EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε: Λύνεται το πρόβλημα με τις οφειλές στους παίκτες

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η οικονομική κατάσταση στη Φενέρμπαχτσε δείχνει να βελτιώνεται, καθώς σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ο σύλλογος κατέβαλε τις προηγούμενες ημέρες δύο μισθούς σε όλους τους παίκτες. Μέχρι τις 15 Αυγούστου θα έχει κλείσει η "τρύπα" της φετινής σεζόν.

Δεν είναι μυστικό πως στη διάρκεια της φετινής σεζόν, η Φενέρμπαχτσε αντιμετώπισε -ίσως για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό- πρόβλημα ρευστότητας. Ο τουρκικός σύλλογος, που βλέπει τα χρέη να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, δεν κατάφερε να είναι συνεπής στο κομμάτι των πληρωμών των παικτών και των προπονητών, οι οποίοι δεν είχαν πληρωθεί μέσα στο 2020.

Στη γειτονική χώρα το συγκεκριμένο ζήτημα είχε αναχθεί σε... μείζον κι από δημοσιογραφικής άποψης (με φόντο την επόμενη σεζόν), με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο τις προηγούμενες ημέρες για τα δύο στρατόπεδα που υπήρξαν εντός των αποδυτηρίων της ομάδας. Από τη μία οι γηγενείς και από την άλλη οι ξένοι.

Η κατάσταση φαίνεται πως εκτονώνεται πάντως, με σημερινό δημοσίευμα της "Sozcu" να αποκαλύπτει πως άπαντες εισέπραξαν τις προηγούμενες ημέρες δύο μισθούς. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά προκειμένου να καταδείξει πως όλα λειτουργούν πάλι φυσιολογικά, η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε εκπόνησε και παρουσίασε σε όλους τους παίκτες το πλάνο, σύμφωνα με το οποίο θα έχει κλείσει οριστικά η "τρύπα" από τη φετινή αγωνιστική περίοδο μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Όπως τονίζεται, το θέμα της καθυστέρησης των πληρωμών είχε φτάσει μέχρι την EuroLeague, η οποία έκανε τις απαραίτητες συστάσεις στον σύλλογο προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Οι κινήσεις του Αλί Κοτς το προηγούμενο διάστημα απέδωσαν καρπούς, το φετινό χρέος μειώθηκε σημαντικά και πλέον η κατάσταση στο εσωτερικό της Φενέρμπαχτσε μοιάζει να είναι πολύ καλύτερη.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αλλάζει κάτι σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό της διοίκησης για το 2020/21. Ο προγραμματισμός προβλέπει μείωση του προϋπολογισμού περί το 40% σε σχέση με φέτος, με όλα τα μεγάλα συμβόλαια που είναι σε ισχύ για την επόμενη σεζόν να βρίσκονται πάλι στο... τραπέζι, προς επαναδιαπραγμάτευση. Ο Κώστας Σλούκας, ο Λουίτζι Ντατόμε, ο Γιαν Βέσελι και ο Νάντο Ντε Κολό είναι αυτοί που απασχολούν περισσότερο τους ανθρώπους της Φενέρμπαχτσε προκειμένου να βρεθεί άμεσα οριστική λύση στο θέμα τους (με... προς τα κάτω αλλαγή των οικονομικών απολαβών τους), ειδικά από την στιγμή που οι δύο πρώτοι αποτελούν μεταγραφικό στόχο βασικών αντιπάλων της τουρκικής ομάδας στην EuroLeague.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ