EUROLEAGUE

Μακάμπι: Ο Σφαιρόπουλος υπερασπίστηκε τους παίκτες του

Μακάμπι: Ο Σφαιρόπουλος υπερασπίστηκε τους παίκτες του
MACCABI TEL AVIV BC / TWITTER

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υπερασπίστηκε τους παίκτες του, οι οποίοι εξέφρασαν δημόσια τον εκνευρισμό τους για το υγειονομικό πρωτόκολλο της Winner League.

Ο τρόπος με τον οποίο θα επανεκκινήσει η Winner League αποτέλεσε σημείο τριβής ανάμεσα στη διοργανώτρια αρχή και τους παίκτες αρκετών ομάδων. Η απαγόρευση που υπάρχει -βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου- για κοινωνικές επαφές και κυκλοφορία στις πόλεις έχει φέρει έντονο εκνευρισμό σε πολλούς παίκτες της Μακάμπι, με τον Όμρι Κάσπι, τον Σκότι Γουίλμπεκιν και τον Τζέικ Κοέν να είναι αυτοί που εκφράστηκαν δημόσια κατά της τακτικής που έχει υιοθετήσει η Winner League.

Λίγες ημέρες πριν από την επανεκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου στο Ισραήλ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υπερασπίστηκε τους παίκτες του για όσα έχουν εκφράσει δημοσίως, εξηγώντας τον τρόπο σκέψης που υπάρχει.

"Τα tweets που έκαναν, δεν ήταν εναντίον της Winner League, αλλά του γεγονότος ότι πρέπει να παίξουμε. Πιστεύω ότι είναι δύσκολο για παίκτες, που είναι 20, 22 ή 23 ετών, να βλέπουν όλους να γιορτάζουν στα μπαρ, να είναι στην παραλία και να είναι ο ένας δίπλα στον άλλον, όλα να είναι γεμάτα κι αυτοί να πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά να μην τους επιτρέπεται να κυκλοφορήσουν έξω. Τους καταλαβαίνω απόλυτα. Το Ισραήλ είναι μια ελεύθερη χώρα και μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, για να προσθέσει:

"Είδαμε ότι χθες υπήρξαν διακόσια νέα κρούσματα, οπότε όλα είναι στο μυαλό μας. Παίζουμε, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει ο κορονοϊός".

Όσο για το γεγονός πως ομάδες όπως η Αρμάνι Μιλάνο και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχουν ήδη κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι, σχολίασε πως "ξέρω ότι κάποιες άλλες ομάδες χτίζουν το ρόστερ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο; Εμείς τι να κάνουμε γι αυτό; Είμαστε μία από τις τρεις χώρες που ξαναπαίζουν για να τελειώσει η σεζόν, οπότε επικεντρωνόμαστε πρώτα σε αυτό".

Maccabi Tel Aviv BC / Twitter

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ