EUROLEAGUE

Στον χορό της απόκτησης του Νάναλι και η Μπασκόνια

Στον χορό της απόκτησης του Νάναλι και η Μπασκόνια

Ο Τζέιμς Νάναλι συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά και η Μπασκόνια προστέθηκε στη λίστα των ομάδων που θέλουν να τον ντύσουν με τα χρώματά τους.

Ο Τζέιμς Νάναλι έπειτα από μία διετία στη Φενέρμπαχτσε δοκιμάζει την τύχη του στην αγορά ως free agent και η περίπτωσή του δεν περνάει απαρατήρητη από την Μπασκόνια, η οποία φέρεται να είναι πολύ κοντά στην απόκτησή του.

Οι Βάσκοι αποχαιρέτησαν τον Γιάνις Τίμα, προέβησαν στην απόκτησή του Σαβόν Σιλντς και στο στόχαστρό τους βρίσκεται και ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ - φόργουορντ (2.01μ.), ο οποίος άρχισε την επαγγελματική με την φανέλα της Καβάλας.

Η "noticias de Alava" μάλιστα δίνει μία σημαντική διάσταση στην υπόθεση, καθώς σε δημοσίευμά της αναφέρεται πως η Μπασκόνια είναι έτοιμη να υπογράψει για δύο χρόνια τον Αμερικανό περιφερειακό. Οι διαπραγματεύσεις της Μπασκόνια με τον Νάναλι, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, έχουν παρουσιάσει σημαντική πρόοδο το τελευταία διάστημα, ενώ επίσης αναφέρεται πως τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό να η υπάρξει η ανακοίνωση του... γάμου των δύο πλευρών.

Βέβαια, η Μπασκόνια δεν παίζει μόνη της για την απόκτηση του Αμερικανού περιφερειακού. Το όνομα που Τζέιμς Νάναλι - όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα - είναι γραμμένο και στη λίστα της Μπαρτσελόνα, καθώς ο Αμερικανός έχει θέση στα πλάνα του Σβέτισλαβ Πέσιτς για την Μπαρτσελόνα της νέας σεζόν. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Τζέιμς Νάναλι έχει περάσει από workout των Portland Trail Blazers.

Ο Τζέιμς Νάναλι μετά την σύντομη θητεία του στην Καβάλα (2012) αγωνίστηκε στη G-League (Bakersfield Jam - 2012/14, Texas Legends - 2014) και μέτρησε 13 συμμετοχές στο ΝΒΑ με τους Atlanta Hawks (2014) και τους Philadelphia 76ers (2014). Ο Νάναλι εν συνεχεία έπαιξε στο Πουέρτο Ρίκο (Cangrejeros de Santurce, 2014), στην Ισπανία (2014, Εστουδιάντες), στο Ισραήλ (Μακάμπι Ασχντόντ (2014-15), στην Ιταλία (2015-16, Αβελίνο) και την τελευταία διετία έκανε το step up υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Αμερικανός γκαρντ - φόργουορντ με την Φενέρμπαχτσε ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης (2017), κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Τουρκίας και την σεζόν που ολοκληρώθηκε, είχε μέσο όρο 9,3 πόντους, 2,1 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ, 0,7 κλεψίματα και 1,1 λάθη σε 29 συμμετοχές στην EuroLeague.

O Τζέιμς Νάναλι δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και με τις εμφανίσεις του με την Φενέρμπαχτσε ανέβηκε επίπεδο, έχει επιλογές στα χέρια του και μένει να δούμε ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του και που θα τον βρει να αγωνίζεται η νέα σεζόν.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ