EUROLEAGUE

Πέσιτς: "Θέλαμε να παίξουμε, αλλά η απόφαση που πάρθηκε ήταν λογική"

Barcelona coach Svetislav Pei gestures during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and Barcelona Lassa, in Milan, Italy, Wednesday, Jan. 9, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Barcelona coach Svetislav Pei gestures during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and Barcelona Lassa, in Milan, Italy, Wednesday, Jan. 9, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Σβέτισλαβ Πέσιτς, επανέλαβε ότι στη Μπαρτσελόνα ήθελαν να ολοκληρωθεί στο παρκέ η σεζόν, αλλά η απόφαση της οριστικής διακοπής ήταν σωστή.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (25/5) ο και η EuroLeague ανακοίνωσε την οριστική διακοπή της σεζόν. Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι ήθελε να συνεχιστεί η σεζόν. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς επανέλαβε το ίδιο, ωστόσο φρόντισε να τονίσει ότι η απόφαση που πάρθηκε ήταν η σωστή.

Μιλώντας στο σερβικό σάιτ "B92", ο τεχνικός των Καταλανών υποστήριξε ότι όσο και αν οι "μπλαουγκράνα" ήθελαν να επιστρέψουν στην δράση - έχοντας μάλιστα ήδη επιστρέψει στις προπονήσεις - η απόφαση που πάρθηκε ήταν λογική.

" Για μία σειρά από λόγους ήταν μία λογική απόφαση" δήλωσε συγκεκριμένα ο Πέσιτς, για να προσθέσει στην συνέχεια: " Θέλαμε να παίξουμε. Από την πρώτη ημέρα της καραντίνας προετοιμαζόμασταν, για αυτό ο σύλλογος αποφάσισε να κρατήσει όλους τους παίκτες στην Βαρκελώνη με εξαίρεση έναν Αμερικανό (σ.σ Ντιλέινι), ο οποίος έφυγε για οικογενειακούς λόγους".

Ακολούθως ο Πέσιτς δήλωσε: " Πολλές ομάδες ήθελαν να παίξουν, ειδικά αυτές που έχουν ξεκινήσει προπονήσεις. Όλες οι ισπανικές ομάδες το ήθελαν, επειδή οι παίκτες έμειναν στην χώρα και ήταν έτοιμοι. Αυτό δεν αλλάζει όμως κάτι".

Κλείνοντας, ο Πέσιτς τόνισε ότι προσπαθεί να είναι ρεαλιστής όταν σκέφτεται το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ: " Προσπαθώ να δω την κατάσταση. Υπάρχουν τα συναισθήματα και αυτά που θέλουν οι φίλαθλοι, αλλά υπάρχει και ο ρεαλισμός. Οι λίγκες διαλύθηκαν παντού, σε πολλές χώρες δεν υπάρχουν πρωταθλητές.

Είναιδ ύσκολο να πάρουμε αποφάσεις, αλλά είναι και δύσκολο να πάρει κάποιος αυτά που κερδίσαμε στο γήπεδο. Στην Ισπανία ήμασταν στην πρώτη θέση ενώ είχε γίνει το 75% των αγώνων και είπαν ότι δεν θα έχουμε ούτε πρωταθλητή, ούτε υποβιβασμούς".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ