EUROLEAGUE

Μακάμπι: Το καλοκαίρι των μεγάλων εμπορικών αλλαγών

Μακάμπι: Το καλοκαίρι των μεγάλων εμπορικών αλλαγών
EUROKINISSI

Η καθυστερημένη ολοκλήρωση της Winner League έφερε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ αρκετά πίσω μεταγραφικά σε σχέση με τους ανταγωνιστές στην EuroLeague, σε εμπορικό επίπεδο όμως η "ομάδα του λαού" προχωρά ήδη σε ριζικές αλλαγές.

Η πανδημία του κορονοϊού θα επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά της Μακάμπι Τελ Αβίβ, δεδομένου ότι πρόκειται για μία από τις ομάδες που στήριζαν πολλά σε επίπεδο εσόδων από τα εισιτήρια (όπως αντίστοιχα συμβαίνει με τη Ζάλγκιρις και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ). Παρόλ' αυτά όμως, η ισραηλινή ομάδα δείχνει να κάνει βήματα προόδου σε εμπορικό επίπεδο, βελτιώνοντας τα έσοδά της για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η συμφωνία με αεροπορική εταιρεία του Ισραήλ θα αποτελέσει ένα μεγάλο "συν" για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του, δίνοντάς τους τη δυνατότητα για μεγαλύτερη άνεση και ταχύτητα στα ταξίδια. Δεν πρόκειται όμως για τη μοναδική εμπορική συμφωνία που αποτελεί "συν" για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με όσα αναφέρουν ισραηλινές ιστοσελίδες, οι κυανοκίτρινοι θα αλλάξουν τον βασικό χορηγό τους, γεγονός που θα φέρει περί το 50% περισσότερα χρήματα στα ταμεία τους. Συγκεκριμένα, η συνεργασία με τη FOX ολοκληρώνεται το φετινό καλοκαίρι, με τους διοικούντες να έχουν ήδη δώσει τα χέρια με μεγάλη εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών, η οποία θα δίνει το ποσό του 1.500.000 δολαρίων ετησίως (η προηγούμενη συμφωνία με τη FOX προέβλεπε 1.000.000 δολάρια).

Πέραν αυτού, οι πρωταθλητές θα αλλάξουν εταιρεία ένδυσης, αφήνοντας τη Nike μετά από αρκετά χρόνια, αναζητώντας τον επόμενο προμηθευτή αθλητικού υλικού. Στόχος; Να προκύψει μία ακόμη πιο συμφέρουσα συμφωνία, που θα ισχυροποιήσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ περισσότερο και θα μικρύνει την "τρύπα" που προκύπτει από τη μη προσέλευση κόσμου στο γήπεδο την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο (τουλάχιστον στην έναρξή της).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ