EUROLEAGUE

Μίτσοφ στο Sport24.gr: "Όχι εγώ, αλλά ο... Μορασκίνι"

 Μίτσοφ στο Sport24.gr: "Όχι εγώ, αλλά ο... Μορασκίνι"
EUROKINISSI

Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ "εκτέλεσε" τον Παναθηναϊκό στις τελευταίες επιθέσεις της Αρμάνι Μιλάνο, ο ίδιος ωστόσο επέλεξε να ευχαριστήσει μέσω του Sport24.gr τον αφανή... ήρωα που έκρινε το ματς. "Μας είχαν σοκάρει οι ήττες στην Ιταλία".

Στην "ορχήστρα" του Έτορε Μεσίνα, ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ ήταν ένα απο τα πρώτα βιολιά, με καταλυτικό -εκτελεστικό- ρόλο στην επιθετική λειτουργία της Αρμάνι Μιλάνο.

Μαζι με τον Ρολ, ήταν οι δύο παίκτες που ξεχώρισαν στο εκτελεστικό κομμάτι, έχοντας μαζί 7 τρίποντα, ήτοι 21 πόντους πίσω από τα 6,75μ. Η περίπτωση του 34χρονου φόργουορντ ωστόσο, όπως και ο ρόλος του στην ομάδα έχουν μία διαφορετική υπόσταση, αφού μιλάμε για έναν παίκτη πρώτης γραμμής και, όπως αποδείχτηκε στο ΟΑΚΑ, πρώτης... επιλογής του Έτορε Μεσίνα όταν η μπάλα "καίει". Δεν είναι μόνο οι 18 του πόντοι (4/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 1/1 βολή) που το επιβεβαιώνουν, αλλά η καταλυτική του συμβολή στις τελευταίες κατοχές. Η βραχεία αλλά σημαντική κεφαλή του Παναθηναϊκού στο 76-72 με 2'22 για τη λήξη εξανεμίστηκε γρήγορα διά χειρός Μίτσοφ. Με 5 σερί πόντους, εκ των οποίων οι δύο προήλθαν από μία σπουδαία κίνηση (ντρίμπλα πίσω από την πλάτη και step back) και εκτέλεση από τα 6,5 μέτρα μπροστά στον Τζέικομπ Ουάιλι, το σκορ έγινε 76-77 σε ένα πολύ κομβικό σημείο του ματς.

Λίγο νωρίτερα, ο Σέρβος είχε ευστοχήσει σε τρίποντο από το οποίο ξεκίνησε η αντεπίθεση και το 9-0 σερί των Μιλανέζων (68-64), ενώ ήταν αυτός που μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ πριν ο Καλάθης κάνει φάουλ στον Μορασκίνι και τον στείλει στις βολές. Αυτό το ριμπάουντ, αυτό το φάουλ του Καλάθη και αυτό το ζευγάρι εύστοχων βολών του άπειρου Ιταλού ήταν και τα σημεία που έκριναν το ματς.

Αυτά κατέδειξε και ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ, αποδίδοντας, πολύ ιπποτικά, μέσω του Sport24.gr τα εύσημα στον 26χρονο γκαρντ για την ψυχραιμία του απο τα 4,5 μέτρα, αφήνοντας τα δικά του μεγάλα σουτ σε δευτερη μοίρα: "Οκ, στο τέλος είχα κάποιες clutch στιγμές, έβαλα κάποια σημαντικά σουτ, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Εγώ θα ήθελα να πω ευχαριστώ στον Μορασκίνι γιατί, εντάξει δεν είναι μικρός σε ηλικία αλλά δεν έχει εμπειρία από τη EuroLeague, δεν έχει ξαναπαίξει εδώ κι όμως έβαλε τις δύο πού σημαντικές νικητήριες βολές. Στο τέλος παίξαμε καλή άμυνα και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη", είπε αρχικά ο Μίτσοφ για να προσθέσει σχετικα με την εξέλιξη του αγώνα: " Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, με ψηλά σχήματα, με εμένα στο "2" και με τον Μπρουκς στο "3". Πρσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα μου από αυτή τη θέση, έκανα φάουλ και έκατσα στον πάγκο για το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι αν και όλοι ξέραμε πόσο δύσκολο είναι να παίζεις στο ΟΑΚΑ, ενώ προερχόμασταν και από μία πολύ κακή ήττα στο Πρωτάθλημα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Αυτό που μας πόνεσε ήταν οι πόντοι που δεχτήκαμε από δεύτερες επιθέσεις και επιθετικά ριμπάουντ, χάσαμε πολλά από τον Παναθηναϊκό".

 Μίτσοφ στο Sport24.gr: "Όχι εγώ, αλλά ο... Μορασκίνι"
EUROKINISSI

Για να γίνουν όλα τα παραπάνω, βέβαια χρειάστηκε η μαεστρία του "Τσάτσο" και η εμπειρία του Σκόλα, που συμπληρώνουν τη γραμμή των "μπαρουτοκαπνισμένων" της Αρμάνι, η οποία βρέθηκε στο ΟΑΚΑ κουβαλώντας ένα μεγάλο "πρέπει" στις πλάτες της μετά από δύο ήττες στο Πρωτάθλημα Ιταλίας: "Ο Σκόλα μας δίνει πολλά στο low post αλλά μπορεί να σκοράρει και από μακριά, όπως είδαμε ότι έκανε και στην πρώτη περίοδο πληγώνοντας τον Παναθηναϊκό με αυτό τον τρόπο. Ο Ροντρίγκεθ είναι ένας από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη και ελπίζω να βρούμε χημεία γιατί έχουμε καινούριους παίκτες, νέο προπονητή και θα χρειαστούμε χρόνο. Χάσαμε στο Μόναχο, χάσαμε στο ιταλικό Πρωτάθλημα πράγμα που ήταν ανεπίτρεπτο και μας σόκαραν κάπως. Ήταν, λοιπόν, πολύ σημαντική νίκη, όπως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ώστε όταν επιστρέψουν και τα τρία παιδιά που λείπουν να βρούμε χημεία και να έχουμε βάθος στο ρόστερ, πράγμα απαραίτητο στη φετινή EuroLeague".

Σημαντικό, λοιπόν, το βάθος του ρόστερ σύμφωνα με τον Μίτσοφ, ακόμα πιο σημαντική όμως και η διαχείρισή του. Τα έργα και οι ημέρες του Σιμόνε Πιανιτζιάνι δεν στέφθηκαν με επιτυχία, με τη σκυτάλη να περνά στον Έτορε Μεσίνα: "Έχω συνεργαστεί μαζί του στην ΤΣΣΚΑ. Μετά τον Πιανιτζιάνι με τον οποίο δεν καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας, η ομάδα αποφάσισε να αλλάξει πράγματα. Έφερε νέο προπονητή, έφερε νεο GM τον Χρήστο Σταυρόπουλο που είναι γνωστός από τον Ολυμπιακό, πολλές αλλαγές λοιπόν στην ομάδα. Είναι σπουδαίος προπονητής ο Έτορε, έχει μεγάλη εμπειρία από την Ευρώπη και το NBA. Όλοι οι παίκτες έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε από αυτόν".

Κι αν για πολλούς, η μπασκετική υπόληψη του Μίτσοφ μετά από μία -ενδεχομένως- ασταθή πορεία είναι "παρεξηγημένη", ο ίδιος στα 34 του, "απαντά" με τη συνταγή που "συνίσταται" για πολύ μικρότερες ηλικίες: Τη σκληρή δουλειά: " Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Δεν είναι μόνο το σκοράρισμα, παλεύω στην άμυνα, θέλω διαρκώς να δίνω ό,τι καλύτερο μπορώ και στο συγκεκριμένο κομμάτι, να μην αφήσω τον αντίπαλό μου να με περάσει, γι' αυτό και προπονούμαι πριν και μετα τις προπονήσεις".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ