρασε... δύσκολες μέρες την τελευταία διετία. Η αποτυχία της ομάδας να προκριθεί στα playoffs της EuroLeague βάρυνε το κλίμα, με τους Καταλανούς να ποντάρουν το καλοκαίρι στον Κρις Σίνγκλετον για να το αλλάξουν. Τα πρώτα δείγματα δεν ήταν καλά. Σταδιακά όμως ο Αμερικανός αρχίζει και θυμίζει τον γνωστό εαυτό του.

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού ξεκίνησε ράθυμα την σεζόν, ειδικά στην EuroLeague, όπου είχε μόλις 7 πόντους μέσο όρο στους δύο πρώτους αγώνες, ενώ την ίδια στιγμή στην ACB ξεκίνησε έχοντας 9 πόντους μέσο όρο, συμπεριλαμβανομένης μίας εμφάνισης που έμεινε άποντος κόντρα στην Σαραγόσα ! Τα πρώτα σημάδια γκρίνιας έκαναν την εμφάνισή τους από την πλευρά των “μπλαουγκράνα”. Ο Σίνγκλετον ωστόσο πρόλαβε ήδη να τα εξαφανίσει.

ΑΛΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 10 ΜΕΡΕΣ

Ξεκινώντας από τον αγώνα με τη Μπάγερν για την 4η αγωνιστική της EuroLeague (18/10), όπου είχε 15 πόντους και 5 ριμπάουντ στη νίκη της ομάδας του με 83-73 , ο Σίνγκλετον δείχνει να έχει πάρει φόρα. Τρεις ημέρες αργότερα ήταν ο κορυφαίος της Μπαρτσελόνα στο “διπλό” μέσα στην Βαλένθια (86-85) έχοντας 20 πόντους με 5/6 τρίποντα. Και, χθες (26/10), ήταν ξανά αυτός που έκανε την διαφορά στη νίκη μέσα στην έδρα της Νταρουσάφακα (79-71) , έχοντας 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο! Αυτός, ναι, είναι ο Σίνγκλετον που είχαν στο μυαλό τους οι Καταλανοί όταν ξόδευαν πακτωλό χρημάτων για να τον αποκτήσουν.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ είναι ένας παίκτης που παραδοσιακά θέλει λίγο τον... χρόνο του πριν βρει ρυθμό. Όπως φαίνεται πάντως άρχισε να “ρολάρει” την κατάλληλη στιγμή, δίνοντας έτσι το κάτι διαφορετικό στην γραμμή ψηλών των Καταλανών στα τελευταία παιχνίδια. Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι οι Καταλανοί κέρδισαν τα τρία παιχνίδια της αγωνιστικής έκρηξης του Σίνγκλετον.

Ο ΠΙΟ ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΨΗΛΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Σβέτισλαβ Πέτσιτς έχει δημιουργήσει μία... ιδιαίτερη γραμμή ψηλών στην Μπαρτσελόνα, η οποία περιλαμβάνει τρεις παίκτες που μπορούν να παίξουν μόνο σέντερ (Σεραφέν, Τόμιτς, Πούστοβι), ένα ακόμα... πενταροτεσσάρι (Οριόλα), δύο... τεσσαροπεντάρια (Σίνγκλετον, Σμιτς) έναν κόμπο φόργουορντ (Κλαβέρ) και ένα πολυεργαλείο που ακόμα δεν έχει αγωνιστεί (Χάνγκα). Με τον Χάνγκα να είναι μία κατηγορία μόνος του, είναι παραπάνω από σαφές ότι ο Σίνγκλετον είναι ο παίκτης που έχει ως αποστολή να αλλάζει τις ισορροπίες στην γραμμή ψηλών της ομάδας.

Η ικανότητα του άλλοτε ΝΒΑερ να παίζει μέσα και έξω από το καλάθι, το γεγονός ότι μπορεί να κινείται σαν περιφερειακός, να δημιουργήσει το δικό του σουτ, αλλά παράλληλα να παλέψει στα ριμπάουντ και να υποστηρίξει την άμυνα με αλλαγές τον κάνει όχι απλώς σημαντικό, αλλά... κομβικό για της Καταλανούς. Με εξαίρεση τον Χάνγκα – που κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα επιστρέψει από τον τραυματισμό του – κανείς άλλος παίκτης της Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να κάνει τόσες πολλές δουλειές στο γήπεδο.

Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό, αλλά το πόσο καλή θα είναι η Μπαρτσελόνα την φετινή σεζόν θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο καλός θα είναι ο Σίνγκλετον. Αν ο Αμερικανός παίξει όπως στα 3 τελευταία παιχνίδια, τότε η Μπαρτσελόνα μπορεί να εξελιχθεί σε καλή ομάδα. Αν όμως ο Σίνγκλετον παρουσιαστεί όπως στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, οι Καταλανοί θα έχουν μεγάλο πρόβλημα. Το βάρος στους ώμους του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού είναι μεγάλο. Το ίδιο όμως και το συμβόλαιό του, οπότε θα πρέπει να το συνηθίσει αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ