EUROLEAGUE

Κάλινιτς στο Sport24.gr: "Όταν ο Ομπράντοβιτς αλλάζει χρώματα, τρέχεις"

Κάλινιτς στο Sport24.gr: "Όταν ο Ομπράντοβιτς αλλάζει χρώματα, τρέχεις"
EUROKINISSI

Ο Νίκολα Κάλινιτς μίλησε στο Sport24.gr για τις... αποχρώσεις του προσώπου του Ζέλικο Ομπράντοβτις, τον Κώστα Σλούκα και την Φενέρμπαχτσε και δεν έκρυψε από το Sport24.gr την αγάπη του για την Ελλάδα.

Ο Νίκολα Κάλινιτς είναι ένας από τους εκλεκτούς καλεσμένους του Γιώργου Πρίντεζη στην Σύρο και κατά την διάρκεια του LG AegeanBall Festival μίλησε στο Sport24.gr για το ταξίδι του στην Ελλάδα και το LG AegeanBall Festival, ενώ η συζήτηση... πήγε και στην Φενέρμπαχτσε.

Ο 27χρονος Σέρβος φόργουορντ αναφέρθηκε στον καλό του φίλο, Κώστα Σλούκα, επικεντρώθηκε στα... μαθήματα που παίρνει καθημερινώς από την συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ απαρίθμησε και τα χρώματα που αλλάζει το πρόσωπο του προπονητή του, όταν το παιχνίδι δεν εξελίσσεται, όπως το έχει σχεδιάσει. Ο Νίκολα Κάλινιτς βλέπετε ήταν φανερά ευδιάθετος, καθώς απολαμβάνει κάθε στιγμή των διακοπών του στην Ελλάδα, τις οποίες έχει συνδυάσει με την παρουσία του στο LG AegeanBall Festival.

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου στο LG AegeanBall Festival;

"Ήμουν για διακοπές στην Ελλάδα και ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης). Σκέφτηκα «γιατί όχι;». Η Ελλάδα είναι μία υπέροχη χώρα. Ο κόσμος είναι πολύ καλός. Το φαγητό είναι υπέροχο. Λατρεύω ό,τι έχει σχέση με την Ελλάδα. Περνάω πολύ καλά στην Σύρο. Δεν ήξερα πως ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης) κατάγεται από την Σύρο. Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι προσφέρει στον τόπο του. Είναι ένα υπέροχο παιδί και είναι μία πολύ καλή διοργάνωση".

Έχεις αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ και τώρα και στην Σύρο. Πού προτιμάς να παίζεις;

"Είναι κάτι το διαφορετικό. Σε τουρνουά, όπως αυτό (σ.σ. το LG AegeanBall Festival) έχεις την ευκαιρία να θυμηθείς από πού ξεκίνησες. Έχω αγωνιστεί στις έδρες των ελληνικών ομάδων. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή. Αν πρέπει πάντως να διαλέξω, προτιμώ να αγωνίζομαι εδώ και όχι στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ".

Κάλινιτς στο Sport24.gr: "Όταν ο Ομπράντοβιτς αλλάζει χρώματα, τρέχεις"

Με την Φενέρμπαχτσε φτάσατε στον τελικό της EuroLeague, αλλά δεν καταφέρατε να κάνετε το back2back. Να φανταστώ πως στόχος για τη νέα χρονιά είναι να κατακτήσετε την EuroLeague;

"Φτάσαμε ένα βήμα μακριά από το back2back. Όπως κάθε χρονιά ήμασταν πεινασμένοι για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Δυστυχώς ηττηθήκαμε στον τελικό. Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Είχε τον έλεγχο. Θα επιστρέψουμε, όμως. Θα δουλέψουμε σκληρά και θα είμαστε προετοιμασμένοι τη νέα σεζόν. Θα είμαστε πιο επιθετικοί και πεινασμένοι και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να κατακτήσουμε τον τίτλο".

Πώς είναι η συνεργασία του με τον Κώστα Σλούκα;

"Όπως και ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης), έτσι και ο Κώστας (σ.σ. Σλούκας) είναι υπέροχος. Είναι ένας από τους καλύτερους φίλους που έχω στην ομάδα. Έχουμε περάσει πολύ καλές, αλλά και δύσκολες στιγμές στην ομάδα. Μοιραζόμαστε τα πάντα και ο Κώστας πάντα μας βοηθάει".

Κάλινιτς στο Sport24.gr: "Όταν ο Ομπράντοβιτς αλλάζει χρώματα, τρέχεις"

Πώς είναι δουλεύεις καθημερινά με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

"Είναι δύσκολο, γιατί είναι πολύ απαιτητικός. Συγχρόνως, όμως, μαθαίνεις πάρα πολλά από εκείνον. Κάθε μέρα προσπαθεί να αποδεικνύει πράγματα. Όταν με ρωτούν για εκείνον, συνηθίζω να λέω πως ακόμα είναι πεινασμένος για τη νίκη. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής. Εντυπωσιακή, όμως, είναι και η νοοτροπία του. Ακόμα και τώρα, καθημερινά μάχεται. Προετοιμάζει τέλεια τις προπονήσεις. Είναι τιμή μου που συνεργάζομαι μαζί του. Έχω πάντα την αίσθηση πως όσο είναι δίπλα μας, θα νικάμε".

Πόσα... χρώματα αλλαζει το πρόσωπό του;

"Τρία. Το ένα είναι, όταν είναι ήρεμος. Το δεύτερο είναι το κόκκινο που βέβαια είναι κάτι φυσιολογικό για εκείνον. Αν δεις και το τρίτο, αρχίζεις να τρέχεις προς το σπίτι σου. Το θέμα είναι να μην φτάσεις στο σημείο που θα το δεις (σ.σ. γέλια)".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ