ΜΠΑΣΚΕΤ

Ομπράντοβιτς: "Ο Γιάννης θα είναι ο φετινός MVP στο ΝΒΑ, ο Σπανούλης κορυφαίος στην Ευρώπη"

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς μίλησε στο "Πρώτο Θέμα" για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, έκανε τη σύγκριση Ελλάδας - Τουρκίας και έβαλε στοίχημα ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι ο επόμενος MVP στο ΝΒΑ!

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έκανε την όγδοη επιστροφή του ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ την περασμένη Παρασκευή (7/12). Έφυγε για τρίτη φορά με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού (πρώτη στην κανονική περίοδο της EuroLeague), πριν γυρίσει όμως στην Τουρκία, παραχώρησε μία μακροσκελή συνέντευξη στο "Πρώτο Θέμα".

Ο "Ζοτς" μίλησε για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, το ελληνικό μπάσκετ και φυσικά το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν του, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, βάζοντας μάλιστα στοίχημα ότι θα κατακτήσει το βραβείο του φετινού MVP στο ΝΒΑ!

Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ομπράντοβιτς:

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

" Πριν από μερικά χρόνια ποιος θα πίστευε ότι αυτό το παιδί θα έφτανε τόσο ψηλά. Μα τόσο ψηλά; Στοιχηματίζω ότι τη φετινή χρονιά θα ανακηρυχθεί MVP του ΝΒΑ. Να το δεις. Κι όμως, έφτασε πολύ μακριά. Και θα πάει ακόμα πιο μακριά. Εκτός από το ύψος του και τον σωματότυπό του, διαθέτει το πλεονέκτημα της αφοσίωσης και της εργασιομανίας. Προσηλωμένος στη βελτίωσή του. Διαρκώς και ασταμάτητα. Αυτή είναι η συνταγή. Όχι μόνο για το μπάσκετ αλλά και για όλους τους τομείς και όλες τις δραστηριότητες".

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη:

" Εκτός από θηριώδης παικταράς. Διεθνούς επιπέδου. Ασύλληπτης ποιότητας. Είναι και κάτι άλλο. Ανώτερο από όλους τους τίτλους που έχει κατακτήσει. Είναι ο πιο τίμιος, ειλικρινής, ενάρετος άνθρωπος που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Ένας άνθρωπος που είναι υπόδειγμα και πρότυπο στον τομέα του, που έφυγε από το άθλημα τη στιγμή που θα μπορούσε να παίζει και να κερδίζει για δύο ακόμα χρόνια, είναι ποτέ δυνατόν να μην έχει μπόλικο και άκρως επεξεργασμένο μυαλό; Εντελώς αδύνατο".

Για τον Παναθηναϊκό και το αν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό:

" Ποτέ στον Ολυμπιακό. Η καρδιά μου, το σπίτι μου, το συναίσθημα μου είναι και θα παραμείνουν στον Παναθηναϊκό. Δεκατρία χρόνια ήταν αυτά. Δεν ξεχνιούνται με τίποτα. Άλλωστε, περιττό να σου πω, κανένας από τον Ολυμπιακό δεν μου έχει κάνει πρόταση. Αλλά και να μου έκανε, δεν θα πήγαινα. Πάντα με τον Παναθηναϊκό. Η καρδιά μου είναι με τον Παναθηναϊκό. Επαγγελματικά με την Φενέρ. Δύο πράγματα εντελώς διαφορετικά".

Για την φετινή πορεία των "αιωνίων":

" Είναι ακόμα η αρχή. Είναι χαζός και άσχετος όποιος αντίπαλος, ακόμα και ο καλύτερος, υποτιμήσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Και οι δύο αυτές οι ομάδες είναι ικανές να σου κάνουν μεγάλη ζημιά. Εύκολα και οδυνηρά".

Για την οικογένεια Γιαννακόπουλου:

" Ποτέ δεν θα ξεχάσω τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Εξαιρετικές και ακηλίδωτες οι σχέσεις μου με τον Δημήτρη. Μεγάλο "respect" στην οικογένεια. Ο Παναθηναϊκός στην κορυφή των καλύτερων ομάδων του μπάσκετ. Όταν παίζεις μαζί τους, λειτουργεί hard music. Γιατί; Μα επειδή είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς".

Για τον Βασίλη Σπανούλη:" Σπουδαίος παίκτης. Κορυφαίος της Ευρώπης. Το λέω και το εννοώ".

Για τον ποιον ξεχωρίζει μεταξύ Διαμαντίδη και Σπανούλη:

" Και τους δύο. Όμως ξεχωρίζω τον Διαμαντίδη. Όχι μόνο για συναισθηματικούς λόγους. Άλλα και για τις επιδόσεις του. Και για το γεγονός ότι έφυγε σχετικά νωρίς. Και για τον χαρακτήρα του. Ο Διαμαντίδης είναι θησαυρός".

Για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ:

" Μέσα στην επόμενη δεκαετία πιστεύω ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων, το ίδιο και οι αγώνες. Μεγαλύτερος ανταγωνισμός και υψηλότερο επίπεδο ποιοτικών προδιαγραφών δηλαδή. Μοιραίο είναι η EuroLeague να ακολουθήσει και να προσεγγίσει το επίπεδο του ΝΒΑ. Μόνο έτσι θα πάει μπροστά. Το μέλλον είναι το ΝΒΑ. Η Ευρώπη πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αμερικής".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ