EUROLEAGUE

"Βουνό" το οικονομικό πρόβλημα στη Φενέρμπαχτσε

ΡΕΑΛ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΡΕΑΛ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλί Κοτς αποκάλυψε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι η Φενέρμπαχτσε έχει χρέη 621 εκατομμυρίων ευρώ και ζήτησε συγγνώμη από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς επειδή δεν θα τηρήσει κάποιες υποσχέσεις του.

Προ δύο εβδομάδων η Φενέρμπαχτσε υποστήριζε ότι το μπάτζετ της (μπασκετικής) ομάδας δεν πρόκειται να επηρεαστεί από την αποχώρηση του ομίλου Dogus . Μέχρι πριν από μερικές ημέρες η Φενέρμπαχτσε φερόταν να διεκδικεί τον Νεμάνια Μπιέλιτσα και έμοιαζε να φτιάχνει μία υπέρ-ομάδα για την EuroLeague . Τα πράγματα πάντως δεν είναι και τόσο ρόδινα στην τουρκική ομάδα, αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του Αλί Κιτς, νέου προέδρου του συλλόγου, στη συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό κανάλι της χώρας.

Ο Κοτς έκανε λόγο για χρέη που φτάνουν τα 621 εκατομμύρια ευρώ, τονίζοντας παράλληλα ότι όλα τα έσοδα του συλλόγου είναι δεσμευμένα έως το 2023 από τις τράπεζες για δάνεια. " Το χρέος που μου είχε αναταθεί ήταν αρχικά 400 εκατομμύρια ευρώ. Από τις 31 Μαΐου και μετά όμως το συνολικό χρέος μας είναι για την ακρίβεια 621 εκατομμύρια ευρώ", είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι τα 2/3 του χρέους θα πρέπει να καταβληθούν βραχυπρόθεσμα. Μέσα στο έτος. Αν συμπεριλάβουμε, δε, και τα έξοδα για τη σεζόν 2018-19 σε όλα τα τμήματα του τουρκικού συλλόγου, τότε το σύνολο θα ανέλθει στα 717 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Κοτς.

" Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, γιατί κάποια πράγματα που του είχα υποσχεθεί δεν μπορούν να γίνουν", είπε στο σημείο που αναφέρθηκε στην ομάδα του μπάσκετ ο Κοτς, εννοώντας προφανώς ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός που είχε κάνει ο "Ζοτς" για τη νέα σεζόν δεν θα υλοποιηθεί. Όχι εξ ολοκλήρου, τουλάχιστον.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ