ΜΠΑΣΚΕΤ

Ομπράντοβιτς: "Οι παίκτες μου είναι μαχητές"

Ομπράντοβιτς: "Οι παίκτες μου είναι μαχητές"

Ο Ζέλικο Ομπράνοβιτς ευχαρίστησε τους φίλους του Παναθηναϊκού για την υποδοχή του στο ΟΑΚΑ και στάθηκε στον χαρακτήρα των παικτών του στην Φενέρμπαχτσε.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξήγησε πώς η Φενέρμπαχτσε επικράτησε του Παναθηναϊκού στην 11η "στροφή" της EuroLeague κι έμεινε μόνη στην πρώτη θέση της κατάταξης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους φιλάθλους των πρασίνων.

"Το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό για 35 λεπτά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την άμυνα που παίξαμε εκτός από δύο περιπτώσεις που ο Παναθηναϊκός ευστόχησε σε τρίποντα. Οι παίκτες δνε συννενοήθηκαν καλά στις αλλαγές στην άμυνα και δεχθήκαμε εύκολους πόντους. Είναι προφανές πως στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά στην επίθεση. Δεν ήμασταν αποφασιστικοί, δεν διαβάσαμε καλά κάποιες καταστάσεις, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι. Κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, διαβάσαμε το παιχνίδι και οι παίκτες μου πάλεψαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Είμαι ικανοποιημένος γιατί αυτό το κάνουν σε όλη την χρονιά. Είναι μαχητές. Είναι μία σημαντική νίκη επί μίας πολύ καλής ομάδας, αλλά έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας", είπε αρχικά ο "Ζοτς", ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον πολύ καλό τρόπο, με τον οποίο η ομάδα του τελειώνει τους αγώνες.

"Πρέπει να έχει πολύ καλός προπονητή", είπε αστειευόμενος και στη συνέχεια πρόσθεσε "οι παίκτες παίρνουν τις αποφάσεις. Δείτε την στατιστική του Βέσελι, είχε 7 ασίστ. Αυτά συμβαίνουν στο ΝΒΑ. Έχουμε παίκτες με ποιότητα. Οι παίκτες καταλαβαίνουν το παιχνίδι και αντιδρούν σωστά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δουλεύουμε πολύ σκληρά ακόμα και όταν οι παίκτες είναι κουρασμένοι. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ελπίζω οι παίκτες να καταλάβουν την ποιότητα που έχουν. Κάποια στιγμή θα χάσουμε κάποιο παιχνίδι στο τέλος και θα πρέπει να να διδαχθούμε από τα λάθη μας".

Επίσης, αναφέρθηκε στον βαθμό δυσκολίας της EuroLeague λέγοντας πως "η διοργάνωση είναι πιο σκληρή, τη νέα σεζόν θα έχουμε ακόμα δύο ομάδες. Αλλάζει ο χρόνος της προετοιμασίας και αν είχαμε περισσότερο χρόνο για προπονήσεις, θα είχαμε και περισσότερες ευκαιρίες για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα".

Για το πόσο βοηθάει το γεγονός ότι είναι στον πάγκο της Φενέρ από το 2013, είπε: "Όντως βοηθάει. Η συνέπεια είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Υπάρχουν παίκτες που είναι για χρόνια στην ομάδα και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα. Αντιθέτως με τους νέους παίκτες χρειάζεται περισσότερος χρόνος".

Τέλος, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε: "Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που όποτε έρχομαι εδώ με χειροκροτούν. Ήταν πολύ σημαντικά τα 13 χρόνια που πέρασα εδώ. Ανεξάρτητα από την εξέλιξη του αγώνα, πάντα με χειροκροτούν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ