ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μάικ Τζέιμς θέλει να αλλάξει το DNA της Μιλάνο

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μάικ Τζέιμς πήγε στην Αρμάνι Μιλάνο για να την ανεβάσει επίπεδο. Για να γίνει αυτό πρέπει να πάρει τα κλειδιά της ομάδας. Στα πρώτα φιλικά των Ιταλών φαίνεται ότι αυτό έχει γίνει ήδη.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο ο Μάικ Τζέιμς είχε υποστηρίξει ότι επέλεξε την ιταλική ομάδα επειδή ήθελε να γίνει ο ηγέτης της, κάτι που στον Παναθηναϊκό δεν μπορούσε να συμβεί. Με βάση την εικόνα του στα φιλικά της πρωταθλήτρια Ιταλίας είναι ξεκάθαρο πως ήδη έχει αρχίσει να το κάνει αυτό πράξη.

Το φινάλε του δυνατού τουρνουά του Ζαντάρ, όπου συμμετείχαν ακόμα η Φενέρμπαχτσε, η ΤΣΣΚΑ, η Μακάμπι, η Μπάγερν Μονάχου και η Λάιονινγκ, o Τζέιμς φρόντισε να δείξει κόντρα σε μερικές από τις καλύτερες ομάδες της EuroLeague ότι πήγε στην Αρμάνι για να κάνει την διαφορά. Με την ομάδα του Πιανιτζιάνι να κατακτά την τρίτη θέση μετά τη νίκη της επί της Μπάγερν και τον Τζέιμς να έχει 32 πόντους , ο Αμερικανός γκαρντ ολοκλήρωσε το τουρνουά έχοντας 24.7 πόντους, 5.7 ριμπάουντ, 3.3 ασιστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο σε 31 λεπτά συμμετοχής, επιχειρώντας 17 σουτ σε κάθε αγώνα. Αυτοί δεν είναι αριθμοί που έχει συνηθίσει να βλέπει κάποιος πλέον στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ

Η Αρμάνι βρίσκεται σταθερά στις... απογοητεύσεις της EuroLeague εδώ και μία τετραετία, αφού δεν έχει καταφέρει να μπει στα playoffs. Για την ακρίβεια δεν έχει καν... μυρίσει τα playoffs, μένοντας εκτός στόχων από πολύ νωρίς. Σε αυτό το διάστημα την φανέλα της ομάδας έχουν φορέσει παίκτες όπως ο Άντριου Γκάουντλοκ, ο Λίνας Κλέιζα, ο Τζόρνταν Θίοντορ, ο Μαρσόν Μπρουκς, ο Τζαμέλ ΜακΛίν, ο Κρούνοσλαβ Σιμόν, ο Ρακίμ Σάντερς και ο Ρίκι Χίκμαν. Όλοι τους καλοί παίκτες, αλλά κανένας – με εξαίρεση τον Άντριου Γκάουντλοκ όταν είναι στα... καλά του – δεν ανήκε στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ στην θέση του όταν φόρεσε την φανέλα της ομάδας. Ο Τζέιμς – και ο Νέντοβιτς βέβαια – ήρθαν για να το αλλάξουν αυτό, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να δείχνει αποφασισμένος να αλλάξει κι άλλα πράγματα.

Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας των Ιταλών έχει γίνει σαφές ότι σχεδόν όλα θα ξεκινούν από τον Αμερικανό γκαρντ. Ο Σιμόνο Πιανιτζιάνι του έδωσε τα κλειδιά της ομάδας και περιμένει από αυτόν να οδηγήσει τη Μιλάνο σε νέα ύψη. Η ελευθερία κινήσεων ήταν δεδομένη – χωρίς αυτήν εξάλλου ο Τζέιμς δεν θα ήταν... Τζέιμς και η Μιλάνο δεν θα ήταν... Μιλάνο. Αυτό το ιδιαίτερο περιβάλλον των Ιταλών δείχνει να ταιριάζει ιδανικά στην προσωπικότητα του Τζέιμς, ο οποίος μέχρι στιγμής δείχνει να απολαμβάνει το νέο του ρόλο. Όπως βέβαια και το γεγονός πως στο πλευρό του έχει παίκτες που δείχνουν να “κολλάνε” στο δικό του στυλ: Παίκτες δηλαδή με καλό σουτ που θα του ανοίγουν το γήπεδο για να μπορέσει να παίξει ένας εναντίον ενός, αλλά και Pick and Roll με τους ψηλούς της Αρμάνι κι ας έχει στο μυαλό του περισσότερο το σουτ από την πάσα.

Ο Τζέιμς είναι ένας παίκτης που μπορεί να γίνει... φονικός για τον αντίπαλο όταν έχει χώρους για να κινηθεί. Με συμπαίκτες όπως οι καλοί σουτέρ Νεμάνια Νέντοβιτς, Ντάιρις Μπέρτανς, Βλάντιμιρ Μιτσοβ, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Αμεντέο Ντελα Βάλε και Αντρέα Τσιντσιαρίνι αυτό είναι δεδομένο ότι θα ισχύει. Το μόνο που μένει είναι να βρεθεί ο τρόπος να “παντρευτούν” όλοι αυτοί οι περιφερειακοί δίπλα του.

ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ, ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ

Η Αρμάνι για ακόμα μία φορά έριξε έναν... σκασμό λεφτά για να χτίσει το ρόστερ της. Τα συμβόλαια των Τζέιμς και Νέντοβιτς θα είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Η χημεία δε που θα αναπτύξουν οι δυο τους θα κρίνει εν πολλοίς την πορεία της ομάδας. Το “πάντρεμα” δυο γκαρντ που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό το σκοράρισμα δεν είναι πάντα εύκολο. Στην Αρμάνι ωστόσο πιστεύουν ότι θα βρουν τρόπο να τους χωρέσουν στην ίδια πεντάδα, έχοντας ως σημείο αναφοράς τον Τζέιμς.

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η σεζόν δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Το να βγουν ασφαλή συμπεράσματα πριν ακόμα η πρωταθλήτρια Ιταλίας δώσει επίσημο αγώνα είναι παρακινδυνευμένο. Ένα πράγμα ωστόσο είναι σαφές: Ο Τζέιμς αποκτήθηκε για να γίνει ο ηγέτης της Αρμάνι, για να αλλάξει το DNA της, να τη μετατρέψει σε νικήτρια. Και προς το παρόν δείχνει έτοιμος για αυτή την πρόκληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ