EUROLEAGUE

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Από το 1-6 με Σπάχια, σε τροχιά playoffs με Σφαιρόπουλο

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Από το 1-6 με Σπάχια, σε τροχιά playoffs με Σφαιρόπουλο

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν δίστασε μπροστά στην πρόκληση που του παρουσιάστηκε και ανέλαβε τη Μακάμπι όσο είχε ρεκόρ 1-6 στην EuroLeague, αλλά πλέον η ομάδα του Τελ Αβίβ χτυπάει την πόρτα της 8άδας.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήρε την τρίτη της διαδοχική νίκη στην EuroLeague, καθώς μετά την Μπουντούντσνοστ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας επιβλήθηκε και της Μπαρτσελόνα βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 8-11 και πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής την 8άδα της κατάταξης.

Ο Έλληνας κόουτς μεσούσης της σεζόν μετακόμισε στο Τελ Αβίβ για να καθίσει στον πάγκο της ομάδας του λαού και να διαδεχθεί στο "τιμόνι" της τον Νέβεν Σπάχια, καθώς δεν δίστασε μπροστά από την πρόκληση που του παρουσιάστηκε.

Η εκκίνηση της πρωταθλήτριας Ισραήλ στην EuroLeague της τρέχουσας σεζόν μόνο καλή δεν ήταν, αφού στις πρώτες επτά αγωνιστικές μετρούσε μόλις μία νίκη, γεγονός που οδήγησε τους ιθύνοντές της στην απομάκρυνση του Νέβεν Σπάχια.

Το όνομα του Γιάννη Σφαιρόπουλου φιγούραρε στην κορυφή της λίστας της ομάδας του λαού και οι δύο πλευρές τελικώς κατέληξαν σε συμφωνία, ενώ τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του 52χρονου κόουτς φαίνονται τόσο στη βελτιωμένη εικόνα της Μακάμπι στο παρκέ, όσο και στην κατάταξη της EuroLeague.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 7-5

Ο κύκλος του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2017/18 και στις 18 Νοεμβρίου του 2018 ο Έλληνας κόουτς άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του υπογράφοντας στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία τα τελευταία χρόνια δεν έχει τα αποτελέσματα που θέλουν οι φίλοι της. Ο έμπειρος κόουτς, όμως, δεν λύγισε μπροστά στην πρόκληση, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και στις αρχές της σεζόν 2015/16, όταν κάθισε στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Η Μακάμπι πρν καλά - καλά την προπονήσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ηττήθηκε από την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη και την Φενέρμπαχτσε στο Τελ Αβίβ, αλλά απέναντι στην φιναλίστ της περσινής EuroLeague, είχαν φανεί σημάδια βελτίωσης. Ακολούθησαν οι νίκες επί της Μπάγερν Μονάχου και της Νταρουσάφακα, αλλά η Μπασκόνια δεν την άφησε να τριτώσει το... καλό. Η Μακάμπι απέναντι στην Χίμκι επανήλθε στις επιτυχίες, δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ζάλγκιρις στο Κάουνας και λύγισε την Αρμάνι Μιλάνο στο Τελ Αβίβ, ενώ ηττήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία.

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Από το 1-6 με Σπάχια, σε τροχιά playoffs με Σφαιρόπουλο

Η Μακάμπι, όμως, πλέον μετρά συνεχόμενες επιτυχίες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, καθώς τη δύσκολη νίκη επί της Μπουντούτσνοστ διαδέχθηκαν ο θρίαμβος στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ και το πάρτι που έστησε με την Μπαρτσελόνα το Τελ Αβίβ.

Τα αποτελέσματα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην EuroLeague με τον Γιάννη Σφαιρόπουλου:

Αναντολού Εφές - Μακάμπι Τελ Αβίβ 90-77

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Φενέρμπαχτσε 70-74

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπάγερν Μονάχου 95-71

Νταρουσάφακα - Μακάμπι Τελ Αβίβ 71-73

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπασκόνια 79-81

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Χίμκι 79-63

Ζάλγκιρις - Μακάμπι Τελ Αβίβ 80-73

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αρμάνι Μιλάνο 94-92

Ρεάλ Μαδρίτης - Μακάμπι Τελ Αβίβ 91-79

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπουντούτσνοστ 81-76

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μακάμπι Τελ Αβίβ 76-93

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπαρτσελόνα 99-83

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΡΟΛΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδειξε εμπιστοσύνη στο υπάρχον υλικό την ομάδας του, η οποία μετά την συμφωνία της μαζί του δεν έχει προχωρήσει σε κάποια διορθωτική κίνηση. Ο Νιμρόντ Λέβι, ο οποίος ουσιαστικά δεν είχε ρόλο στη Μακάμπι, αποχώρησε, αλλά υπό τις οδηγίες του

Έλληνα κόουτς, ο ρόλος αρκετών παικτών αναβαθμίστηκε. Ο Γιοβέλ Ζούσμαν, ο ΜVP της αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στα τελευταία παιχνίδια αποκτά όλο και πιο σημαντικό ρόλο, ενώ ο Τζον Ντιμπαρτολομέο δίνει πολύτιμες λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο, αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αποτελεί τον παίκτη που αλλάζει τον ρυθμό του αγώνα για την ομάδα του.

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Άντζελο Καλοϊάρο σταθεροποιείται στο "3" και η φροντ λάιν της Μακάμπι έχει βρει ισορροπία, ενώ τα πατήματά του βρίσκει και πάλι ο Σκότι Γουίλμπεκιν. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει όλα τα φόντα για να εξελιχθεί στον κινητήριο μοχλό της ομάδας του, αλλά πέρασε μία περίοδο ντεφορμαρίσματος, ενώ κλήθηκε να... κουβαλήσει περισσότερο βάρος στους ώμους του λόγω του τραυματισμού του Τζέρεμι Πάργκο και της γρήγορης αποχώρησης του Ραμόν Σέσιονς. Ο τέως γκαρντ της Νταρουσάφακα, όμως, πλέον δείχνει και πάλι το καλό του πρόσωπο.

ΟΙ... ΤΕΛΙΚΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Η δουλειά της Μακάμπι Τελ Αβίβ, όμως, δεν έχει τελειώσει και φυσικά αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει καλά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος... ζει για την κάθε προπόνηση. Η πρωταθλήτρια Ισραήλ πήρε επτά... τελικούς για να φτάσει στο 8-11, καθώς μετά το άσχημο ξεκίνημά της στην EuroLeague, κάθε παιχνίδι για εκείνη είχε μεγάλη σημασία. Η ομάδα του λαού στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό (24/1) και τον Ολυμπιακό (7/2) και θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπασκόνια (31/1) και την Αρμάνι (21/2). Δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να προδικάσει τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων αναμετρήσεων, αλλά η σημασία τους είναι πολύ μεγάλη, καθώς η η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα βρεθεί αντιμέτωπη με τρεις ομάδες (Παναθηναϊκός, Μπασκόνια, Αρμάνι Μιλάνο) που προς το παρόν μάχονται για την 8άδα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ