ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μάικ Τζέιμς οδηγεί την Αρμάνι Μιλάνο

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μάικ Τζέιμς ήθελε να είναι η 1η επιλογή μίας ομάδας. Η Αρμάνι Μιλάνο του το πρόσφερε αυτό και ο Αμερικανός γκαρντ δείχνει να το απολαμβάνει. Μαζί του το απολαμβάνει και η ιταλική ομάδα.

Ο Μάικ Τζέιμς είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες σε συνέντευξή του στο Sport24.gr ότι αποφάσισε να πάει στην Αρμάνι Μιλάνο επειδή ήθελε να είναι ο ηγέτης μίας ομάδας. Το ξεκάθαρο Νο1. Η σεζόν 2018/19 βρίσκεται σε... εμβρυικό στάδιο, ωστόσο είναι σαφές ότι ο Τζέιμς έχει πάρει αυτό που ήθελε. Και μαζί το ίδιο έχει και η Αρμάνι.

Η ιταλική ομάδα έψαχνε χρόνια για έναν περιφερειακό παίκτη που θα τον έχριζε ηγέτη της και θα την ανέβαζε επίπεδο. Για την ακρίβεια, έψαχνε από το 2014, όταν είδε τον Κιθ Λάνγκφορντ να την οδηγεί μία ανάσα από το Final Four πριν αποχωρήσει με προορισμό (τότε) την Ούνικς Καζάν. Τον παίκτη που έψαχνε τον βρήκε στο πρόσωπο του Μάικ Τζέιμς, στον οποίο έστρωσε ένα... χαλί εκατομμυρίων για να τον αποκτήσει. Μέχρι στιγμής δεν θα μπορούσε να αισθάνεται περισσότερο δικαιωμένη για την απόφασή της.

Ο ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΜΑΝΙ

Ο Μάικ Τζέιμς έχει δείξει από νωρίς τις προθέσεις του. Όντας ξεκάθαρα ο κύριος δημιουργός και εκτελεστής της ιταλικής ομάδας, με τον πυραυλοκίνητο Νεμάνια Νέντοβιτς να έχει δεύτερο ρόλο, έχει... εκραγεί αγωνιστικά στους πρώτους αγώνες της σεζόν, αριθμώντας 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5.7 ασίστ μέσο όρο στο ιταλικό πρωτάθλημα και 20.3 πόντους, 2 ριμπάουντ και 6.3 ασίστ στην EuroLeague !

Ο Τζέιμς είναι αυτός από τον οποίο ξεκινούν και ενίοτε τελειώνουν όλα. Σαφώς και ο ρόλος του Νέντοβιτς και του Βλάντιμιρ Μίτσοβ ως δεύτεροι δημιουργοί, των Μιντάουγκας Κουζμνίνσκας, Νταϊρίς Μπερτάνς, Αμεντέο Ντελά Βάλε ως απειλών από την περιφέρεια και των ψηλών Αρτούρας Γκουντάιτις, Κάλεμπ Ταρτζέφσκι και Τζεφ Μπρουκς ως παίκτες που τελειώνουν τις φάσεις έχει την χρησιμότητά του. Κανείς από αυτούς όμως δεν έχει πιο κομβικό ρόλο από τον Τζέιμς, από την ικανότητα του οποίου στο ένας εναντίον ενός και σε κατάσταση Pick and Roll αποτελεί βασικό άξονα του παιχνιδιού της Αρμάνι.

Τελευταία απόδειξη για τον ρόλο του Τζέιμς ήταν το ρεσιτάλ του κόντρα στην Χίμκι (νίκη με 81-80), όπου είχε 25 πόντους και 8 ασίστ σε 37 λεπτά συμμετοχής, καθώς και τις βολές της νίκης. Και όλα αυτά ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα είχε σημειώσει 22 πόντους κόντρα στον Ολυμπιακό στη νίκη τους ομάδας του με 99-74 , σε μία ακόμα ηγετική εμφάνιση.

Στα 28 του χρόνια, ο Τζέιμς αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να γίνει το ξεκάθαρο Νο1 σε μία ομάδα. Αυτό στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ δεν μπορούσε να συμβεί λόγω της παρουσίας του Νικ Καλάθη, κάτι που αναγνώρισαν και οι “πράσινοι”, οι οποίοι δεν κατέθεσαν ποτέ πρόταση στον Αμερικανό. Στην Αρμάνι Μιλάνο όμως τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Η ιταλική ομάδα έψαχνε για τον επόμενο ηγέτη της και ο Τζέιμς έψαχνε για μία ομάδα να ηγηθεί. Ο “γάμος” τους έχει ως αποτέλεσμα να βρουν και οι δύο αυτό που ήθελαν πάντα. Μένει τώρα να φανεί πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν παρέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ