EUROLEAGUE

Αρμάνι Μιλάνο: Ο Ντατόμε και η εναλλακτική με Παπαπέτρου

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Αρμάνι Μιλάνο έχει θέσει ως προτεραιότητα τον Λουίτζι Ντατόμε, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να αποτελεί την εναλλακτική. Το κοινό στοιχείο των δύο παικτών, ο χρόνος που δεν είναι σύμμαχος, η εξήγηση για την κωλυσιεργία της Φενέρμπαχτσε και το... ποδοσφαιρικό άγχος.

Μετά από ένα εντυπωσιακό δεκαήμερο που έφερε την ανακοίνωση της απόκτησης του Κάιλ Χάινς και τη συμφωνία με τον Μάλκολμ Ντιλέινι, η Αρμάνι Μιλάνο προχώρησε σε μικρές αναπροσαρμογές στο έμψυχο δυναμικό της. Ο Τζεφ Μπρουκς ανανέωσε το συμβόλαιό του, την ώρα που αποχαιρέτησαν τόσο ο Λουίς Σκόλα όσο και ο Νέμανια Νέντοβιτς. Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει κι ο Αρτούρας Γκουντάιτις, τις επόμενες ημέρες.

Με τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά κενά να έχουν καλυφθεί (έχει αποκαλυφθεί επίσης συμφωνία με τον Σαβόν Σιλντς), ο Έτορε Μεσίνα έχει αφήσει σε εκκρεμότητα ακόμη μία μεγάλη μεταγραφική κίνηση. Αυτό του παίκτη που θα επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος στο "3" -με δυνατότητα να μπορεί επίσης να μετακομίσει στο "4" σε κάποιες περιπτώσεις.

Το γεγονός πως ο Λουίτζι Ντατόμε είναι το πρώτο όνομα στη λίστα του πολύπειρου τεχνικού δεν είναι κάτι άγνωστο. Έχει καταγραφεί πολλάκις στο παρελθόν, με τον ίδιο να επιχειρεί να... μαζέψει το θέμα πριν από περίπου είκοσι μέρες, όταν θύμισε σε όλους πως δεσμεύεται για ακόμη δύο χρόνια με τη Φενέρμπαχτσε.

Στην Αρμάνι Μιλάνο γνωρίζουν καλά πως η περίπτωσή του παρουσιάζει πολλές (και μεγάλες) αντικειμενικές δυσκολίες, γι αυτό έχουν τοποθετήσει ως εναλλακτική τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο διεθνής φόργουορντ δεσμεύεται επίσης με συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, οπότε εκ των πραγμάτων δεν είναι αποκλειστικά σε ιταλικά χέρια το ενδεχόμενο να προχωρήσει το (όποιο) θέμα.

Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Πριν ακόμη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοινώσει την ειλημμένη απόφαση απεμπλοκής από τα κοινά του τριφυλλιού και προκύψουν οι επίσημες τοποθετήσεις από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός περί αποχώρησης από την EuroLeague, ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε ενημερωθεί για τον νέο ρόλο που πρόκειται να του δοθεί (αυτόν του αρχηγού) και είχε προκύψει συμφωνία... κυρίων αναφορικά με την παραμονή του παίκτη μέχρι το τέλος του τριετούς συμβολαίου που είχε υπογραφεί το καλοκαίρι του 2018.

Με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται βέβαια, ουδείς γνωρίζει αν μπορεί να προκύψουν εξελίξεις στο θέμα του και κατά πόσο το ενδεχόμενο μετακόμισης του Παναθηναϊκού στο Basketball Champions League μπορεί να δημιουργήσει... παράθυρο αποχώρησης του 26χρονου φόργουορντ.

Η ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΠΡΩΞΕΙ (ΚΙ ΑΛΛΟ) ΧΡΗΜΑ

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η κατάσταση που επικρατεί και όσα ακολουθήσουν στη Φενέρμπαχτσε είναι αυτά που επηρεάζουν απόλυτα τον μεταγραφικό σχεδιασμό της Αρμάνι Μιλάνο και το κατά πόσο το ενδιαφέρον για τον Ιωάννη Παπαπέτρου θα μετατραπεί σε πρόταση αγοράς του από τον Παναθηναϊκό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι κόκκινοι είναι διατεθειμένοι να... σπρώξουν στην αγορά ένα ποσό που ξεπερνάει τα 5.000.000 ευρώ προκειμένου να πάρουν στο Mediolanum Forum έναν παίκτη που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Αν αυτός είναι ο Λουίτζι Ντατόμε, τότε το τριετές συμβόλαιο που θα του προσφερθεί θα φτάνει στο 1.800.000 ευρώ ετησίως. Αν όμως προκριθεί η περίπτωση του Ιωάννη Παπαπέτρου, τότε τα χρήματα αυτά θα "σπάσουν" για αγορά (όπως έγινε με τον Κάιλ Χάινς) και ένα συμβόλαιο που σε ετήσια βάση θα αποφέρει ένα ποσό λίγο πάνω από το 1.000.000 ευρώ.

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡO ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Όλα αυτά βέβαια έχουν να κάνουν με την κατάσταση που επικρατεί στη Φενέρμπαχτσε. Η δήλωση του Αλί Κοτς περί σημαντικής μείωσης του προϋπολογισμού δείχνει την τάση που επικρατεί στον τουρκικό σύλλογο, η οποία όμως δεν έχει μεταφραστεί έως τώρα σε κάτι χειροπιαστό. Όλα τα μεγάλα συμβόλαια της Φενέρμπαχτσε θα πέσουν πάλι στο τραπέζι, εκτός κι αν προκύψει λύση μερικών εξ αυτών -όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Κώστα Σλούκα, που έχει ήδη συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό για τα επόμενα τρία χρόνια.

Για να προχωρήσουν όλα αυτά όμως, προέχει να φανεί τι μέλλει γενέσθαι με το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου. Παρότι θα μπορούσε (θεωρητικά) να αναλάβει άμεσα δράση και να προβεί σε οριστικές αποφάσεις για την επόμενη σεζόν, ο Αλί Κοτς προσπαθεί να κερδίσει χρόνο όλο αυτό το διάστημα, κυρίως γιατί η προτεραιότητα είναι άλλη. Κι αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η Φενέρμπαχτσε (στο ποδόσφαιρο) πηγαίνει από αποτυχία σε αποτυχία αυτή τη διετία, που ο ίδιος βρίσκεται στη θέση του προέδρου, δίχως να έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο και δίχως να έχει βρει έναν προπονητή που θα μακροημερεύσει. Από το καλοκαίρι του 2018, που κέρδισε τις εκλογές απέναντι στον Αζίζ Γιλντιρίμ (αποχώρησε μετά από δύο δεκαετίες), πέντε άνθρωποι έχουν βρεθεί στην άκρη του ποδοσφαιρικού πάγκου (Φιλίπ Κοκού - 100 μέρες, Έρβιν Κούμαν - 47 μέρες, Ερσούν Γιανάλ - 446 μέρες, Ζεκί Μουράτ Γκόλε - 97 μέρες, Ταχίρ Καραπινάρ - 48 μέρες). Δίχως την παραμικρή επιτυχία.

Γι αυτό, οι προσπάθειες του έχουν επικεντρωθεί σε αυτό το κομμάτι. Επί της ουσίας ψάχνει έναν... Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για το ποδοσφαιρικό τμήμα, προκειμένου αυτό να βρει την υγειά του και την ησυχία του. Γιατί εκτός των τίτλων που διακυβεύονται και φέρνουν διαρκώς μεγαλύτερη πίεση, υπάρχουν κι οι εκλογές του επόμενου καλοκαιριού.

Προς το παρόν δεν έχει εμφανιστεί κάποιος αντίπαλος (ο Αζίζ Γιλντιρίμ δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος), αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προκύψει κάποιος. Κι είναι σαφές πως η φιλοδοξία του Αλί Κοτς έχει να κάνει με επανεκλογή του και... μακροημέρευση στη θέση του προέδρου.

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ