EUROLEAGUE

EuroLeague: "Επιθετικό φάουλ από τον Λόιντ στο νικητήριο καλάθι της Βαλένθια"

EuroLeague: "Επιθετικό φάουλ από τον Λόιντ στο νικητήριο καλάθι της Βαλένθια"

Η EuroLeague ενημέρωσε πως το νικητήριο καλάθι του Τζόρνταν Λόιντ σε βάρος της Φενέρμπαχτσε δεν θα έπρεπε να μετρήσει, αφού υπάρχει επιθετικό φάουλ (κι όχι αμυντικό, όπως δόθηκε) από τον γκαρντ της Βαλένθια στον Λέο Βέστερμαν.

Η Βαλένθια άλωσε την έδρα της Φενέρμπαχτσε το βράδυ της Παρασκευής (27/12), σε μία από τις σπουδαιότερες μονομαχίες που έχουμε δει τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην EuroLeague. Ο Τζόρνταν Λόιντ αποδείχθηκε ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την ισπανική ομάδα, με το έμμεσο τρίποντο που σημείωσε στα 8'' για το τέλος της παράτασης, αποτελώντας τον παίκτη που "υπέγραψε" την εκτός έδρας επιτυχία των πορτοκαλί. Μετά από επιθετικό ριμπάουντ των φιλοξενούμενων, η μπάλα γύρισε, έφτασε στα χέρια του, κι εκείνος επιχείρησε τη διείσδυση, για να σκοράρει και -μαζί- να πάρει το φάουλ από τον Λέο Βέστερμαν.

Ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε διαμαρτυρήθηκε μετά το σφύριγμα για την απόφαση των διαιτητών, ζητώντας επιθετικό φάουλ.

Μία μέρα μετά το παιχνίδι της Ulker Sports Hall, η EuroLeague - πιστή στη ντιρεκτίβα που ισχύει από φέτος- ανακοίνωσε πως η απόφαση των τριών διαιτητών του αγώνα (Λουίτζι Λαμόνικα, Ηλίας Κορομηλάς, Σαούλιους Ράτσις) ήταν λανθασμένη, αφού υπάρχει παράβαση από τον Τζόρνταν Λόιντ σε βάρος του Λέο Βέστερμαν. Ήτοι, αντί για αμυντικό έπρεπε να δοθεί επιθετικό φάουλ, με το σκορ να μην αλλάζει (98-97 σε εκείνο το σημείο) και τους γηπεδούχους να έχουν δική τους κατοχή με 8'' να απομένουν για το τέλος της παράτασης.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη θέση της διοργάνωσης: "Στην παράταση με 11'' στο ρολόι του αγώνα, ο Τζόρνταν Λόιντ της Βαλένθια πήρε την μπάλα στο παρκέ. Έκανε ντρίμπλα προς το αντίπαλο καλάθι και με 8'' να απομένουν, επιχείρησε ένα σουτ δύο πόντων. Την ώρα της τελικής προσπάθειας, ο Τζόρνταν Λόιντ είχε αντικανονική επαφή με τον Λέο Βέστερμαν της Φενέρμπαχτσε, καθώς ο Λέο Βέστερμαν είχε προλάβει να πάρει κανονική θέση άμυνας. Η επαφή προκλήθηκε πριν ο Τζόρνταν Λόιντ αφήσει την μπάλα, σε προσπάθεια δύο πόντων. Το αμυντικό φάουλ που δόθηκε πάνω στον Λέο Βέστερμαν ήταν ένα λανθασμένο σφύριγμα, το οποίο θα έπρεπε να είχε δοθεί ως επιθετικό φάουλ από τον Τζόρνταν Λόιντ. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να μην μετρήσει το δίποντο του Τζόρνταν Λόιντ κι η κατοχή να είναι για τη Φενέρμπαχτσε".

EuroLeague: "Επιθετικό φάουλ από τον Λόιντ στο νικητήριο καλάθι της Βαλένθια"

Αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος που η EuroLeague ενημερώνει πως η Φενέρμπαχτσε έχει αδικηθεί σε φάση που έκρινε αποτέλεσμα αγώνα, με πρώτη αυτή προ δέκα ημερών στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Τότε που δεν δόθηκε φάουλ του Ταϊρίς Ράις στον Νάντο Ντε Κολό με την ολοκλήρωση του σαρανταλέπτου (η τουρκική ομάδα ήταν στο -3).

Ξαναδείτε την επίμαχη φάση του αγώνα:

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ