EUROLEAGUE

Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: "Το μπάτζετ έπεσε από τα 30 στα 20 εκατ. δολάρια"

Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: "Το μπάτζετ έπεσε από τα 30 στα 20 εκατ. δολάρια"

Ο Αλί Κοτς τέθηκε στη διάθεση των δημοσιογράφων και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν στη Φενέρμπαχτσε και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μέσα σε ένα μήνα, η Φενέρμπαχτσε προέβη σε ριζικές αλλαγές τόσο στον πάγκο όσο και στο παρκέ. Η αποχώρηση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αλλά και μερικών πολύ σημαντικών παικτών (όπως αυτή του Κώστα Σλούκα, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό), έφεραν τον τουρκικό σύλλογο σε πολύ δύσκολη θέση. Ο Μαουρίτσιο Γκερναντίνι έκανε την κίνηση - ματ από την στιγμή που έδωσε τα χέρια με τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ, ενώ ακολούθως η Φενέρμπαχτσε προχώρησε σε σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις.

Για πρώτη φορά μετά απ' όσα έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες, ο Αλί Κοτς μίλησε ενώπιον των δημοσιογράφων. Ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε στάθηκε στην επόμενη μέρα του συλλόγου, μετά το "αντίο" στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αλλά και την αναπόφευκτη μείωση του προϋπολογισμού λόγω του χρέους που "κυνηγάει" τη Φενέρμπαχτσε εδώ και χρόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την αποχώρηση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς: "Ένας θρυλικός προπονητής και δάσκαλος, τόσο για άθλημα όσο και για τον ίδιο τον σύλλογο. Φυσικά, κανείς δεν ήθελε να φύγει. Ήταν μια τραυματική εμπειρία για εμάς. Προσπαθήσαμε να τον κρατήσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αν κάποιος θέλει να φύγει, θα δυσκολευτείς ως ένα βαθμό. Μας είπε ότι δεν θέλει να δουλέψει τον επόμενο χρόνο, λόγω κάποιων οικογενειακών θεμάτων. Μας το υποσχέθηκε όταν απέρριψε την προσφορά μας, κι όπως είδαμε, τήρησε την υπόσχεσή του. Θα ήθελα για ακόμη μία φορά να τον ευχαριστήσω".

Για το μπάτζετ της Φενέρμπαχτσε: "Έπεσε από τα 30 εκατ. δολάρια στα 18 με 20 εκατ. δολάρια. Έπρεπε να έρθει αυτή η μείωση. Πρέπει να δούμε γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο, να πρέπει να ρίξουμε τον προϋπολογισμό μας. Το χρέος που υπάρχει στο μπασκετικό τμήμα αυτή την στιγμή είναι το μισό από το αντίστοιχο του ποδοσφαιρικού. Χωρίσαμε με τον προπονητή μας, αλλά λάβαμε υπόψιν την γνώμη του για κάποια πράγματα".

Για τη συμφωνία με τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ: "Αν με ρωτάτε για τη διαδικασία, δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσεις τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Για κανέναν σύλλογο δεν είναι εύκολο. Μετά την αποχώρησή του, όλες οι πρώην ομάδες του είχαν προβλήματα. Παρόλ' αυτά, ο Σεμίχ Οζσόι και ο Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι έκαναν τρομερή δουλειά μέσα σε δεκαπέντε μέρες. Φέραμε στον σύλλογο ένα σπουδαίο όνομα, τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ, έναν άνθρωπο που αντιλαμβάνεται εξαιρετικά το παιχνίδι. Πολλοί εξεπλάγησαν από αυτό, αλλά κάναμε σπουδαία δουλειά. Πρέπει να κάνουμε μερικά ακόμη βήματα για να τελειώσουμε με το ρόστερ. Υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες για οριστικοποιηθούν, αλλά όταν κοιτάζουμε τα νούμερα σε σχέση με το παρελθόν, νομίζω ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε από την άποψη του κόστους και της απόδοσης. Θα τα δούμε βέβαια όλα στο γήπεδο...".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ