EUROLEAGUE

Τα πρώτα στοιχεία από την Μπαρτσελόνα της νέας εποχής

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα ποσοστά στα σουτ τριών πόντων ήταν απογοητευτικά στα πρώτα φιλικά της Μπαρτσελόνα, κάτι που έχει εξήγηση. Από την άλλη, τα λάθη είναι ένα κομμάτι που ενδεχομένως να προβληματίζει ήδη τον Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Με περίπου τρεις εβδομάδες προπονήσεων ήδη στις πλάτες τους, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μέρος όσων δουλεύουν με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς στα τρία φιλικά που έδωσαν τις προηγούμενες ημέρες. Η Μπανταλόνα, η Μανρέσα και η Ανδόρα ήταν οι πρώτες αντίπαλοι των "μπλαουγκράνα" στην pre season, με απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα. Το αποτέλεσμα είναι δευτερεύον βέβαια, κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν άπαντες -τόσο οι προπονητές όσο και οι παίκτες.

Από την άλλη όμως, φάνηκε ότι η κούραση από τις έντονες (και διπλές) προπονήσεις, επηρεάζει τον γενικότερο τρόπο επιθετικής λειτουργίας της ισπανικής ομάδας. Στα τρία φιλικά που έχουν δώσει μέχρι στιγμής, οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς σουτάρουν με 16.4% από την περιφέρεια. Ποσοστό που είναι αντιστρόφως ανάλογο της ποιότητας των σουτέρ που προσέθεσαν στο ρόστερ τους οι "μπλαουγκράνα", δεδομένου ότι μιλάμε -μεταξύ άλλων- για τον Κάιλ Κούριτς, τον Κέβιν Πάνγκος και τον Κρις Σίνγκλετον.

Τα 9/55 τρίποντα δεν τους επέτρεψαν να σημειώσουν 80+ πόντους σε κάθε ένα από τα τρία παιχνίδια, περιορίζοντας αρκετά την απειλή για τις αντίπαλες άμυνες. Κι όλα αυτά, την ώρα που οι "νέοι" προσπαθούν να ενταχθούν στη φιλοσοφία, κι οι "παλιοί" μετρούν δύο σημαντικές απώλειες: τον Άνταμ Χάνγκα και τον Κέβιν Σεραφέν. Είναι ξεκάθαρο πως όταν άπαντες είναι διαθέσιμοι, η κατάσταση θα βελτιωθεί, κι ο Σβέτισλαβ Πέσιτς θα μπορέσει να αποτυπώσει στο παρκέ με μεγαλύτερη καθαρότητα αυτό που έχει στο μυαλό του.

Από την άλλη, αυτό το οποίο σίγουρα θέλει δουλειά -και δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τη σωματική κόπωση- είναι η δημιουργία και ο περιορισμός των λαθών. Η Μπαρτσελόνα είχε αρνητικό συντελεστή στα δύο από τα τρία παιχνίδια, ενώ είχε 0.86 τελικές πάσες για κάθε λάθος που γινόταν. Αριθμός πολύ μακριά από το να θεωρηθεί καλός.

Όπως και να έχει, οι "μπλαουγκράνα" είναι ίσως η ομάδα που θα χρειαστεί τον περισσότερο χρόνο μεταξύ αυτών της EuroLeague, προκειμένου να παρουσιάσει το πρόσωπο που θέλει ο Σβέτισλαβ Πέσιτς. Οι "νέοι" δεν είναι τόσοι πολλοί, όπως για παράδειγμα στην Αναντολού Εφές ή τη Μακάμπι , όλοι όσοι ήρθαν όμως προορίζονται για βασικό ρόλο. Ειδικά ο Κέβιν Πάνγκος και ο Κρις Σίνγκλετον, που έφτασαν στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" με σκοπό να κάνουν τη διαφορά.

Κι αν ο χρόνος είναι... σύμμαχος, το αυτό δεν ισχύει με το πρόγραμμα το οποίο είναι πολύ απαιτητικό στην εκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου. Θυμίζουμε ότι η ισπανική ομάδα θα δώσει έξι εκτός έδρας αγώνες στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές, ούσα υποχρεωμένη να δοκιμαστεί απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γκραν Κανάρια, Νταρουσάφακα, Χίμκι, Ζάλγκιρις και Παναθηναϊκό.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ